........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 1 august 2021

Elon Musk primește 205 mil. de dolari finanțare pentru afacerea care implantează microcipuri în creier

 Compania de tehnologie Neuralink, fondată de Elon Musk, ce produce microcip-uri gândite în așa fel încât să poată fi implantate în creierul uman și să comunice cu acesta, a atras o investiție de 205 milioane de dolari, într-o rundă de finanțare de tip C, condusă de către Vy Capital, cu participarea Google Ventures, DFJ Growth, VAlor Equity Partners, Craft Ventures, Founders Fund și Gigafund.

Într-o postare pe blogul companiei, reprezentanții Neuralink menționează că fondurile vor fi îndreptate către scoaterea pe piață a cipului N1 Link, gândit să ajute persoanele cu tetraplegie să folosească dispozitive precum laptop-urile sau smartphone-urile cu ajutorul minții.

*Tetraplegia este un tip de paralizie care duce la pierderea mișcării și senzației la nivelul picioarelor și mâinilor. Acest tip de paralizie apare, de obicei, ca urmare a deteriorării măduvei spinării sau creierului.

Micropcipurile dezvoltate de către compania fondată de Elon Musk în anul 2016 sunt dezvoltate în așa fel încât, după implantarea în craniul pacientului, să se conecteze la creierul uman prin intermediul unor fire echipate cu electrozi ce pot monitoriza activitatea creierului.

Dincolo ce monitorizare, microcipurile sunt gândite în așa fel încât să poate stimula electric creierul, iar datele colectate să fie transmise wireless prin intermediul lor pentru a fi studiate.

Într-o discuție purtată pe Clubhouse la începutul anului, miliardarul Elon Musk a povestit că Neuralink a introdus un microcip în craniul unei maimuțe, implant ce i-a permis acesteia să joace jocuri video cu mintea. 

Tot în cadrul aceleiași discuții Musk puncta faptul că scopul Neuralink este acela de a dezvolta o interfață calculator-creier și de a crește rata cu care informațiile pot circula între acestea.

https://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/274871/musk-primeste-205-mil-de-dolari-finantare-pentru-afacerea-care-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu