Publicat 17 octombrie 2022
Traducere Const. Mihăilescu
(continuare)
Robert:
Și lapte vegetal, da sau nu?
Anéeka:
Niciodată nu trebuie să-l consumi, dacă ești bărbat. De asemenea, dacă ești bărbat, soia
îți distruge testosteronul și favorizează formarea estrogenului.
Uneori, bărbaților pot chiar să le crească sânii din cauza
consumului de soia.
Deci:
Laptele
de cocos = Bun
Lapte de migdale = Bun
Orezul
integral
nu este bun pentru voi, orezul alb
este mai bun,
dar provoacă mult glicogen (contrar a ceea ce vă recomandă
specialiștii voștri).
----------
Robert:
Hipertensiunea arterială este dăunătoare?
Anéeka:
Există o cauză a hipertensiunii arteriale care este încercarea
organismului de a duce sânge în locuri unde există deficit. Trebuie văzut de ce nu există suficientă
aprovizionare cu sânge în anumite părți ale corpului. De obicei,
duc lipsă de sânge (deci și de oxigenare) anumite organe ale
corpului, printre care și creierul.
Acest lucru se întâmplă,
de obicei, când ești supus stresului, ceea ce determină corpul să
întrerupă sau să diminueze alimentarea cu sânge în locurile în
care nu este necesar pentru supraviețuirea imediată, ceea ce
înseamnă că va întrerupe alimentarea sistemului gastric și a
creierului în favoarea picioarelor și a mușchilor, pentru că atunci te
afli într-o situație de viață și de moarte și ai nevoie de
sânge pentru a lupta.
Problema
este că organismul nu face diferența între un pericol creat de
agresiunea unui tigru, de ex., și o somație de plată, pe care tu nu
o poți achita.
Așadar, la oamenii care trăiesc într-o stare
de stres perpetuu, corpul impune o restricționare a fluxului de
sânge către organele interne și creier, care se poate croniciza,
provocând o constricție a vaselor pentru a crește tensiunea
arterială astfel încât să asigure furnizarea de oxigen și
substanțe nutritive din sânge către organele și țesuturile
compromise. Deci, hipertensiunea, este o reacție prin care corpul
încercă să rezolve o problemă, un simptom sau o reacție la
problemă, dar care nu este problema.
Bineînțeles, dacă
tensiunea rămâne ridicată pentru prea mult timp sau depășește o
limită, va sparge vasele de sânge în cel mai slab loc, provocând hemoragie cerebrală, atac de cord, afecțiune a ochiul
sau altui organ.
Deci, administrarea de medicamente, care scad
tensiunea arterială, poate rezolva doar problema reducerii aportului
de sânge în locuri compromise dar înlătură cauza (care este
stresul) provocată de un anumit mod de viață.
Robert:
Cum poate fi deschisă glanda pineală?
Anéeka:
Nu
pot recomanda niciun produs, nicio metodă. Nu e nevoie de așa ceva.
Cu referire la hrană, pot spune că în mod corect, GLANDA
PIENALĂ POATE FI DESCHISĂ (activată) DOAR PRIN POST, PE O PERIOADĂ
ADECVATĂ.
----------
Robert:
Mi-ai spus odată că noi, pământenii, avem o gândire greșită
asupra consumului de proteine, nu? Proteine alimentare.
Anéeka:
Mai exact, cu referire la recomandarea care vi se face și în care se
afirmă că proteinele vegetale pot înlocui proteinele animale în
dietă. Nu este așa, ele sunt diferite. Apoi, nu toată lumea poate
urma o dietă vegană. Nu poți impune o singură dietă pentru toată
lumea, căci fiecare organism uman este diferit și are
particularitățile lui. Cert este că majoritatea oamenilor nu pot
trăi sănătos dacă adoptă un regim vegan.
Swaruu
(9):
Fasolea,
de exemplu, este renumită pentru că provoacă suferință gastrică,
de unde flatulența, după ce o consumi. Acesta este un răspuns de
respingere din partea corpului. Se spune că fasolea și alte produse
de natură neanimală sunt pline de proteine și ar putea
înlocui cu brio proteina animală. Problema este că, din când în
când, rezultatele noastre de laborator indică faptul că această
proteină este de calitate scăzută și este incompatibilă cu
absorbția de către sistemul gastric uman.
Robert:
Da, dar am auzit că mâncarea vegană îți protejează mai
bine dantura, nu?
Anéeka:
De fapt, n-o prea protejează. Depinde de consistența a ceea ce
mănânci, dar e sigur
că fără proteine animale încep să-ți cadă dinții.
Oricum dinții, reprezintă un subiect complicat. Uneori, dinții
pot lucra precum niște întrerupători sau noduri de energie care
controlează organele din corp.
Nervii
unor organe trec prin dinți și apoi către creier (precum și
măduva spinării). Deci, o infecție a rădăcinii dentare afectează
organul asociat, dintre care cel mai frecvent este inima, pe lângă
faptul că aceste bacterii îl afectează direct.
Prin
urmare, alimentația este foarte importantă pentru conservarea
dinților, care, în sine, sunt și un indicator al stării generale
de sănătate a organismului.
Dar deteriorarea sau uzura dentară depinde de ceea ce mănânci. De
multe ori, consumul de lucruri dure produce o uzură foarte puternică
a dinților.
Ca, de exemplu, puteți vedea sau puteți spune cărui strat social aparținea omul care a devenit mumie egipteană, cercetându-i starea dinților. În acele vremuri, populația, în general, consuma multă pâine de grâu.
Pentru a face făina foloseau mori rudimentare de piatră (până în
epoca modernă, de altfel) care, în timpul măcinatului, formau
nisip din piatra morii, provocând uzura dinților, când mestecau
pâinea cu nisip.
Unii regi egipteni (numiți greșit faraoni)
aveau dinți perfecți, mărturie a unei alimentații mai corecte
(uneori, alimentație non-umană, pentru că mulți nu erau oameni).
Cam același lucru se întâmplă și astăzi; depinde de
dietă.
Repet
și aici, dietele bogate în carbohidrați și zaharuri produc
deteriorarea dentară și deteriorarea restului corpului.
Chiar și cataracta oculară, afecțiune foarte frecvente pe Pământ,
nu se datorează expunerii la soare, ci unei calcifierii interne,
cauzată de conținutul ridicat de zahăr în sânge (hiperglicemie).
ÎNTREBĂRI
DE LA CITITORI:
Robert:
„Piatra de alaun, care este atât de recomandată, este bună?”
Anéeka:
Este practic aluminiu și este toxic pentru sistemul nervos.
Robert:
"Se spune că sărurile de aluminiu au o moleculă mai mare și
nu pătrund în piele. Adevărat?"
Anéeka:
Ar
trebui să văd compușii chimici ai acelui aluminiu pentru a mă
putea pronunța asupra folosirii lui. Aluminiul în formele sale mai
absorbabile, adică în soluții sau pulberi, este toxic pentru
creier și nervi, în principal. Ar fi necesar să văd mai întâi
compușii, dar, în general, nu-mi place să știu aluminiul lângă
organism.
De exemplu, la voi se folosește foarte mult aluminiul
în construcția de avioane. La noi ar fi exclus. În această
industrie se folosesc polimorfe sau titan, care sunt mai stabile, din
punct de vedere chimic și molecular.
Robert:
"Oalele din oțel inoxidabil sunt cele mai bune de folosit, nu
cele de aluminiu. Dar cele de teflon?"
Anéeka:
Da, acestea sunt cele mai bune. Oţel inoxidabil, da. Și teflonul, atâta timp cât stratul e în stare bună. Dacă este zgâriat și se
desprinde, nu
.
Robert:
Și cele din titan?
Anéeka:
Oale și tigăi de titan, da,
dacă le poți procura. Este ca oțelul: stabil și sănătos.
Robert:
"Este bine să bei apă de mare?"
Swaruu:
Da, în cantități mici sau diluată (două părți apă o parte
sare). Uită asta dacă ești pe o plută în mijlocul oceanului. Pe termen scurt, nu
provoacă insuficiență renală așa cum se spune.
Pe termen mediu și lung, poate cauza probleme. Nu aveți nevoie de
cantități mari. De asemenea, sarea de mare autentică vă oferă
aproape toate mineralele de care aveți nevoie..
Problema este să găsești apă de
mare care să nu fie contaminată, așa că nu este indicat să o bei
direct de pe plajă, mai ales într-o zonă hotelieră. Dacă te afli
pe o insula din Pacificul de Sud, ok, da.
Robert:
Poți să bei apă de ocean dacă ești pe o plută?
Swaruu:
În ultimă instanță, da, dacă ai rinichi sănătoși. Îți va
face mai rău să nu bei apă decât mineralele din apă. Mulți au
murit de sete în timp ce pluteau pe o plută în ocean. Scuzați-mă,
dar asta este irațional și la limita absurdului. De parcă ei
considerau de la sine înțeles că apa de mare este otravă pentru
rinichi sau așa ceva, când, de fapt, este viață pură.
Un alt
lucru, care nu este menționat la acest subiect, este legat de
compoziția și densitatea minerală, care variază în funcție de
locul din care este prelevată proba; astfel, apa de mare de la adâncime are o densitate mai mică decât apa
de mare de coastă.
Dar
nu uitați că, de obicei, este contaminată și că aveți nevoie
doar de porții mici pentru a o putea consuma în siguranță. De asemenea, înotul
în apă sărată și rămânerea în acea apă timp de o oră după aceea, aduce multe
beneficii împotriva bolilor și problemelor de piele.
Robert:
"Apa de mare regenerează ADN-ul?"
Anéeka:
Nu
direct. Dar conține multe minerale care sunt extrem de benefice
pentru buna funcționare a organismului și, prin asta, organismul ar
regenera într-o anumită măsură ADN-ul. Sarea gemă de mare vă
oferă, de asemenea, beneficiile apei de mare. Consumați sare
obținută prin evaporarea apei de mare, în locul sării albe de masă
care are în multe cazuri fluorură de sodiu, un neurotoxic care, totuși,
nu are nimic de-a face cu cariile dentare.
Robert: Se spune că zeolitul (argila vulcanică) este bun pentru
a elimina nanotehnologia și metalele din organism.
Anéeka:
Nu pot comenta, dar mă îndoiesc foarte mult. Argila vulcanică este
practic piatră, prin urmare e plină și de metale grele. Nu am
nicio referință pentru a argumenta ceva aici, dar nu văd logica
direct.
Robert:
„Ar avea aurul implantat subcutanat același scop ca
aurul monoatomic?”
Anéeka:
Nu. Aurul monoatomic are o structură moleculară sau atomică
diferită. Aurul servește la îmbunătățirea aspectelor sănătății
dar în micro cantități; da, ajută la regenerarea celulelor și la
replicarea corectă a acestora, dar nu produce aceleași efecte ca
aurul monoatomic.
Robert:
"Poți obține aur monoatomic din apa de mare?"
Anéeka:
Nu, și, oricum, ai avea nevoie de cantități uriașe pentru a
o filtra ca să obții aurul conținut în ea.
ÎNTREBĂRI
MAI RECENTE:
Întrebare:
Ce ne puteți spune despre combinațiile de
nutrienți/alimente pe care le-am putea consuma și care se
potențează reciproc? De exemplu, se spune că tortilla și fasolea
consumate împreună formează o proteină mai stabilă și mai completă.
Yazhi:
Nu știu despre combinarea nutrienților, totuși o iau ca pe ceva
evident, deoarece oricum totul se combină, formând lanțuri
nutritive de tot felul.
Dar
am dovezi că nu există nimic care să înlocuiască, cu adevărat,
consumul de grăsimi și proteine animale.
Plantele sunt pline de antinutrienți, de care oamenii nu știu.
Fiecare plantă, chiar și cele mai comestibile, au proprii lor
compuși chimici care pot dăuna oricui le mănâncă, (insecte și
animale care întâmplător le consumă).. Aceasta este o metodă de
protecție împotriva prădătorilor, adoptată de plantele terestre,
care nu pot fugi (Pe alte planete, unele specii se pot deplasa; dar
asta e altă poveste).
Erbivorele au propria lor protecție
enzimatică în sistemele lor digestive mari.
În
schimb, oamenii nu au o astfel de protecție, ceea ce conduce la
acumularea de antinutrienți care provoacă daune, pe termen scurt,
mediu sau lung, în funcție de sensibilitatea individului. De aceea,
nicio dietă nu poate fi impusă tuturor ființelor umane, deoarece
fiecare om este o individualitate.
Gosia:
Dar taygetanii mănâncă plante. Acele plante nu le fac rău?
Yazhi:
După
cum am mai spus, sistemul digestiv al taygetanilor are enzime
specifice, foarte diferite de cele ale oamenilor. Nu sunt aceeași
specie. Taygetanii sunt mai vegetarieni (mai erbivori) decât
pământenii.
Bineînțeles
că și plantele din Taygeta au antinutrienți, și nu aș spune că
ne dăunează, dar nu fac atât de mult rău. (Spun doar, căci eu nu
am acele enzime, un alt detaliu care mă separă genetic de
taygetani. Nici eu și nici nicio ființă din grupul Swaruu.)
Acest
lucru cu siguranță se aplică și multor vegani, în special
veganilor din totdeauna sau de când erau copii; cu siguranță,
aceștia au și alte enzime.
Așa
că insist: nu poți forța oamenii să mănânce plante dacă nu
le pot digera.
Din
câte am înțeles, cu referire la întrebarea inițială, în multe
locuri din lume tortilla mexicană este criticată ca fiind un
carbohidrat care declanșează glucoza și este considerată un
aliment „rău” pentru organism.
Ceea
ce am văzut de aici despre tortilla mexicană este că face mult mai
puțin rău mexicanului care a consumat-o toată viața decât unui
străin.
Asta indică o adaptare enzimatică la digestia porumbului din
tortilla.
Gosia:
La fel ca și cum ai fi imun la unele medicamente...
Yazhi:
Depinde
de componente. Dacă este o substanță chimică nouă, organismul nu
o poate neutraliza și se va acumula sub formă de toxine în
țesuturi. (Se spune că se acumulează în ficat, dar știința
medicală taygetană spune altceva. Pe Pământ se spune că ficatul
este un fel de filtru. Pentru taygetani nu este un filtru. Nu
acumulează toxine. Schimbă compușii chimici organici cu utilizarea
enzimelor astfel încât să poată fi apoi valorificate ca energie,
prin proces glicogen, sau eliminate prin urină și colon, printre
altele).
Deci, pentru a încheia, tortilla pare să-i hrănească
pe mexicani mai bine decât pe străini. Un exemplu că nu toți
oamenii sunt la fel.
https://swaruu.org/transcripts/nutrition-and-diet-chatting-with-swaruu-aneeka-and-yazhi-about-food
articolul "
RăspundețiȘtergereY 15 - EXISTANȚA ÎNGERILOR; BIG BANG -ul (II) - Conversație cu pleiadiana SWARUU " nu exista pe site, nici partea a I a;articolele care nu apar publicate nu pot fi repostate ?ramanem doar cu titlul si curiozitatea pentru continutul articolului