Mierea şi nucile, consumate corect, devin un aliat de nădejde în lupta contra anemiei, durerilor de cap şi ulcerului gastric.
Împotriva anemiei: Ai nevoie de o jumătate de kilogram de miere, o jumătate de kilogram de nuci pisate şi de sucul de la o jumătate de lămâie.
Ingredientele se amestecă bine, după care se depozitează într-un borcan care se închide ermetic. Pentru tratarea anemiei se ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, cel puţin o lună.
Contra tensiunii arteriale crescute: Pentru combaterea hipertensiunii, consumă câte 100 de grame de nuci în combinaţie cu 100 de grame de miere, în fiecare zi.
Tratează durerile de cap:
Pe lângă faptul că această combinaţie este delicioasă, studiile arată
că este benefică şi în tratarea durerilor de cap şi chiar a insomniilor.
Dacă te doare capul, consumă câteva nuci în combinaţie cu puţină miere,
iar în cazul în care nu poţi să dormi, consumă seara un amestec
preparat din 5-10 nuci pisate şi 2-3 linguriţe de miere.
Remediu eficient împotriva ulcerului gastric: În cazul în care suferi de ulcer gastric, amestecul pe bază de miere şi nuci poate face minuni.
Ai nevoie de 20 de grame de nuci pe care le laşi la hidratat în apă de seara până dimineaţa, după care se filtrează şi se pisează, apoi se amestecă cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte. Din băutura preparată, se iau câte 2-3 linguri înainte de mesele principale ale zilei.
Ai nevoie de 20 de grame de nuci pe care le laşi la hidratat în apă de seara până dimineaţa, după care se filtrează şi se pisează, apoi se amestecă cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte. Din băutura preparată, se iau câte 2-3 linguri înainte de mesele principale ale zilei.
Miezul de nucă este protectorul inimii, stomacului şi al sistemului nervos
Pe
lângă faptul că miezul de nucă este un aliment delicios şi folositor în
bucătărie la prepararea deserturilor, are şi nişte calităţi terapeutice
de invidiat. Consumate zilnic, nucile aduc numeroase beneficii.
În
fiecare toamnă, medicina naturistă recomandă o cură de nuci. Cura este
indicată ca adjuvant în tulburările de stomac şi intestine: ulcere,
dispepsii, iritaţii, diaree, constipaţie. Putem mânca miez de nucă o
lună întreagă, dacă nu se depășesc 100 de grame pe zi.
În
acest fel, vom evita şi neplăcerile cauzate de ronţăitul îndelung al
miejilor, adică afte şi inflamaţii bucale. Dacă acestea totuşi se
instalează, luaţi o linguriţă de miere de albine şi plimbaţi-o prin
gură. Sau se mai poate clăti gura cu macerat de salvie. Nucile se
mestecă îndelung înainte de a fi înghiţite. Se consumă proaspete,
hidratate sau uşor prăjite, pentru a fi mai uşor de digerat.
Deoarece
este săţios şi sănătos, mulţi dintre noi se feresc să mănânce prea mult
miez de nucă, pe motiv că îngraşă. Într-adevăr, are o valoare calorică
mai mare, dar grăsimile din nuci sunt nesaturate, contribuind la
scăderea colesterolului.
De ce sunt atât de
valoroase nucile? Miezul lor e o uzină de substanţe benefice: apă
(3-5%), grăsimi (52,0-77,5%), substanţe proteice (12-25%) din grupa
globulinelor (de natura celor din lapte şi ouă), săruri minerale (nuca
este fructul cel mai bogat în cupru şi zinc), provitamina A, vitamine
din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P.
Valoarea energetică a miezului de nucă este în medie de 700 kcal la 100 g.
Valoarea energetică a miezului de nucă este în medie de 700 kcal la 100 g.
Întrucât
conţine tocoferol (vitamina E), care contribuie la scăderea
conţinutului de colesterol din sânge şi are o cantitate foarte redusă de
hidraţi de carbon, miezul de nucă este admis în regimul diabeticilor.
Miezul
de nucă este unul dintre cele mai vitalizante şi nutritive alimente
cunoscute şi o minune pentru organism în anotimpul rece.
Antioxidanţii
conţinuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul
colesterolului în sânge şi, implicit, tensiunea arterială. Consumul
periodic de nuci proaspete întăreşte vasele de sânge şi previne
deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici.
Datorită
bogăţiei în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a
face atac de cord. Opt nuci pe zi ţin arterele flexibile, inima
sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral, arată un studiu
american recent.
Specialiştii ne sfătuiesc să
consumăm nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua
efectele lor nefaste asupra organismului. Cercetătorii au mai observat
că acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu
tulburări ale ritmului cardiac.
Grăsimile
protectoare din nuci înlătură efectele grăsimilor saturate din dietă.
Studiile au mai arătat că persoanele care mănâncă nuci de cel puţin două
ori pe săptămână au un risc de două ori mai mic de a suferi o criză
cardiacă subită, faţă de cei care nu mănâncă deloc nuci.
Nucile
reduc de asemenea şi riscul apariţiei unei boli coronariene cu
aproximativ 30%. Se spune că dacă mănânci cinci porţii de nuci verzi pe
săptămână, vei avea o inimă de atlet.
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=24058
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu