..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 decembrie 2020

Reguli esentiale de care sa tii cont atunci cand mananci

 de la 10 Dec. 2020

14 reguli esentiale de care sa tii cont atunci cand mananci Ne-Ne-am obisnuit sa mancam mult, mai mult decat ne trebuie. In goana, cu un sandwich in mana si cu un ochi la scandalul de la televizor. Nu mai acordam nicio importanta gestului care ne hraneste si odata cu imbucatura inghitim si energia negativa a stirii ce defileaza pe ecran.

Tags: reguli de care sa tii cont atunci cand manancicum sa mananci

Mancam cand ne este foame, mancam cand nu ne este foame, mancam fiindca a mai ramas ceva in farfurie si nu vrem sa aruncam. Mancam de nervi, de plictiseala, de suparare sau fiindca avem nevoie de o recompensa… Mancam “emotional” – deloc bine pentru sanatatea noastra.

Nu mai savuram gustul, nu-i mai simtim aroma si nu mai vedem culoarea imbietoare a unui fel de mancare… Nu ne mai bucuram cand il preparam… Nu-l mai presaram cu ingridientul “secret” numit iubire pentru a iesi o minune… il trantim in farfurie cu nepasare si-l consumam in viteza, survoland inboxul. Cat de nociv pentru sanatatea noastra!

Hai sa schimbam acum, in al 12-lea ceas, regulile, pentru a ne fi bine!

1.  Respecta cele 3 mese principale si cele 2 gustari!

2.  Nu sari peste mese! Fiecare isi are rost in procesul de hranire echilibrata a organismului.

3.  Nu sari nici peste scaune! Asaza-te si mananca linistit, nu ca-n gara!

4. Nu citi, nu privi la televizor, nu vorbi! Te-ai așezat la masă doar pentru a mânca în liniște.

5. Dacă e posibil, serveste masa in alta camera, nu in bucatarie.

6. Mananca incet, savurează fiecare inghititura.

7. Incearca sa detectezi toate aromele pe care ți le oferă  ingredient.

8. Daca este vorba despre o gustare, pune-ti o portie intr-o farfurie/ castron mic, nu mâna din toată cratița, căci pierzi măsura.

9. Nu aduce acasa alimente „interzise”!; dacă nu poti rezista tentatiei, ascunde-le privirii tale, indeparteaza-le din raza ta vizuala!

10. Nu manca in picioare, in fata frigiderului deschis, sau direct din oala de pe aragaz!

11.  Daca gatesti, gusta cat mai putin posibil! Nu e cazul sa te saturi langa aragaz, înainte de a te așeza la masă!

12.  Nu manca intre mese! Lasa timp stomacului sa se odihneasca, și să digere!

13.  Daca nu mai poti rezista pana la ora mesei urmatoare, bea un pahar cu apa sau un ceai si apoi intreaba-te daca chiar ai nevoie sa mananci. 

14.  Consumă la fiecare masă un aliment cu IG scăzut. Iti va înătura foamea si iti va da senzatia de satietate un timp mai indelungat. Încearca si vei constata imediat avantajele pe care aceste reguli, le vor aduce organismului tau.

https://www.sanatatesistaredebine.ro/recomandari-26/14-reguli-esentiale-de-care-sa-tii-cont-atunci-cand-mananci-2634.html?utm_source=rev-sanatate-11122020&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&uid=1317461

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu