..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 30 septembrie 2021

Sarea inhibă replicarea SARS-CoV-2

 

„Îl caut pe Prefectul Vorenus. O pungă de sare pentru oricine mă ajută”, spunea Titus Pullo în serialul Roma, în timp ce mergea printre soldați. Înainte de industrializare, era extrem de scump și era nevoie de multă muncă pentru a procura sare. Sarea era atât de valoroasă, încât era folosită uneori ca monedă de schimb. Cuvântul „salariu” vine din latinescul salarium, cu rădăcina în „sal” (sare în latină). Este posibil ca soldații romani să fi fost plătiți la un moment dat în sare sau să fi primit o rație lunară de sare. Sarea era atât de importantă, încât dacă o vărsai era semn rău. Dacă nu puteai fi atent nici măcar cu o marfă atât de prețioasă, atunci ieșea o ceartă mare ce putea duce la sfârșitul unei prietenii. Leonardo da Vinci îl pictează pe Iuda vărsând sarea la Cina Cea De Taină. Un basm popular din folclorul românesc ne învață despre importanța sării: „Sarea în bucate”.

În cartea „8 Principii ProMetabolism” am explicat rolul important pe care sarea îl are în metabolismul celular. „Când sodiul este prezent într-o cantitate adecvată în fluidul intercelular, fluxul continuu de ioni de sodiu către interiorul celulelor activează enzima Na+/K+-ATP-ază (sodiu-potasiu adenozintrifosfatază). Aceasta transformă ATP în ADP (adenozin difosfat) și fosfat, stimulând consumul de oxigen și combustibil și menținând o activitate adecvată în interiorul celulei. Prin creșterea concentrației de sodiu în fluidul intercelular, crește așadar consumul de energie, iar respirația celulară este adecvată. În mod indirect, sodiul protejează celula de efectele toxice ale unui nivel intracelular crescut de calciu, prin creșterea producției de dioxid de carbon”.

Într-un studiu din martie 2021 de la Universitatea din Sao Paulo1, cercetătorii au testat efectele unei soluții saline hipertonice împotriva replicării SARS-CoV-2 (virusul responsabil pentru pandemia COVID-19). Rezultatele au fost următoarele:

- În celulele Vero din rinichi de primată - Soluția 1,2% NaCl a inhibat replicarea virusului în proporție de 90%, atingând 100% la o concentrație de 1,5% NaCl.

- În celulele epiteliului pulmonar uman Calu-3 - Soluția 1,1% NaCl a fost suficientă pentru a inhiba cu 88% replicarea virusului.

Autorii presupun că sarea depolarizează membrana celulară, cauzând apoi o stare redusă energetică, respectiv un raport pare ADP/ATP, dar fără a afecta funcția mitocondrială.

September 25, 2021

SARS-CoV-2 are nevoie ATP pentru a se multiplica. Un metabolism scăzut, caracterizat printr-o mare cantitate de ATP disponibilă și rămasă neutilizată la nivel celular, este un teren propice pentru replicarea oricărui virus. Prin soluția hipertonică, cercetătorii au produs creșterea rapidă a metabolismului celulelor din experiment, ceea ce a dus implicit la stoparea virusului.

O soluție salină de 1,5% înseamnă 15 grame de sare dizolvate într-un litru de apă. Ar putea fi folosite sprayuri nazale sau nebulizatoare pentru ca sarea să ajungă în plămâni. Ceea ce recomand eu este creșterea consumului de sare, în funcție de apetit pentru ca sarea să aibă un efect sistemic și nu doar în anumite organe. Creierul este sensibil la proporția de sodiu și calciu din organism. Poftele de sărat ar trebui luate în serios.

Restricția sării duce la o tensiune mai mică, dar nu la o sănătate mai bună. Urmnărind evoluția a 3000 de oameni, timp de 4 ani2, s-a observat o mortalitate crescută printre cei care consumă mai puțină sare.

Soluțiile saline hipertonice, cu concentrații de la două până la opt ori mai mari decât normalul, au fost folosite pentru a resuscita oameni și animale după rănire3. În loc să crească volumul de sânge și circulația sanguină, soluția hipertonică restabilește activitatea normală a celulei și producția de energie, crescând consumul de oxigen și stimulând generarea căldurii. Apa de mare a fost deseori folosită pentru tratarea rănilor. S-a observat că și soluții saline mult mai concentrate sunt eficiente în vindecarea rănilor4.

Într-o lume în care discutăm despre metode cât mai sofisticate pentru combaterea pandemiei, cum ar fi injectarea de coduri mARN, o soluție banală cum ar fi creșterea aportului de sare în alimentație ar putea fi un prim ajutor de nădejde în lupta cu virsurile, împiedicând rapid înmulțirea rapidă a acestora. Un simplu pahar cu apă, în care punem două lingurițe de zahăr și una de sare, ar putea fi decisiv, mai ales dacă vine exact la momentul potrivit.

Acestea sunt însă soluții rapide. Un metabolism crescut trebuie susținut cu o alimentație potrivită și cu un stil de viață prometabolism. „Terenul” trebuie schimbat și sunt multe metode prin care ne putem îmbunătăți sistemul imunitar.

https://prometabolism.club/sarea-inhiba-replicarea-sars-cov-2/?fbclid=IwAR0uBBKS62cxfAmXgdMDTmqVl--Zv2X69XsZ8eis-2qpjSVgpO72M6L96hQ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu