..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 2 aprilie 2020

Consumul de şase căţei de usturoi copţi pe zi are un efect uimitor asupra sănătăţii

Usturoiul copt este mai mult decât o garnitură aromată. Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante folosite în scopuri medicinale. Egiptenii foloseau frecvent usturoiul atât în mâncare, cât şi pentru tratarea diverselor probleme de sănătate. Bulbi de usturoi s-au găsit şi în mormântul lui Tutankhamon.
Deşi originar din Asia centrală, usturoiul are o istorie de peste 7.000 de ani în diverse culturi de pe întregul pământ. Romanii, grecii, japonezii şi chiar şi nativii americani foloseau usturoiul şi îl preţuiau pentru proprietăţile sale medicinale.
Scurt istoric
Ceea ce este cu adevărat uimitor la această plantă este că vechile civilizaţii ale lumii, fără să aibă contact una cu alta, au ajuns la aceeaşi concluzie cu privire la calităţile vindecătoare şi benefice ale usturoiului.
Nelipsit din bucătăria mediteraneană, usturoiul este folosit frecvent şi în Africa, India, Asia şi în multe ţări europene. La mijlocul anilor 1300 britanicii păstrau usturoiul în cabinetul cu medicamente, pe care îl foloseau în tratarea diverselor afecţiuni şi boli, de la durerile de dinţi şi constipaţie până la edem şi chiar ciumă.
În ziua de azi ştim că ingredientul activ din usturoi, plantă înrudită cu crinul (familia allium), este alicina, un compus organo sulfuric. Interesant este că usturoiul proaspăt nu eliberează această substanţă dacă nu este tăiat sau strivit.
Alicina este, de fapt, instrumentul de apărare al usturoiului contra atacurilor dăunătorilor plantei. Când este „atacat”, o enzimă din usturoi, numită alinază, converteşte alina în alicină, care dă usturoiului mirosul puternic şi specific.
Usturoiul este bun pentru inimă
Deşi usturoiul are o listă lungă de beneficii pentru sănătate, una dintre cele mai interesante şi studiate este capacitatea sa de a întări inima şi sistemul cardiovascular. Cercetătorii au început să acorde atenţie abilităţii usturoiului de a preveni bolile cardiovasculare după ce au descoperit că populaţia din zona mediteraneană, unde usturoiul este nelipsit din bucătăria locală, prezintă rate de deces mai reduse decât în alte ţări.
Este binecunoscut faptul că locuitorii din zonele în care se consumă dieta mediteraneană au o rată a îmbolnăvirii mult mai redusă, în special în ceea ce priveşte problemele cardiovasculare. Şi nu este o coincidenţă faptul că, pe lângă alte alegeri alimentare sănătoase, oamenii din această zonă consumă usturoi în cantităţi mari.
Compuşii organo sulfurici din usturoi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare cu ajutorul agenţilor anticoagulare care împiedică formarea de cheaguri în sânge, ceea ce joacă un rol esenţial în reducerea riscului de boală cardiacă.
Usturoiul reduce şi nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi stimulează circulaţia sângelui, toate acestea având rol de prevenire a atacurilor cardiace şi a accidentelor vasculare.
Beneficiile usturoiului copt
Cercetătorii consideră, de asemenea, compuşii organo sulfurici ca având proprietăţi protectoare împotriva cancerului. Unele studii arată că usturoiul este eficient în prevenirea cancerului pancreatic, la colon, rectal, esofagian, la stomac, la sân, la prostată, la vezică, la creier şi la plămâni, precum şi a mielomului multiplu.
Usturoiul poate constitui şi un tratament extrem de util pentru prostată mărită (hiperplazia prostatică benignă; BPH), fibroză chistică, diabet, osteoartrită, febra fânului (rinita alergică), diareea călătorului, tensiune arterială în ultimele luni de sarcină (preeclampsie), candidoză, gripă şi gripă porcină.
Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, usturoiul este deseori utilizat pentru a preveni şi trata răcelile comune. Proprietăţile sale puternic antibacteriene şi antifungice fac din usturoi un tratament eficient pentru infecţii, de aceea era frecvent folosit pe câmpul de luptă pentru soldaţii răniţi. Usturoiul se poate folosi şi extern, ca soluţie contra ţânţarilor şi a puricilor, atât pentru oameni cât şi pentru animalele de companie. Un studiu chiar a arătat că un consum de usturoi sub formă de tablete de 1200 mg/zi timp de 8 săptămâni a redus riscul de înţepături de insecte cu 21%.
Usturoiul este util şi pentru durerile de urechi. Acest remediu puternic mirositor ameliorează inflamaţia şi ucide bacteriile.
Usturoiul se mai poate folosi cu succes pentru a trata oboseala cronică, tulburările menstruale, nivelurile anormale de colesterol cauzate de medicamentele pentru HIV, hepatită, lipsa de aer cauzată de bolile hepatice, ulcerul stomacal cauzat de infecţia cu H. pylori, creşterea performanţei sportive, tratarea durerii musculare cauzate de efortul fizic, unei condiţii care cauzează umflături în ţesutul sânului, numită boala sânului fibrochistic, a unei afecţiuni a pielii numită sclerodermie şi a intoxicaţiei cu plumb.
Usturoiul este util şi pentru alte boli comune, printre care răceală comună, dureri de cap şi de stomac, congestia sinusurilor, febră, dureri în gât, lipsa de aer, astmul şi bronşita.
Usturoiul copt vindecă organismul în 24 de ore
Dar partea cea mai bună a usturoiului este că proprietăţile sale de vindecare au nevoie de doar 24 de ore pentru a-şi face simţite efectele! Experţii spun că un consum de 6 căţei de usturoi copţi pe zi are un efect uimitor asupra sănătăţii.
Iată ce se petrece în trup:
Ora 1
: Stomacul digeră lent usturoiul, care începe să hrănească tot trupul.
Orele 2-4: Usturoiul începe să distrugă celulele canceroase şi să prevină deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
Orele 4-6: Metabolismul începe să accelereze şi să extragă lichidele şi grăsimile din trup.
Orele 6-7: Proprietăţile antibacteriene ale usturoiului distrug bacteriile nocive.
Orele 6-10: Nutrienţii din usturoi ajung la celule, unde exercită o influenţă oxidantă.
Orele 10-24: Trupul începe un proces intens de curăţare şi detoxifiere, care duce la:
- Imunitate sporită;
- Oase mai puternice;
- Reducerea presiunii arteriale;
- Longevitate celulară mărită;
- Energie îmbunătăţită;
- Normalizarea colesterolului;
- Protejarea întregului sistem cardiovascular;
- Niveluri reduse de contaminare cu metale grele;
- Performanţă sportivă şi rezistenţă fizică mai mare;
- Creşterea libidoului şi a concentraţiei spermei.
Usturoiul este necesar să fie consumat regulat, chiar şi după ce se fac simţite primele îmbunătăţiri ale stării de sănătate.
Usturoiul este un aliment medicinal ce este bine să fie consumat întreaga viaţă şi care ajută trupul să fie puternic, sănătos, viguros şi plin de energie. Usturoiul poate fi considerat, fără îndoială, unul dintre cele mai puternice alimente vindecătoare de pe planetă.
Cum se coace usturoiul
Usturoiul copt se prepară foarte uşor.
- Se încălzeşte cuptorul la 100°C.
- Se curăţă şi se aruncă partea exterioară a căpăţânii de usturoi – foiţele. Se lasă numai învelişul căţeilor de usturoi.
- Cu ajutorul unui cuţit se înlătură cam 0,5 cm din vârful căţeilor de usturoi.
- Se aşază într-o formă de brioşe, cu partea tăiată în sus. Se stropesc cu ulei de măsline şi se freacă puţin pentru a fi pătrunşi. Se acoperă cu folie de copt.
- Se coc aproximativ 30-35 minute sau până se înmoaie.
- Se lasă la răcit şi apoi se înlătură coaja de pe fiecare căţel de usturoi.
Usturoiul copt se poate congela într-o tavă de gheaţă sau se acoperă cu ulei de măsline şi se păstrează la frigider, într-un recipient cu capac, timp de o săptămână.
Se consumă dimineaţa pe stomacul gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu