..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 decembrie 2020

Saliva si rolul ei in cavitatea bucala

 de la 11 dec. 2020

Toate procesele de digestie incep in gura. Alimentele si lichidele intra in corp prin intermediul gurii, si unele lucruri extrem de importante apar acolo. O digestie sanatoasa si de succes incepe in momentul in care gura isi face treaba.

Cand mestecati bine, in loc sa inghiti bucati mari de alimente, acidul din stomac digera mai usor alimentele. Acidul din stomac este un luptator veritabil impotriva toxinelor asa ca doriti ca trupul dvs. sa profite pe deplin de puterile sale, asa ca asigurati-va ca mestecati bine alimentele inainte de a le inghiti.

In plus fata de mestecat, gura adauga un ingredient care este critic pentru digestie: saliva. 

Acest fluid face foarte multe lucruri extraodinare:

1. Amesteca si lubrifiaza: 

Mucusul din saliva face ca alimentele mestecate sa fie alunecoase, formeaza un bol alimentar care aluneca spre esofag fara a afecta mucoasa tubului care se desfasoara de la gura la stomac.

2. Va permite sa gustati hrana uscata: fara saliva, ar fi practic imposibil de a gusta hrana uscata. 

3. Reduce aciditatea

Atunci cand mancati alimente foarte acide, exista intotdeauna o sansa ca acidul sa deterioreze gura (inclusiv dintii) si esofagul. Saliva contine bicarbonat de sodiu, care este un produs chimic care reduce aciditatea. Mucoasa stomacului este echipata astfel incat sa se ocupe de acizi intr-un mod in care gura si esofagul pur si simplu nu pot.

4. Incepe digestia de amidon

Saliva elibereaza o substanta chimica care incepe sa sparga amidonul in zaharuri de baza. Asta e un lucru bun, deoarece organismul nu poate face multe lucruri cu amidonul, in timp ce de zaharuri are nevoie pentru a supravietui.

5. Ucide bacteriile

Acesta este un mare avanataj. Saliva contine o substanta numita lizozim care poate ucide bacteriile din mancare si chiar bacteriile care incerca sa creasca in gura si in dinti.

Nota: Bacteriile sunt cauza respiratiei urat mirositoare. Cantitati mari de saliva ucid mai multe bacterii, ajutandu-va astfel sa evitati respiratia urat mirositoare.)

6. Imbunatateste igiena orala

Saliva indeparteaza in mod constant resturile alimentare din gura care pot cauza respiratia urat mirositoare.

Acest sfat surprinde intr-adevar unele persoane, dar totusi nu ar trebui sa beti lichide in timpul meselor. Acest lucru pur si simplu nu este bun pentru digestie. Daca simtiti nevoia sa beti lichide in timpul mesei pentru a impinge bolul alimentar in stomac inseamna ca nu ati mestecat bine.

Diluati, de asemenea acidul din stomac, care este o componenta importanta in procesul de ucidere a bacteriilor toxice inainte de a intra in intestine. Multe medicamente farmaceutice reduc saliva si pot provoca o gura foarte uscata.

 Daca va confruntati cu aceasta problema, discutati cu medicul dvs. Este indicat sa asteptati cateva ore dupa masa, inainte de bea lichide.

https://www.sanatatesistaredebine.ro/curiozitati-19/saliva-si-rolul-ei-in-cavitatea-bucala-2635.html?utm_source=rev-sanatate-11122020&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=1317461

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu