........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 noiembrie 2020

Medicul Gabriel Diaconu acuză autoritățile că falsifică cifrele pandemiei: Datele din teritoriu sunt corupte!

Medicul Gabriel Diaconu acuză Guvernul Orban și grupul de comunicare strategică de minciună. Acesta spune că datele privind pandemia de coronavirus din România sunt eronate și manipulate în mod voit cu scop politic.

„Următoarele sunt dedicate tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din România, personalului care centralizează date relevante privind epidemia de COVID pe teritoriul țării,


Domnule premier Orban,
Domnule ministru Tătaru,
Onorat Grup de Comunicare Strategică (sic!) de pe lângă guvern…

Cum știi când cineva te minte?

Am ezitat să scriu aceste rânduri. În primul rând pentru că, în toată această criză sanitară – și nu sunt singurul – am pus umărul la efortul autorităților. Să pui umărul, că-ți convine sau nu, va avea un recul politic. Autoritățile, fie ele roșii, galbene ori albastre, au fost și sunt coordonate de la centru de un guvern liberal.
Acest guvern liberal a desemnat niște oameni care să coordoneze efortul medical de:

a. Prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus în populație;

b. Intervenție când persoana bolnavă suferă complicații ale bolii COVID;

c. Continuare a ofertei de asistență medical-sanitară oricărui alt bolnav din România…

Dar, nu numai. Autoritățile au luat decizii care au avut efect în economie și în educație. Pe baza acestor decizii (pe unele le-am sprijinit, pe altele nu) destinele unor oameni, cetățeni ai acestei țări, au fost influențate;……adulți, bătrâni, copii deopotrivă.
Când a fost să strângă menghina, au strâns-o; când a fost să slăbească menghina, au deschis-o.

Cum știi când cineva te minte?
Cea mai bună minciună uneori este adevărul. Este, de altfel, preambulul uneia dintre expresiile mele preferate: când îți spun că te mint, te mint sau îți spun adevărul?

Adevărul, zilele acestea, se bizuie teribil de mult pe cifrele zilnice raportate de autorități în privința cazurilor noi de COVID, a numărului de teste făcute în 24 de ore, dar și în ce privește numărul de persoane aflate în secții ATI, respectiv al celor care au decedat, de la raportarea anterioară, în contextul infecției cu SARS-Cov2.

În grupul de specialiști în matematici, statistică și cartografie, din care fac parte, am tot discutat, în ultimele 8 luni, de ciudățeniile matematice apărute. Aberații, abateri, deviații inedite și neașteptate de la ceea ce ar fi fost firesc să rezulte, de la o zi la alta, în «pulsul pandemic» așa cum este el reflectat în cifre.

N-am suficiente cuvinte de laudă la adresa acestor oameni. În primul rând pentru că fac tot ce fac voluntar, din dragoste pentru țara lor și pentru prietenii lor. În al doilea rând pentru că sunt o elită. Răsfirați prin mai multe țări, orașe, centre universitare sau profesionale, oamenii aceștia nu au avut NICIODATĂ șansa unui domn Manciu, de-a câștiga încrederea cuiva fără să fie nevoie să-și termine studiile.

N-are sens să menționez nume.. Suficient că depun o muncă titanică încât să avem șansă (!) în România la o statistică performantă în privința COVID, care să fie preluată de presă și dusă în casele românilor.

Dar să-i vezi cum, uneori, rămân descumpăniți la toate trăsnăile făcute de autoritățile române, de cei de la INSP, de cei din GCS, de felul în care erau raportate – regional – cifre vs. ce ajungea la centru; n-a fost și nu este deloc ușor. 

Această descumpănire a căpătat contur după ce, în urmă cu o lună, spre stupefacția publică, dar mai ales a experților, Guvernul Orban și „prietenii” au decis, peste noapte, să schimbe modul de calcul al incidenței cumulate la 14 zile privind cazurile de COVID. Ba era domiciliu, ba era reședință, îi măsurăm pe cei care mai rămân după ce am identificat un focar (pe care îl scădem), sau pe cei care erau în spital (pe care nu-i băgăm în seamă); dinamica incidenței a fost făcută arșice…
Și asta pentru că «planul» sanitar se baza pe niște paliere de incidență la care era necesar să fie luate măsuri. Iar când vremea a venit, i-am văzut pe acești oameni cum o dau ca la „întorsura Buzăului”: C-o fi, c-o păți, că o fi pragul prag, dar nici chiar așa. etc.

Această sclifoseală, bâlbâială s-a tradus în infecții prevenibile și vieți pierdute...

Doar că în statistica medicală, în statistică, în general, pentru că motorul comun este procesarea de numere, există mijloace prin care poți sonda o bază de date să vezi dacă este reală. Poți lua șiruri de numere și, folosind TOT ceea ce știm despre distribuția lor, și frecvența la care ne așteptăm să apară anumite cifre într-o înșiruire de date, care fac parte din mulțimea numerelor naturale, vei descoperi unealta prin care vei ști dacă cineva a «schimbat din pix», mai exact dacă a FALSIFICAT cifrele.

Se numește legea lui Benford. Fără doar și poate, sunt oameni mult mai instruiți decât mine care ar putea să o explice. Ce am înțeles eu din ea, este că nu există haos în frecvența de apariție a cifrei 1, sau 2, sau 3… până la 9 într-o mulțime de numere care respectă o curbă a distribuției, așa cum te-ai aștepta de la evoluția unor cazuri de la o zi la alta «natural». În fapt, frecvența lor este necesar să respecte anumite reguli, cum ar fi, de ex., că cea mai frecventă cifră este 1, și cea mai puțin frecventă este 9. Demonstrația matematică este elegantă și implicațiile pe cât de frumoase, pe atât de grele.

Pentru că,
Seria de date la pandemia de COVID din România ar fi firesc să RESPECTE legea lui Benford.
Însă datele oficiale eludează această lege.
Drept urmare, autoritățile române mint.
Guvernul Orban minte.
Desigur, guvernul Orban s-ar putea să spună el doar centralizează datele transmise din teritoriu, deci n-ar minți. 
Dacă datele primite din teritoriu sunt eronate, ce vină are guvernul......?
Păi, da, dar guvernul Orban avea mijloacele prin care să intervină astfel încât raportările să fie corecte. De ce n-o face? Din incompetrență, din prostie, din complicitate, din interes particular ori de grup, etc...

Colegii mei de la geospatial.org, respectiv Dragoş Vana de la graphs.ro, au făcut posibilă această explorare, și le mulțumesc din suflet pentru efortul depus. 

Există, pentru fiecare județ al României, o curbă Benford care arată cât de «adevărate» au fost cifrele trimise către gruparea mancistă (n.m.: de la Manciu) de la vârf. Veți vedea că PESTE TOT, la nivelul României, există abateri importante de la curba Benford în ceea ce privește numărul de cazuri nou anunțate, numărul de teste comunicate, dar și numărul de decese. Abateri semnificative. Cineva a mințit, cineva a falsificat date. Cine?

Îmi asum această apreciere. Ea nu este o acuzație. Dar într-o chestiune de o asemenea importanță și cu atâtea implicații pentru viața atâtor români, nu ne putem nici bate joc, nici ascunde, nici nu putem îmbrobodi oamenii.

Era o chestiune de timp și era o chestiune de robustețe.. Această analiză este astăzi făcută pe un set suficient de mare de date încât să aibă o valoare, o relevanță suficientă.

Reprezentarea grafică recunosc că mi-a lăsat un gust sălciu în gură. Dacă cifrele sunt greșite, dacă raportările sunt rindeluite, dacă undeva, pe drum, cineva schimbă greutatea unui kilogram de date după bunul plac, înseamnă că tot ce duc mai departe «experții» către premier, către ministru, către președinte, e un rahat cu perje.

Ori, asta n-ar fi cazul să se întâmple.

Las fiecăruia curiozitatea de a verifica ce se petrece în județul lui.

România nu este Rusia; dar nu e nici foarte departe de «profilul» datelor raportate de ruși (dpdv. al legii Benford).

Rugămintea mea către toți cei care adună date și mai apoi le comunică este: NU mai mințiți! Pentru că minciuna are picioare scurte. Numai unui bebeluș (sau unui politician de mucava) îi poți spune  că 1+1 = 3.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=25300

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu