..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 1 iulie 2020

Brusturele te scapă de spondiloza cervicală. Cum se folosește planta

Una dintre cele mai răspândite plante din lume este ignorată de cei mai mulţi dintre noi, din cauza faptului că puţini îi cunosc proprietăţile şi uimitoarea capacitate de vindecare.

 

Puţini ştiu că această buruiană care se agaţă de haine are puterea de a curăţa rapid şi eficient toxinele din organism, datorită proprietăţilor detoxifiante, anticancerigene, antimicrobiene sau antiinflamatoare.
Este vorba despre brusture (captalan, lipan) care creşte din primăvară şi până toamna pe toate şanțurile, pe maluri de râuri sau prin păduri, considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.
Rădăcina de brusture este, în plus, considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate, întrucât până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia.
Unul dintre cele mai apreciate beneficii pentru sănătate ale brusturelui este puterea sa de vindecare a spondilozei cervicale.
Iată cum se prepară cel mai eficient tratament pentru spondiloză, pe bază de brusture:
Frunza proaspăt culeasă se pune seara înainte de culcare în spirt medicinal şi se lasă timp de 10-15 minute, până când se impregnează bine. Pe ceafă se pune o pânză subţire, peste care se aplică frunza bine scursă. Peste ea se adaugă o altă pânză, care se fixează bine pe ceafă şi se ţine până dimineaţa.
Tratamentul nu este indicat să depăşească 4-6 zile la rând.
Această metodă curativă este recomandată, de asemenea, pentru discopatia lombară şi pentru reumatism.
Iată în ce alte afecțiuni mai poate fi folosit brusturele
1. Diabet
Graţie conţinutului de substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge, maceratul din rădăcină de brusture este un adjuvant recomandat în lupta contra diabetului. Se consumă 3 căni de macerat din rădăcină de brusture, câte 15 zile pe lună.
2. Infecţii urinare şi renale
Brusturele conţine poliacetilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. Pentru combaterea infecţiilor, se recomandă atât consumul intern – câte 1 litru de macerat pe zi, cât şi uzul extern – băi de şezut zilnice.
3. Dureri
Planta are un puternic efect antiinflamator, de aceea, brusturele este util în alungarea unei game variate de dureri ca: reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută.
Într-o cană cu apă plată se adaugă două linguri de rădăcină de brusture mărunţită bine, se lasă la macerat peste noapte, iar apoi se îmbibă un tampon din tifon în această soluţie şi se aplică pe locul dureros. La fel de eficient este şi dacă foloseşti comprese cu frunze de brusture, spălate şi mărunţite în prealabil.
4. PsoriazisSe combină, în proporţii egale, rădăcină de brusture şi de iarbă de trei fraţi pătaţi, administrate sub formă de pulbere. Se administrează 6 linguriţe din această combinaţie, zilnic, pe stomacul gol, înaintea meselor principale.
Se ţine un tratament cu o durată de 90 de zile, dublat de un regim lacto-vegetarian, în care 60% din hrana zilnică să fie constituită din legume, fructe şi cereale nepreparate termic.
5. Combate mătreaţa şi căderea păruluiBrusturele este folosit în tratamentul contra alopeciei, deoarece preparatele pe bază de brusture încetinesc sau chiar opresc căderea părului.
În plus, combate şi mătreaţa. După clătirea părului se utilizează un macerat de brusture în care se pun şi 30 de picături de ulei de lavandă. Se toarnă încet, fricţionând uşor pielea cu ajutorul degetelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu