..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 aprilie 2020

Psiholog: «Dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu vă panicați !»

Situația privind răspândirea noului tip de virus COVID-19 generează panică în rândul societății. Psihologii din Republica Moldova au venit cu câteva recomandări importante.
Tulburarea generată de panică este una dintre formele anxietății clinice și se manifestă prin episoade frecvente de frică (anxietate, neliniște, agitație) foarte intense, care apar brusc și neașteptat. În cadrul emisiunii Sputnik Matinal, Cezara Dilevschi a remarcat că starea de panică sporește cortizolul – hormonul stresului, care la rândul său scade imunitatea și rezistența.
Persoanele care suferă de o tulburare de anxietate sunt mai vulnerabile să dezvolte atacurile de panică. Totuși, dacă nu doriți să vă îmbolnăviți, nu vă panicați”, a subliniat ea.
De când a fost instituită starea de carantină, Cezara Dilevschi oferă consultații online. Potrivit ei, numărul solicitărilor este în creștere, iar în condițiile actuale oamenii solicită ajutorul psihologului pentru a înțelege cum să depășească această stare de criză.
Temele abordate sunt: panica și anxietatea, frica de rutina zilnică, relațiile în cuplu și interacțiunea mamă-copil”, a spus psihologul.
În aceste condiții, psihologul le recomandă oamenilor să-și păstreze calmul și să dea dovadă de maturitate și responsabilitate. De asemenea, să respecte sfaturile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății, să conștientizeze și să respecte regimul de carantină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu