..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 august 2018

DUREREA LOMBARA - SIMPTOME, DIAGNOSTIC, TRATAMENT

de  la 20 aug. 2018
Durerea lombara - simptome, diagnostic, tratamentDurerea lombara este o problema medicala cu care foarte multe persoane se confrunta in timpul vietii, indiferent de varsta, indiferent de obiectul de activitate pe care il desfasoara.
Durerile resimtite in partea inferioara coloanei vertebrale, deasupra posteriorului, afecteaza calitatea vietii, calitatea somnului, randamentul de la birou sau disponibilitatea pentru efort fizic.
Care sunt simptomele durerii lombare, cum se pune corect acest diagnostic si, mai ales, ce presupune un tratament corespunzator (medicamente - interventie chirurgicala - recuperare postoperatorie), aflam impreuna din randurile de mai jos.
Durerea lombara - principalele simptome
Inca de la inceput, trebuie sa izolam diagnosticul de durere lombara de alte dureri ale spatelui, cauzate de o pozitie incorecta, in timpul orelor petrecute la birou sau in timpul orelor de somn. Durerea lombara, in functie de perioada in care pacientul resimte dureri in zona inferioara a spatelui, se poate imparti cu usurinta in 2 feluri:
  • Durere lombara acuta
  • Durere lombara cronica
Durerea lombara acuta se caracterizeaza prin dureri puternice in zona inferioara a coloanei vertebrale, pentru o perioada ce nu dureaza de obicei mai mult de 4 saptamani.
Durerea lombara cronica se caracterizeaza printr-o perioada mult mai mare de timp, de peste 3 luni, iar nivelul de intensitate al durerii difera de la episod la episod.
Este important sa consulti medicul specialist, in cazul in care durerile de spate (localizate in zona lombara) nu inceteaza, pentru a se localiza cu exactitate cauza acestora. Chiar daca simptomatologia poate indica o problema in zona lombara a coloanei vertebrale, se poate la fel de bine sa existe riscul unei patologii renale sau a altor organe pelvine, a caror durere este iradiata in vertebrele lombare.

Durerea lombara - diagnosticare.

Pentru a putea vorbi despre un tratament aplicat corect, este extrem de important ca diagnosticul pentru un anumit tip de durere lombara. In functie de modul in care aceasta durere apare, putem discuta despre durerea lombara mecanica si durerea lombara inflamatorie.
In cazul celei dintai (cauzata de efort fizic prelungit), durerile pot sa dispara in cazul in care pacientul se afla in repaos. Aceasta durere este insotita de contractii ale musculaturii paravertebrale.
In cazul celui de-al doilea tip de durere lombara (durere lombara inflamatorie), apare in perioadele prelungite de repaos sau chiar in timpul noptii, urmate de o intepeneala specifica, ce apare in primele ore ale diminetii si poate dura chiar si mai mult de 30 de minute.  

Durerea lombara - variante eficiente de tratament.

Asa cum spuneam si in randurile de mai sus, tratamentul pentru durerile de spate este conditionat de stabilirea unui diagnostic precis, pus in urma unor controale amanuntite. Aceste controale preliminarii pot include si efectuarea unui RMN sau a unui CT.
Tratamentul pentru ameliorarea durerilor lombare poate fi:
  • Tratament fizical
  • Tratament balnear
Tratamentul fizical este extrem de apreciat pentru efectele sale antialgice (contra durerii), iar ca metode de lucru se recomanda curentii interferentiali, curentii electromagnetici, electroterapia, curentii galvanici sau kinetoterapia.
De altfel, kinetoterapia se incepe in perioada in care durerile lombare sunt acute, iar prin efectuarea unui numar de pana la 20 de sedinte, se urmareste relaxarea muschilor si reducerea contractiilor paravertebrale.
Tratamentul balnear este eficient in cazul durerilor cronice de spate, iar de cele mai multe ori, combinatia curativa tratament medicamentos-kinetoterapie-perna lombara, este eficient. Se ajunge la interventia chirurgicala in cazul in care tratamentul mai sus amintit nu produce efectele scontate, iar durerile sunt recurente si de o intensitate ridicata.
Recomandarea noastra este consultul medical, in cazul in care durerile de spate nu inceteaza sau cresc in intensitate. Un specialist nu doar ca va putea stabili tratamentul specializat (utilzarea unei perne lombare / medicamente / sedinte de kinetoterapie / interventie chirugicala), in urma unui diagnostic pus corect, dar va fi totodata in masura sa spuna daca durerile de spate sunt intr-adevar lombare ori cauzate de o patologie renala.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu