........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 2 mai 2021

Descoperire extraordinară: Delfinii se recunosc după… NUME, dat de mamele lor, la naștere…

 

Digi24: La fel ca oamenii, delfinii se identifică reciproc după numele pe care îl poartă, respectiv nişte fluierături anume, care le permit să se recunoască. Ipoteza a fost lansată încă în 1991, dar acum a fost confirmată de un studiu al centrului de cercetări asupra mamiferelor marine de la Universitatea St. Andrews, din Scoţia.

Adrian Bâlbă, biolog: La delfini, această recunoaștere se explică prin nevoia de comunicare, cu atât mai mare cu cât trăiesc într-o apă cu turbiditate, cu un nivel al vederii mult mai scăzut.

 Practic, ei nu se văd. Pe de altă parte, nu au cum să se vadă la distanță, sau în planuri diferite ale adâncimii oceanelor, mărilor și în consecință ei trăiesc într-o lume a sunetelor.

Sunt mult mai dezvoltați pe acest palier decât noi, pe palierul identificării sunetelor, și chiar a transformării acestora în imagini, și a imaginilor înapoi în sunet.

Când se nasc, mama îi numește. Ei își cunosc sunetele din viața intrauterină, se nasc cu numele pus de mamă, fiindcă în mediul lichid ai sacilor embrionari, ei aud, își cunosc grupul înainte să se nască. Îl recunosc în baza tiparului sonor, important în cazul lor. (Citește mai mult: Digi24)

 https://daniel-roxin.ro/descoperire-extraordinara-delfinii-se-recunosc-dupa-nume-dat-de-mamele-lor-la-nastere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu