..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 22 septembrie 2020

Voluntarul pentru vaccinul produs de AstraZeneca a dezvoltat o inflamația a coloanei vertebrale și prezintă „o stare neurologică rară”, după două doze de vaccin; raport

 

De Dado Ruvic,

Un participant britanic la cercetarea asupra producerii vaccinului împotriva coronavirusului de către AstraZeneca a fost diagnosticat cu o tulburare neurologică gravă, la câteva săptămâni după a doua doză de inoculare, arată un document intern al companiei.

O femeie în vârstă de 37 de ani, sănătoasă anterior, a fost internată în această lună după ce i s-au administrat două injecții cu noul vaccin produs de gigantul farmaceutic. S-a constatat că  persoana în cauză a dezvoltat mielită transversă (o afecțiune neurologică rară) cauzată de inflamația coloanei vertebrale, potrivit unui document secret intern AstraZeneca, raport  obținut de CNN .

Deși în raport se afirmă că femeia, al cărui nume nu i s-a dezvăluit, nu a avut nicio reacție adversă după prima doză, la începutul lunii iunie, dar a început să aibă simptome neurologice la două săptămâni după cea de-a doua injectare, din luna august. În timpul unei alergări (jogging), din 2 septembrie, voluntara  „a făcut un șoc, simțind o puternică zdruncinare a corpului, deși nu a căzut jos”, se spune în document. A doua zi a raportat dificultăți de mers, slăbiciune în brațe, afectarea controlului motor asupra mâinilor, o durere de cap și o senzație deosebită în corp. A fost internată în spital pe 5 septembrie unde a fost diagnosticată cu  „mielită transversă”..

AstraZeneca a respins articolele din presă de la începutul acestei luni, sugerând că starea bună a femeii a fost  „confirmată”,  însă raportul intern al companiei - cunoscut sub numele de „Raport de reacție adversă gravă, suspectată sau neașteptată”  sau SUSAR - descrie diagnosticul ca fiind  „confirmat”. Voluntarul britanic a văzut un neurolog și nu a avut tulburări neurologice anterioare, dar a spus că a primi „informații limitate cu privire la istoricul medical al acestei afecțiuni.“  Cu toate acestea, la mai puțin de o săptămână după apariția simptomelor, femeia a început să-și revină rapid.

„Rezolvarea simptomelor ei este destul de rapidă, având în vedere că boala ei a început cu doar patru zile în urmă”,
observă raportul, adăugând că: „starea ei se îmbunătățește iar
puterea și abilitățile ei au devenit din ce în ce mai bune. ” Până în prezent, niciun alt participant la studiu nu a prezentat reacții adverse similare.

Vaccinul AstraZeneca, supranumit AZD1222, a intrat în faza a 3-a de studii clinice luna trecută și folosește un adenovirus care împărtășește o genă cu coronavirusul actual. Potrivit Universității Oxford, care conduce cercetările din Marea Britanie, aproximativ 18.000 de voluntari din întreaga lume au fost vaccinați cu acest vaccin.

Într-o  fișă informativă pentru participanți  publicată anterior, compania a recunoscut că un voluntar „a dezvoltat simptome neurologice inexplicabile”,  însă, în ciuda opririi procesului la nivel mondial după incident, AstraZeneca a spus că reacția a fost  „considerată puțin probabilă ca să fie asociată cu vaccinul și că nu există suficiente dovezi care să confirme cu certitudine că afecțiunea apărută la această persoană este sau nu legată de vaccin”. 

Între timp, compania a reluat studiile în Marea Britanie și Brazilia, dar rămân suspendate în SUA unde nu vor fi continuate decât după ce autoritățile sanitare vor hotărî aceasta, potrivit Moncef Slaoui, consilier șef al efortului de vaccinare Covid-19 al guvernului SUA.

 Sursa: https://www.rt.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu