..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 25 aprilie 2020

Autovindecarea – medicul din tine (II)

Citiţi prima parte a articolului


Autovindecare cu ajutorul puterii extraordinare a spiritului
Medicul Theophrastus Bombastus von Hohenheim, numit şi Paracelsus (1493-1541), a obervat deja în Evul Mediu că imaginaţia are o importanţă deosebită în procesul de vindecare.
Imago înseamnă să-ţi creezi o imagine interioară. Imaginile, după cum ne învaţă ştiinţa care cercetează creierul uman, sunt de câteva ori mai puternice decât cuvintele, ele având un caracter sugestiv considerabil.
Dacă ne imaginăm, spre exemplu, o situaţie înspăimântătoare, atunci ne creşte sau ne descreşte tensiunea arterială, inima începe să bată sau pare că încetineşte să mai bată. Pielea devine umedă sau rece ca gheaţa. Toate acestea se petrec fără însă ca situaţia să aibă loc în realitate. Un zgomot în noapte şi gândul că acesta s-ar produce din cauza unui spărgător ne-ar putea induce frica şi spaima.
Dacă însă ne imaginăm, în culori plăcute, că vom avea o întâlnire cu fiinţa iubită şi de asemenea sentimentele ce ar rezulta din aceasta, atunci ne putem trezi cu senzaţia de „fluturi în stomac”.
Psihoneuroimunologia (PNI) a demonstrat prin mai multe investigaţii ştiinţifice că imaginile au o influenţă considerabilă asupra organismului şi în special asupra sistemului nostru imunitar. Astfel, ne putem folosi activ imaginaţia pentru a rescrie scenariul sănătăţii noastre şi deci să fim instantaneu atât regizorul cât şi actorul.
În concordanţă cu aceste date, vă prezentăm un exerciţiu care recurge la imaginaţia creatoare benefică pentru a trezi puterea de vindecare latentă din propria fiinţă – în felul acesta veţi putea accesa informaţiile şi energia necesară pentru a vă vindeca. Prin exersarea regulată a acestei tehnici, imaginile interioare se vor concretiza din ce în ce mai mult, devenind astfel din ce în ce mai puternice, până când ele se vor realiza cu adevărat.
Călătoria spre templul dumnezeiesc al vindecării
Aşezaţi-vă într-o postură de meditaţie. Veţi porni într-o călătorie înlăuntru spiritului dvs., o călătorie care vă va conduce spre locul unde există totul sub formă energetică. Cu ajutorul unei imaginaţii puternice veţi putea transforma aceste structuri energetice din interiorul dvs. în modul dorit.
Inspiraţi şi expiraţi adânc de câteva ori. Închideţi ochii. Rămâneţi într-o stare de calm lăuntric un anumit timp.
Imaginaţi-vă apoi că sunteţi în plină natură, într-un loc în care vă simţiţi cel mai bine. Sunteţi înconjurat de pomi maiestuoşi, de flori fragile, gingaşe şi frumos colorate ce răspândesc miresme îmbătătoare. Undeva în depărtare se aude clipocitul suav al unui izvor de munte şi recitalurile încântătoare ale păsărelelor. Razele calde ale soarelui mângâie dealurile înverzite, iar roua scapără curcubeie. Savuraţi aerul înmiresmat al pădurii. Undeva în apropriere remarcaţi o cărare. Păşiţi pe cărare mergând încet, încet spre curcubeul din zare. Când aţi ajuns în dreptul curcubeului vă alegeţi din el culoarea care este pentru dvs. cea mai importantă. Permiteţi spectrului de culori din curcubeu să acţioneze asupra dvs. cu energia lui benefică. Vă simţiţi plini de energie.
Continuaţi călătoria până la templul pe care îl vedeţi în zare. Acest templu poate fi pentru dvs. o biserică, un altar, o piatră sau un copac. Acest loc este un loc special, este templul vindecării, locul dvs. special pentru a vă vindeca. Aici veţi întâlni medicul din voi înşivă, vindecătorul lăuntric. Aici veţi primi informaţiile necesare şi importante pentru sănătatea dvs. spirituală şi trupească. Aici veţi primi toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a vă vindeca în mod complet şi definitiv. Informaţiile pe care le veţi primi vor fi sub formă energetică, sub formă de gânduri, sub formă de capacităţi şi abilităţi sau sub forma unor acțiuni de zi cu zi care vă vor duce spre realizări benefice.
Aţi ajuns la templul vindecării. Aşteptaţi un timp până când vindecătorul dvs. va apărea. El vine sub forma unei persoane, unui simbol sau a unei lumini. Fiţi deschis la orice aspect, la orice formă ar lua vindecătorul lăuntric. Nu exercitaţi nicio presiune.
În clipa în care vindecătorul a apărut puteţi să-i puneţi întrebările cele mai importante pentru dvs. Fiţi răbdători! Răspunsul va veni acum sau mai târziu sub forma unui cuvânt, unei propoziţii, unei imagini, unei energii, unei capacităţi şi îndemânări neavute până acum, unei situații care vă va îndruma paşii pe drumul cel bun şi vă va face fericit. Răspunsul poate apărea în zilele sau săptămânile următoare, el poate apărea când sunteţi treaz sau când visaţi.
În final mulţumiţi medicului interior, luaţi-vă rămas bun de la el şi îndreptaţi-vă paşii înapoi spre curcubeu. Mergeţi până la locul de unde aţi plecat. Rămâneţi câteva clipe în acest loc şi savuraţi frumuseţea naturii. După câteva momente deschideţi ochii şi reveniţi la starea obişnuită de conştiinţă.
Modul în care găsiţi metoda proprie de autovindecare
Fiecare om are un potenţial foarte mare de capacităţi creatoare. De regulă noi nu suntem conștienți de acest potenţial. Ne simţim atraşi mai mult de unele activităţi, de altele mai puţin, căutăm contacte cu oamenii care au talente şi abilităţi asemănătoare cu ale noastre, de alţi oameni ne simţim respinşi sau ne este frică de ei. Exact aşa se petrece şi cu posibilităţile noastre creative de a activa energia vindecătoare. Unii au trăit copilăria având o lume a lor, alţi copii au fost mai tot timpul în contact cu oamenii şi cu animalele. Unii trăiesc în lumea gândurilor sau au o credinţă de nezdruncinat.
Energia vindecătoare o putem accesa cel mai uşor prin modalitatea care ne este cea mai specifică nouă. Pentru a ne da seama care este aceasta, cel mai simplu este să observăm cum reacţionăm în mod spontan.
Faceţi-vă timp pentru a descoperi care este metoda de vindecare cea mai adecvată pentru dvs. Întrebările de mai jos vă vor ajuta să luaţi o decizie.
Vindecare cu ajutorul unor imagini interioare
1. Puteţi să vă imaginaţi relativ uşor un câmp plin de flori în perioada de vară? Puteţi să vă înveseliţi cu o astfel de imagine?
2. Tindeţi să vă imaginaţi situaţiile viitoare în mod plastic şi pitoresc? Vă este rău când cineva vă povesteşte despre o operaţie chirurgicală?
3. Uitaţi-vă la un organ, închideţi ochii şi încercaţi să vi-l amintiţi. Vă reuşeşte?
4. Puteţi să vă amintiţi imagini din concediu chiar după un timp mai îndelungat?
5. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă că pictaţi un copac. Puteţi să vedeţi copacul?
Vindecare cu lumină şi culori
1. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă un curcubeu. Puteţi să vă alegeţi o culoare din cadrul spectrului luminos?
2. Alegeţi culorile hainelor şi ale decoraţiunilor locuinţei după dispoziţia în care vă aflaţi?
3. Cum arată verdele unui arbore foios pe timp de vară? Este el diferit de verdele aceluiaşi copac la sfârşitul verii? Puteţi să vă imaginaţi aceste culori?
4. Puteţi să vă imaginaţi stomacul dvs. învăluit într-o culoare, spre exemplu, în galben luminos?
5. Este importantă lumina în viaţa dvs.?
Vindecare cu ajutorul gândurilor benefice şi al reprogramării conștiinței
1. „Sunt curajos şi conştient de mine.” – are această propoziţie un efect încurajator asupra dvs., puteţi să o repetaţi de mai multe ori în cursul zilei?
2. Sunteţi o persoană care vreţi mai întâi să înţelegeţi ceea ce vreţi să exersaţi/utilizaţi?
3. Puteţi să vă păstraţi privirea de ansamblu şi să vă gândiţi la ce este mai important în cazul unui accident?
4. Puteţi să vă eliberaţi de nelinişte emoţională cu ajutorul gândurilor raţionale şi analitice?
5. Puteţi să vă imaginaţi un dialog cu genunchiul dvs.?
Vindecare cu ajutorul energiei benefice a mâinilor
1. Vă place să fiţi atins cu mâna? Ce senzaţie vă produce aceasta?
2. Vă place să mângâiaţi oamenii sau animalele?
3. Aveţi senzaţia că primiţi informaţii importante cu ajutorul simţului tactil, spre exemplu informaţii despre materiale sau obiecte?
4. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă ce senzaţie aveţi când atingeţi o bucată de lemn, când atingeţi o bucată de mătase sau de catifea. Vă este uşor să percepeţi structura materialului respectiv?
5. În cazul unui accident, care este primul dvs. impuls: să puneţi mâna şi să ajutaţi în mod direct sau să organizaţi activitatea de ajutorare?
Vindecare cu ajutorul meditaţiei yoghine profunde şi a rugăciunii
1. Aţi făcut deja experienţe cu efectele de vindecare ale meditaţiei?
2. Puteţi să vă imaginaţi că aţi putea să chemaţi un înger în ajutor atunci când aveţi nevoie?
3. Ştiţi câteva rugăciuni care vă pot ajuta într-o situaţie grea?
4. Credeţi într-o putere care este mai mare decât dvs. şi în care vă puteţi încrede în mod necondiţionat?
5. Aţi avut deja experienţe în viaţa dvs. în care v-aţi simţit protejat de o forţă superioară?
Vindecare cu ajutorul muzicii benefice și în mod dumnezeiesc inspirate
1. Iubiţi muzica? Aveţi cântece favorite pe care vi le amintiţi cu uşurinţă?
2. Imaginaţi-vă o situaţie în care aveţi nevoie de consolare. Există o compoziţie muzicală care v-ar putea consola?
3. Puteţi să vă imaginaţi faptul că muzica influenţează celulele organismului dvs.?
4. Aveţi o bucată muzicală care vă ajută în toate situaţiile vieţii şi pe care o ascultaţi cu plăcere?
Bineînţeles că atunci când urmăriţi să vă vindecaţi puteţi combina mai multe metode. Puteţi să daţi culorile dorite imaginilor interioare, puteţi să folosiţi energia mâinilor combinată cu reprogramarea conştiinţei etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu