..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 aprilie 2020

O rețea neuronală a reconstituit fidel imaginile din mintea unor oameni

Cercetători din cadrul companiei Neurobotics și ai Institutului de Fizică și Tehnologie din Moscova au făcut un experiment îndrăzneţ în care un computer a reuşit să „citească gândurile” unor voluntari.
Computerul a putut să vizualizeze în timp real activitatea cerebrală a voluntarilor și a reconstituit imaginile pe care le vedeau în acel moment respectivele persoane.
Redarea imaginilor a fost cât se poate de fidelă, după cum se poate observa și din fragmentul video de mai jos.
Utilizată în sens benefic, performanța savanților ruși ar putea ajuta pacienții paralizați complet în urma unui atac cerebral, care nu mai pot comunica. Cu ajutorul acestei noi tehnologii, ei vor putea să controleze anumite dispozitive, prin intermediul undelor cerebrale.
Însă cu aceste progrese uimitoare în direcţia decodării a ceea ce se petrece în creierul nostru, nu putem totuşi să nu ne întrebăm pentru cât timp gândurile noastre vor rămâne doar ale noastre şi în ce măsură va mai exista conceptul de viaţă privată şi intimitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu