........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

joi, 13 mai 2021

Dudul alb şi negru sunt un miracol pentru sănătate

  

Dudul este un pom originar din Asia, aclimatizat în ţarã şi cultivat în scop tehnic, frunzele fiind folosite pentru hrãnirea viermilor de mãtase, dar şi în scop alimentar, pentru fructe.
Dudul alb, originar din China, a fost adus în bazinul mediteranean de către greci, pentru creşterea viermilor de mătase iar cel negru, adus din Persia şi Transcaucazia (frunzele sale nu sunt consumate de viermii de mătase). Ambele specii cresc cultivate în special în zonele de sud ale ţării noastre.
În scop medicinal se folosesc frunzele, atât de la dudul alb, cât şi de la cel negru. Pentru ceai, se recolteazã frunzele tinere, fãrã codiţã.

Frunzele de dud conţin tanin, acid aspartic, argininã, acid folic, acizi organici, betacaroten şi substanţe minerale.

Fructele au un conţinut bogat în glucide, pectine, vitamina C, caroten vegetal, antociani, tanin etc. şi pot fi consumate ca atare, având un gust dulce.

Are proprietăţi recunoscute în combaterea diabetului şi a diareei.

Scoarţa de dud are efecte bune şi în tratarea bolilor de ficat, a scorbutului, icterului, teniei, fiind adjuvant inclusiv în constipaţie

Fructele şi coaja rădăcinii se folosesc împotriva enteritelor cronice, a gastritei, ulcerului şi viermilor intestinali. 

Extern, dudul este bun în stomatite, afte, angine, amigdalite.

https://secretele.com/2021/05/dudul-alb-si-negru-sunt-un-miracol-pentru-sanatate.html?fbclid=IwAR0E1hf-pyk4hSOEqyqsv23P1CC7tMgbikuC8Z2Fn98ErLbb4McB2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu