........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

luni, 5 iulie 2021

Judecătoarea Adriana Stoicescu, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară, la solicitarea CSM, după ce i-a transmis ministrului userist al Justiției să plece acasă

 „Vă doresc dictatură plăcută”, a fost ultima reacție a timișorencei

 Judecătoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timiș, cunoscută în spațiul public pentru luările sale de poziție pe subiecte sensibile din justiția românească, a anunțat că a fost demarată cercetarea disciplinară împotriva sa. Ea a postat pe Facebook fotografia de mai jos, cu mențiunea: „Prezența mea în spațiul public se oprește acum și aici. Vă doresc dictatură plăcută!”. Până la ora publicării acestui articol, postarea a numărat aproape 900 de reacții și 141 comentarii.

 

În fapt, șeful CSM, Bogdan Mateescu, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a o cerceta disciplinar pe judecătoarea Adriana Stoicescu, după ce aceasta l-a catalogat pe ministrul Justiţiei, useristul Stelian Ion, drept un „personaj trist” și a deplâns soarta României, ajunse sub conducerea copiilor celor care, înainte de 1990, au slujit Partidul şi Securitatea.

 

Adriana Stoicescu postase anterior o posibilă explicație a demersurilor care o vizează:

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, admițând o cerere a unei asociații de procurori, că am adus atingere independenței procurorilor și s-a pronunțat printr-o hotărâre asupra afirmațiilor mele, un judecător al acestei mărețe țări europene, încălcând flagrant prevederile privind separația carierelor.

Am atacat această hotărâre, iar Curtea de Apel Timișoara a respins cererea mea, calificând-o ca lipsită de interes.

La recursul formulat la ÎCCJ, Consiliul Superior al Magistraturii a formulat întâmpinare, prin care solicita, prin vocea unui judecător, președinte al Consiliului, respingerea recursului formulat de apărătorul meu.

Din două, una: ori eu nu mai sunt normală… ori eu nu sunt normală.

În țara procurorilor, aceștia au dreptul să constate că un judecător le încalcă independența, iar eu, un biet judecător, nu merit să fiu apărat de garantul independenței justiției.

În schimb, dau cu subsemnatul la Inspecția Judiciară pentru, în ultima vreme, fiecare cuvințel…

În acest timp, foștii procurori DNA, care doreau să cumințească definitiv judecătorii, sunt absolviți de orice vină.

Dormi în pace, Românie!”.

 https://yogaesoteric.net/judecatoarea-adriana-stoicescu-cercetata-disciplinar-de-inspectia-judiciara-la-solicitarea-csm-dupa-ce-i-a-transmis-ministrului-userist-al-justitiei-sa-plece-acasa/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu