..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 martie 2016

IATA CE SE INTAMPLA DACA BEI APA SUFICIEANTĂ TIMP DE 30 DE ZILE

de  la 12 Mar. 2016
Iata ce se intampla daca bei apa timp de 30 de zileIntreg corpul uman - fiecare celula, tesut sau organ - se bazeaza pe apa pentru a ramane functional. Pe langa sustinearea vietii, apa ofera o adevarata cura de sanatate pentru organism. Are un efect benefic asupra mentinerii starii de sanatate.

Se pot intampla lucruri incredibile daca apa devine prim element al hidratarii. Un astfel de regim nu este usor de atins, dar poate avea consecinte majore. Iata ce se intampla cu corpul tau daca bei o cantitate suficienta de apa timp de 30 de zile. Si toate acestea fara a-ti schimba dieta sau tipul de antrenament. 
Creste creativitatea si performanta intelectuala
Creierul incepe sa reactioneze mai rapid, conform unui studiu realizat de Frontiers in Human Neuroscience Journal. Activitatea la nivel neuronal are nevoie de un consum foarte mare de oxigen, iar apa este una dintre marile resurse de oxigen. Astfel, functionalitatea creierului va fi marita. Totodata amplifica agilitatea, inteligenta si curiozitatea. Te ajuta sa gandesti mai rapid si sa fii mai concentrat. 8 pana la 10 cani de apa pe zi iti pot imbunatati performanta cognitiva cu aproape 30%.
Incetineste imbatranirea
Consumul regulat de apa incetineste imbatranirea, hidratand tenul si pielea corpului. De asemenea, te ajuta sa pastrezi un tonus muscular ridicat.
Intr-un articol publicat in Daily Mail, o mama de 42 de ani a reusit sa arate cu 10 ani mai tanara consumand 3 litri de apa timp de o luna. A inceput prin a bea 3 litri de apa pe zi in incercarea de a scapa de migrenele insuportabile si problemele cu digestia. Dupa doar o luna a fost uluita de rezultatele spectaculoase obtinute. A reusit sa-si rezolve ambele probleme provocate, de fapt, de o grava deshidratare a organismului. 
"Nu imi vine sa cred cat de diferit este tenul meu acum. Ma simt de parca as fi o alta femeie. Pungile si petele de sub ochi mi-au disparut. Pielea mea este aproape la fel de moale ca atunci cand eram tanara. Transformarea este incredibila. Ma simt plina de energie, ceea ce este incredibil, mai ales ca nu am facut decat sa schimb cantitatea de apa bauta zilnic", a declarat femeia. 
Fortifica imunitatea
Un proverb slovac spune "Apa pura este primul si cel mai de pret medicament al lumii". Aceasta nu este o exagerare! Apa se comporta ca un catalizator in jurul functiilor corpului uman. Consumand o cantitate optima de apa, sustii performantele ficatului si ale rinichilor. Aceste organe elimina substantele toxice si sarea din sange. O cantitate suficienta de apa consumata neutralizeaza nivelul pH-ului, intareste imunitatea impotriva pietrelor la rinichi, elimina durerile de cap si scade sansele de contractare a altor boli.
Intareste inima
Apa te ajuta sa ai o inima sanatoasa. Scade sansele unui infarct miocardic, impiedicand formarea cheagurilor de sange si cresterea tensiunii.
Se spune ca un pahar de apa inainte de somn ajuta la prevenirea unui accident vascular. Inlesneste transportul de sange oxigenat de la inima catre celelalte organe. Jurnalul Epidemiologic American a publicat rezultatele unui studiu desfasurat pe o durata de 6 ani, in care persoanele care au consumat mai mult de 5 pahare de apa pe zi au avut cu 41% sanse mai putine sa sufere un infarct miocardic decat cele care au baut doar 2 pahare.  
Solidifica sistemul osos
Apa ajuta organismul sa refaca cartilajele la nivelul articulatiilor. Astfel, sunt atenuate durerile articulare declansate de tensiunile osoase. Testele arata ca poti obtine o flexibilitate sporita a incheieturilor cu o cantitate de apa adecvata bauta pe zi. 
Ajuta la pierderea tesutului adipos
Cand consumi doar apa timp de 30 de zile, corpul tau incepe sa elimine toxinele produse de organele vitale. Asta iti mentine organismul mai curat si ajuta la scaderea tesutului adipos. 
La inceput e posibil sa observi o crestere in greutate, asta daca organismul tau va retine o cantitate de apa marita. Chiar si asa, apa actioneaza ca un inhibitor al poftei de mancare. In curand vei consuma mai putine calorii, vei slabi in greutate si totodata vei elimina grasimile, deoarece apa le va elimina din organism. 
Andrea N. Giancoli, MPH, RD si speaker la Academia de Nutritie si Dieta (SUA), afirma ca un consum de unul, doua pahare de apa inainte de masa poate reduce senzatia de foame si deci vei consuma mult mai putine calorii. Consumul de apa regulat te poate ajuta la mentinerea greutatii. 
Intensifica metabolismul
Studile arata ca un consum de apa consistent in fiecare zi stimuleaza metabolismul in raport cu dieta tinuta. Aportul unei jumatati de litru de apa dimineata, imediat dupa trezire, poate creste metabolismul cu pana la 24%, conform Health Fitness Revolution.
 http://www.sanatatesistaredebine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu