Mary Leoca pin Nora Lascu
Consumul de cuișoare ajută la vindecarea multor boli.
Dacă cuișoarele sunt consumate înainte de culcare (noaptea) stomacul rămâne curat, ceea ce păstrează prospețimea pe tot parcursul zilei următoare.
Consumul de cuișoare este util în protejarea organelor, în special a ficatului, de efectele radicalilor liberi.
De asemenea, cuișoarele trebuie utilizate frecvent dacă ai o răceală, gripă sau febră.
Consumul de cuișoare oferă ajutor în caz de inflamații în gât, amigdale, etc.
Cuișoarele conțin un element numit eugenol care il face un antiinflamator eficient.
Tot ce trebuie să faci este să mesteci două cuișoare și să bei apă caldă înainte de a merge la culcare.
Cuișoarele se dovedesc, de asemenea, a fi eficiente în diabet, deoarece controlează nivelul de zahăr din sânge, cei care au probleme cu zahărul vor beneficia foarte mult de pe urma acestui condiment.
Trebuie să mai știi că cuișoarele au efect aromo-terapeutic, stimulând intens funcțiile cerebrale. Sunt indicate în perioadele de suprasolicitare intelectuală, de oboseală, în perioadele de examene sau în perioadele de stres.
Cuișoarele reduc colesterolul rău din organism.”
Sursa: Gabriela Bogdan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu