..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 6 februarie 2022

Johatsu – a dispărea fără urmă! Cum și unde dispar în fiecare an mii de japonezi

 

 În Japonia, mii de oameni dispar fără urmă în fiecare an, dar poliția nu îi caută. Nu mor în accidente și nu se îneacă în ocean, iar rudelor nu le rămâne decât să ghicească unde sunt aceștia. Deci unde dispar japonezii într-un mod atât de misterios?

 A trăi cu datorii este o rușine care nu poate fi tolerată
Cu toții avem uneori dorința de a dispărea, dar pentru Japonia aceasta este o realitate. În fiecare an, mii de japonezi dispar fără să lase urme, iar această dispariție în cultura japoneză are chiar propriul nume – Johatsu (johatsu sau 蒸発).
De fapt, de vină parțial este cultura locală. Pentru japonezi, este o adevărată rușine să aibă datorii, să-și piardă locul de muncă sau să divorțeze: acestea sunt considerate adevărate valori care nu ar trebui să sufere eșecuri. În plus, chiar și cu părinți sau cu soț/soție, rareori primesc sprijin familial într-o perioadă dificilă a vieții. Japonezii, care se confruntă cu o asemenea situație de criză, văd doar câteva opțiuni: să trăiască în rușine, să muncească până la moarte, să se sinucidă sau să dispară fără urmă. În cazul în care se întâmplă una din situațiile enumerate mai sus, cel mai des japonezii apelează la Johatsu

 Servicii de mutare pe timp de noapte
Johatsu se traduce prin „dispariție fără urmă”. Acest lucru se întâmplă atât de des încât în ​​Japonia există chiar și servicii speciale care ajută la această ”evadare”. Acesta se numește „serviciu de mutare pe timp de noapte” și ajută la organizarea unei evadări din viață.
Desigur, această „plăcere” nu este gratuită, prețurile variind între 450 și 2.500 de dolari, în funcție de cât de departe vrei să ajungi și ce sau pe cine să iei cu tine. Cu toate acestea, există opțiuni practic gratuite: în Japonia, există chiar și literatură specială care servește drept ghid pentru organizarea unei astfel de evadări pe cont propriu. Și denumirea este una potrivită: „Dispariție perfectă: Reporniți viața”. Potrivit unor rapoarte, aproximativ 100.000 de japonezi dispar astfel în fiecare an. Toți, după dispariție, încep o nouă viață fără a privi înapoi la trecut.

 De ce nu îi caută nimeni?
Cel mai uimitor lucru este că nimeni nu caută persoanele dispărute. Polițiștii nu caută persoane dispărute dacă nu văd o componentă penală în dispariție. În plus, legile privind confidențialitatea din Japonia sunt foarte stricte și nimeni nu va divulga datele cardurilor bancare sau semnalele GPS, decât dacă există o infracțiune. Nu vor fi urmăriți de camerele de supraveghere, așa că toți Johatsu sunt absolut calmi și încrezători că nu vor fi căutați, pentru că dispariția fără urmă nu este o crimă. Rudelor le mai rămâne un singur lucru: să angajeze detectivi privați, ale căror servicii sunt extraordinar de scumpe. Prin urmare, foarte puțini oameni apelează la serviciile acestora.

 

 Unde merg Johatsu?
Singurul scop al celor dispăruți este să înceapă o viață nouă, de la zero. Mai mult, o pot începe nu departe de fosta lor reședință, ascunzându-se practic în fața tuturor. Cel mai des se mută în comunități rurale situate aproape de orașele mari.
Satele de aici sunt controlate de yakuza și nu este nevoie de un act de identitate. Adesea, Johatsu încep să lucreze și pentru mafia locală, care îi plătește pentru asta. Fără documente și fără grija că identitatea ta va fi dezvăluită, poți trăi astfel până la adânci bătrâneți.

 https://calatorul.net/johatsu-a-disparea-fara-urma-cum-si-unde-dispar-in-fiecare-an-mii-de-japonezi/

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu