........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 septembrie 2021

Struguri, ceai verde și ciocolată în luptă cu SARS-CoV-2

 


Compuși chimici din struguri, ciocolată sau ceai verde se pot lega de o enzimă (protează) din virusul SARS-CoV-2. La Universitatea din Carolina de Nord, cercetătorii au testat, atât în laborator cât și într-o simulare software, diverse componente chimice din plante despre care se știa că au acțiuni antiinflamatoare și antioxidante. Proteaza Mpro din SARS-CoV-2 este necesară pentru ca virusul să se multiplice și să se asambleze. Dacă proteaza este inhibată sau dezactivată, virusul moare.

Anumiți compuși din ceai verde și două soiuri de struguri muscadine au reușit să inhibe acțiunea Mpro, iar ciocolata neagră a redus la jumătate funcția proteazei.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2020.601316/full

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu