........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 31 ianuarie 2021

Pătrunjelul, obligatoriu în pandemie! Dr. Mihaela Bilic: ‘Este campionul!’

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic spune că pătrunjelul este excelent de consumat în cantități mari, mai ales în această perioadă marcată de pandemia covid-19, pentru că are un atu de neegalat!

Pătrunjelul conține o cantitate mare din vitamina care ajută sistemul imunitar să lupte, absolut necesară mai ales acum, în timpul pandemiei covid-19, arată dr Mihaela Bilic.

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie! Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală (...) vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâii și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel. Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg. Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță.

În plus, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu – adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescentă.

Așa că de mâine, umpleți coșul de cumpărături cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă – neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi!” a notat dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=25847

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu