..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 9 iulie 2022

SISTEMUL LIMFATIC

Tatiana Gabriela

(articol preluat).
 

SISTEMUL LIMFATIC ȘI ALIMENTE GENERATOARE DE MUCUS
Sistemul limfatic sau circulația limfatică a corpului – este acel sistem care se ocupă de eliminarea reziduurilor celulare (adică a tuturor deșeurilor pe care fiecare celulă, din miliardele de celule ale corpului nostru, le produce în activitate zilnică) – în afara corpului – prin intermediul rinichilor.
Circulația limfatică se desfășoară în paralel cu circulația sângelui – sângele fiind fluidul (mai apos) care HRĂNEȘTE celulele, iar limfa fiind fluidul (mai vâscos) care ”CURĂȚĂ” celulele. Limfa din sistemul limfatic – este o adevărată ”CANALIZARE” a corpului nostru – prin care se elimină la exterior cantități uriașe de reziduuri acide și toxine, ce intră în corp.
Toți știți ce este limfa, dacă v-ați stors un coș. Întâi iese puțin sânge – și apoi un lichid apos, clar uneori gălbui – aceea este LIMFA!
️Când sunteți ”răciți” – sistemul limfatic – care este și principalul sistem imunitar al corpului – produce în exces limfă – sub formă de MUCUS – care se elimină la exterior pe unde poate – nas, gât, urechi, ochi, piele, vagin, intestine, rinichi – antrenând și toxinele microbiene odată cu el;
ca și cum organismul nostru ar ”trage apa” la toaletă.
Așadar – secrețiile nazale și ”expectorația” de la tuse – nu sunt altceva decât MUCUS din sistemul limfatic – prin care corpul încearcă să elimine în exterior – printr-o cavitate specializată a corpului - excesul de toxine care există în organism.
Dacă aveți mereu nasul înfundat – știți că acea cale de eliminare NU mai este utilizabilă, existând deci un blocaj limfatic. Concluzia: există un excedent mucus (secreție) care nu se mai poate elimina printr-un orificiu prea mic!
Dacă vă ”dregeți” mereu vocea și aveți senzația de ”ceva” în gât (ca un corp străin, ca niște mucus care nu se poate detașa și elimina, ca o „gâdilitură” sau uneori „ca un nod”) – trebuie să înțelegeți că aveți „un dop de mucus” în faringe – care nu se poate elimina.
️Secreție excesivă de mucus poate exista pe tot tractul digestiv – de la nivelul gurii până la nivelul anusului (locul de eliminare al materiilor fecale) – mai ales atunci când persoana consumă ZILNIC alimentele generatoare de MUCUS.
Alimentele care „irită” mucoasa tubului digestiv declanșează o „reacție de apărare” din partea corpului care va crea un exces de MUCUS.
Multe persoane, când încep să „postească” – se trezesc dimineața cu un gust și miros foarte neplăcute în gură, limba încărcată, plină de un depozit albicios și o stare de slăbiciune. E semn că CORPUL ÎȘI ÎNCEPE DETOXIFIEREA și eliminarea excesului de mucus din pereții tubului digestiv. La nivelul limbii se proiectează TOT tubul digestiv iar aspectul  limbii vă spune ceva despre starea digestiei dvs.!
Simțiți „răul” de dimineața, la trezire, înainte de micul dejun? Interpretați această stare ca dovadă a faptului că aveți tubul digestiv „plin ochi” de mucus. Dacă veți continua câteva zile postul – consumând multă apă sau sucuri de fructe – treptat, limba se va curăța și neplăcerile vor dispărea!
 
ALIMENTELE FORMATOARE DE MUCUS –pe care le puteți consuma doar ocazional (nu zilnic) – pentru a da răgaz corpului să ”se detoxifice” și să se mențină într-o stare acceptabilă de sănătate:
1) SAREA – da, este incredibil – dar SAREA este pe primul loc în clasamentul alimentelor ”formatoare de mucus”. Sarea este necesară ca adaos la ”mâncarea gătită” – care pierzându-și  vitaminele și mineralele, nu mai are nici un gust i-l va reda sarea. În același timp însă, sarea – are o acțiune IRITANTĂ asupra organismului și a celulelor sale. 
Dr. Max Gerson, specialistul nr. 1 al lumii în dieta anti-canceroasă (dieta Gerson) explică mult mai bine decât mine acțiunea sării asupra organismului. 
Folosiți în loc de sare – piper proaspăt, plante aromatice sau alimente precum usturoiul, ceapa, prazul, leurda sau chives (după gust).
2) OUĂLE – sunt pe locul 2 între alimentele ”formatoare” de mucus – pentru că CONSTIPĂ și irită intestinele (fiind și printre cele mai ”alergizante” alimente pentru om).
3) LACTATELE – laptele de la animale și toate produsele din lapte – sunt printre cele mai ”formatoare” de mucus. 
Omul este singura specie care „papă lapte”și când e matur – nici un alt animal adult de pe pământ nu mai consumă lapte DUPĂ vârsta copilăriei; mai ales laptele altor specii. 
Există efecte nocive ale lactatelor manifestate prin migrene (dureri de cap), constipație, exces de mucus, blocare a tiroidei, ”încețoșare” mentală și îngreunarea procesului de gândire!
4) FĂINOASELE – făina albă de grâu – toate tipurile de făină care conțin GLUTEN (un produs tip proteic care se lipește de mâini, când se frământă un aluat dar care ”lipește” și intestinele!). Grânele CU GLUTEN: grâul, secara, orzul și ovăzul. Grânele FĂRĂ GLUTEN sunt orezul, porumbul, hrișca, meiul, quinoa.
5) ZAHĂRUL RAFINAT (și toate dulciurile făcute cu zahăr „procesat”, alb, numit și "Moartea Albă" sau brun) – sunt alimente sintetice, prelucrate – pe care corpul NU LE ACCEPTĂ ca alimente, ci le consideră ”toxine”, din care cauză produce continuu mucus la ingerarea lor.
6) CARNEA și produsele din carne (inclusiv peștele și fructele de mare) – sunt produse bogate în proteine, care se descompun în organism în ”acizi” (proteinele sunt formate din ”amino-acizi”) și determină o iritație continuă a intestinelor și sistemului limfatic. 
Carnea (și peștele) sunt ”stimulatoare” ale metabolismului și organismului iar corpul simte nevoia să „neutralizeze” consumul de carne – cu ajutorul ALCOOLULUI !!!
Marii consumatori de carne SIMT nevoia să consume ALCOOL (bărbații) sau DULCIURI (femeile); dulciurile/zahărul produc alcool în organism, prin metabolizare).
Așadar – consumul „otrăvilor albe”: sarea, ouăle, lactatele, făinoasele și dulciurile (zahărul) precum și cărnea – duce la FORMAREA DE MUCUS în organism și BLOCAREA SISTEMULUI LIMFATIC (sistemul de ”canalizare” al corpului). „ Se înfundă canalizarea !!”
Apariția „gunoierilor” ajută corpul să ”descompună” deșeurile formate; exact ca în natură: acolo unde este ”gunoi”, materie moartă, apar microorganismele (viruși, bacterii, ciuperci, paraziți, viermi etc.) care ajută la descompunere.
Înțelegeți acum de unde vin bolile oamenilor?
NU DE LA „MICROBI” – viruși, ciuperci, paraziți sau bacterii.
EI SUNT DOAR ”GUNOIERII” ATRAȘI DE PREZENȚA deșeurilor materiale , a MUCUSULUI depozitat în corp; în toate părțile corpului! (acolo unde aveți multă grăsime sau celulită – sigur aveți depuneri impresionante de mucus!). 
 

CE ALIMENTE NU PRODUC MUCUS – și pot fi consumate în perioadele de ”POST”– săptămânale sau lunare?
1) FRUCTELE sunt pe locul 1 – în special fructele ”dulci” (alcaline), BINE COAPTE (fructele ”crude” sunt totdeauna mai acide!) – consumate ca atare sau sub formă de smoothie-uri, sucuri de fructe. În orice cantitate !
FRUCTELE NU ÎNGRAȘĂ (este un ”mit” demolat de experiența practică – fructele conțin FRUCTOZĂ, un zahăr simplu care ajută sistemul nervos și ficatul – și intră în celule fără să folosească receptorii de insulină – fără să încarce pancreasul!)
FRUCTELE NU CRESC GLICEMIA – fructele proaspete NU SUNT ZAHĂR!
Ele sunt foarte utile pentru curățarea tubului digestiv (au efect anti-constipație – unele dintre ele au efect laxativ).
2) LEGUMELE crude – consumate ca atare sau sub formă de salate – legume de toate tipurile – rădăcinoase, frunze sau „fructe” ale legumelor. Dar și consumate ușor preparate termic (la abur, sote, fierte, grătar, supe, ciorbe etc) sunt indicate.
3) SEMINȚELE de toate felurile – nuci, semințe dovleac, floarea soarelui, de susan, de in, de chia, de cânepă, de pin, migdale, caju, fistic, alune de pământ sau de pădure, castane etc., etc. Trebuie CONSUMATE CU MODERAȚIE pentru că, în cantitate mare, și ele produc mucus și acidoză!
4) VLĂSTARII obținuți prin germinarea diferitelor semințe (consumați cu MODERAȚIE, pentru că au multe proteine – respectiv ”amino-acizi”!)
5) GRÂNELE FĂRĂ GLUTEN (orezul, porumbul, hrișca, meiul și Quinoa) și produsele din ele – consumate sub formă gătită, combinate cu vegetale.
6) LEGUMINOASELE (consumate CU MODERAȚIE) – precum fasolea, mazărea, năutul, lintea, bobul, soia – și produsele din ele.
️Așadar – aveți FOARTE MULTE alternative pentru POST și DETOXIFIERE. 
 
Să nu uitați de POSTUL CU APĂ DE 24 de ore – o dată pe săptămână – mai ales în perioada Primăverii – este foarte util pentru „punerea în repaus a tubului digestiv” și eliminarea de mucus (SĂ NU VĂ SPERIAȚI DE „MIZERIILE” ELIMINATE DE CORP ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ – NICI DE CUM VĂ MIROASE GURA, PIELEA, URINA ȘI SCAUNUL! – ESTE UN PROCES DE EVACUARE A TOXINELOR!).
 
FOLOSIȚI CÂT MAI MULT ÎN DIETĂ ALIMENTELE CARE NU FORMEAZĂ MUCUS.

Mirela Moroșanu
prin Erica Sepsi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu