..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 mai 2020

Ascultă-ți celulele! Modul în care vorbești cu corpul tău te ajută să te vindeci.


Traducere Const. Mihăilescu

Osho
Oamenii de știință încep să recunoască credința șamanilor, vindecătorilor și a maestrului spiritual, că mintea este un instrument puternic de vindecare. Mulți cercetători precum dr.Bruce Lipton, au arătat că gândurile noastre, indiferent dacă sunt conștiente sau nu, pot avea impact asupra corpurilor noastre și a ADN-ului nostru și că gândurile și credințele negative vor ajuta în procesul de distrugere a corpului. Vestea bună este că vorbirea pozitivă cu sine și iubirea necondiționată față de noi înșine pot face minuni.
Fiecare gând gândește, are conștiință. [nota C.M.: el devine o entitate care, după ce a fost emis, va dăinui independent de sursa care l-a creat. Cu toate acestea, între sursa creatoare (mintea) și gândul emis va exista totdeauna o legătură energetică, astfel că, de-a lungul vieții, mintea va crea un păienjeniș de legături între ea și gândurile pe care le-a emanat. Aceste legături nu sunt însă indestructibile. Don Juan, maestrul spiritual al lui Carlos Castaneda, dădea și o tehnică prin care legăturile între minte și gândurile pe care le-a creat pot fi rupte. După ruperea acestei legături, gândul devine o entitate independentă care va circula în spațiul întregii creații deși mintea nu mai este conștientă de existența lui. Totuși, mintea poate, în anumite condiții, să refacă legătura cu oricare dintre gândurile pe care le-a creat cândva. În acest proces se va face apel la memoria minții.
Pe scurt, despre memorie se poate spune că dispune de două niveluri de depozitare: unul superficial și unul profund. Iată cum se desfășoară acest proces: mai întâi, mintea emite, „naște”, un gând (să zicem -„voi cumpăra cutare obiect”) . Gândul emis este așezat imediat în unul dintre „sertarele” memoriei superficiale, care are proprietatea de a păstra acel gând o perioadă limitată, în general, destul de scurtă. Dacă „te-ai luat cu treburi” s-ar putea ca acel gând („voi cumpăra cutare obiect”) să fie uitat, aproape șters, astfel încât să-ți amintești abia când ai nevoie de el. Dacă însă, gândul acela va fi trecut (prin intenție și voință) în cel de al doilea compartiment al memoriei, „memoria profundă”, el se va stabiliza acolo și „va prinde rădăcini”. În general, crearea „rădăcinilor” este un proces de stabilizare a gândurilor care se realizează prin conexiuni suplimentare și prin „îngroșarea ” acestor conexiuni.
Cu cât mintea revine și invocă mai des și mai insistent un gând, cu atât legătura energetică dintre ele se „îngroașă”, devine mai puternică și mai greu de rupt (anulat). Cu cât un gând este mai des invocat, cu atât el se apropie de starea de obsesie. S-ar putea spune că, prin repetarea evocării, gândul capătă consistență din ce în ce mai mare, ceea ce revine la a spune că acel gând se materializează.

Foarte multe gânduri, poate chiar majoritatea, devin, în timp, fie adevărate piedici în evoluție, fie, dimpotrivă, catalizatori ai procesului creativ.
Totdeauna, prin gândurile pe care le emite, mintea devine o sursă creatoare. De ex.: dacă îți dorești ceva cu ardoare, acel gând te va ajuta să materializezi în plan fizic ceea ce ai dorit. Este de menționat că atât gândurile benefice cât și cele nebenefice (distructive) vor sfârși prin a se transpune în realitatea materială, palpabilă, dacă vor fi invocate suficient de mult și de intens.
În funcție de beneficitatea sau nebeneficitatea lor, gândurile pot fi factori evolutivi ori regresivi. Însă un gând fugar, asupra căruia nu se mai revine, se pierde și iese din evidența analitică a minții care l-a emis]

Cea mai mare greșeală pe care o facem cu toții, sau majoritatea dintre noi, este că nu suntem atenți permanent la gândurile din capul nostru, ceea de permite celulelor corpului nostru să „aplece urechea” și la sursele de sorginte negativă, malefică.

Legat de aceasta, Ian Brown subliniază că -„ Celulele sunt gata de acțiuni îndrăznețe, care să rezoneze cu emoțiile dominatoare, cu gândurile indrăznețe, mai ales dacă există o promisiune de reactivare a unor experiențe trecute și care au avut un impact puternic asupra ființei pe care o alcătuiesc.” Puterea și efectul fie și al unui singur gând pot deveni hotărâtoare dacă avcelui gând i se acordă suficientă importanță și suficient timp. Este poate o noutate, dar, în anumite condiții, cuvintele și gândurile pot reprograma (reformata) părți componente ale ADN-ului.
Este important să știm că fiecare dintre noi reprezintă un sistem extrem de inteligent, care se poate manifesta independent și care-și poate trasa liniile de dezvoltare fără ca o energie sau o forță din afară să-i impună anumite condiții. Fiecare entitate are o conștiință proprie și înțelegerea acestui lucru ne va ajuta în vindecarea noastră de sine.
Elaborând și desfășurând un program de „discuții” cu noi înșine, putem obține efecte de vinecare obsolut spectaculoase.
Pentru a dezvolta o relație respectuoasă și plină de iubire cu noi înșine (corp, organe și celulele), trebuie să renunțăm la atitudinea de denigrare, neîncredere și desconsiderare a oricărei părți componente care ne alcătuiește.
Primul pas ar putea fi ascultarea corpului nostru prin meditație. La începutul și sfârșitul fiecărei meditații, este bine să spunem corpului nostru, cu toată convingerea: Te iubesc așa cum ești !
Câteva sfaturi suplimentare:
-) Abordează-ți corpul cu compasiune autentică, acceptând și înțelegând că acesta este format din celule conștiente care experimentează emoții.
-) Impune-ți o stare de încredere în corpul tău și adresează-i-te mental ca și când ai interacționa cu un interlocutor;
-) Emite gânduri pozitive la adresa lui și încurajează-l să depășească situațiile dificile, promițându-i că îi vei acorda întregul tău sprijin pentru a depăși situația specială în care se află și care l-a determinat să fie înafara parametrilor lui normali de funcțonare.
-) În asemenea „discuții” poți aborda subiectele și în așa fel încât să provoci declanșarea unor emoții spontane care vor cataliza procesul.
În legătură cu acest subiect, liderul spiritual, Osho, afirma:      „ Odată ce începeți să comunicați cu corpul vostru, lucrurile devin foarte ușoare. Corpul nu trebuie forțat, el poate fi convins. Nu trebuie să lupți cu corpul tău - asta este urât, violent, agresiv și orice fel de conflict va crea tot mai multă tensiune. Deci renunțați la conflict și colaborați cu iubire și înțelegere cu propriul vostru corp.”
Osho oferă două exemple pentru abordarea dezechilibrelor din corp:
* Pierderea în greutate:
1. „Mai întâi adresați-vă creierului vostru anunțându-l că doriți să trimiteți un mesaj corpului și că în acest demers ar fi foarte important dacă și el s-ar implica (în transpiterea acelui mesaj).
2. Apoi, spuneți pur și simplu corpului că pentru sănătatea lui și a ființei pe care o servește, ar fi foarte indicat ca într-o perioadă de timp (pecizați perioada) el să se organizeze astfel încât nutrienții pe care-i primește să determine slăbirea corpului fizic cu (să zicem) 5 kg. Garantați-i că o asemenea scădere în greutate va avea efecte benefice asupra stării lui de sănătate și, în plus, aspectul său se va îmbunătăți considerabil. Repetați-i perioada și câte kg. trebuie să slăbească.
3. După trecerea timpului alocat curei de slăbire, și constatând că ați ajuns la greutatea propusă, mulțumiții corpului pentru munca sa și cereți-i ca în viitor să adopte un asemenea program de asimulare încât să păstreze acea masă corporală.
* Migrenă: „Vorbește-i corpului în două moduri:
1. Mai întâi, adresează-te întregului tău corp, spunându-i că ai nevoie de ajutorul lui pentru a scoate acestă durere din locul în care se manifestă.
Explică-i corpului tău că durerea nu este o reacție naturală în viața ființei umane și că modul acesta de manifestare nu-l ajută ci, dimpotrivă îi îngrădește libertatea de a se simți fericit și împlinit. Cere-i corpului tău să scoată această energie a durerii din el și să o arunge în soare pentru a fi topită.
2. Apoi,adresează-te direct creierul tău și spune-i: „am recepționat cu simțurile mele mesajul pe care mi-l trimiți.
Mă anunți că resimți o durere care crează, ție și corpului căruia-i aparții, o stare de disconfort și de suferință.
Cu iubire, te recunosc ca făcând parte din totalitatea mea și te asigur că această durere nu face parte din natura ta sau a corpului de care aparții. Pentru că este o energie care nu-ți aparție, te rog să o extragi ACUM din locul unde se află și să o predai corpului, pentru a o arunca în soare, unde se va topi și se va transforma într-o energie benefică universului.
Citește semnătura acestei energii pentru ca pe viitor să nu mai accepți ceva asemănător să te agreseze.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu