..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 16 ianuarie 2019

O terapie fără medicamente se dovedește a avea potențial în vindecarea traumelor, sindromului stresului post-traumatic (SSPT) și durerilor cronice

 
Unii numesc psihologia energiilor drept „cea mai impresionantă intervenție (medicală)”, întrucât are capacitatea de a dezamorsa emoțiile adunate după ani de traume. Numită, de asemenea, și Tehnica de Eliberare Emoțională (Emotional Freedom Technique – EFT) sau pur și simplu Tehnica tapotamentului în puncte specifice de acupunctură, acest procedeu își croiește rapid drumul către curentul terapiilor principale.
EFT este pe cale să fie recunoscută drept tratamentul preferat pentru sindromul stresului post-traumatic (SSPT) – întrucât este mai rapidă și mai eficientă decât orice altceva, cu îmbunătățiri care nu se observă, de obicei, în urma medicației standard sau a terapiilor comportamental-cognitive” explică Rick Leskowitz, medic psihiatru, absolvent al Facultății de Medicină de la Harvard, directorul proiectului de medicină integrativă de la Spitalul de Reabilitare Spaulding și practician EFT.
Doar atunci când o vezi și o experimentezi, poți să-ți dai seama cât de extraordinară este tehnica tapotamentului. Urmăriți următoarele secvențe dintr-un program pilot, în care militarii veterani suferind de SSPT au urmat 10-15 ore de EFT. Videoclipul face parte din documentarul „Operațiunea – Eliberarea emoțională”. Îmbunătățirile obținute după 4 zile de tratament și dispariția în mare măsură sau chiar totală a simptomelor la 90 de zile după tratament sunt uimitoare.
Cum anume vindecă tehnica tapotamentului în puncte specifice de acupunctură traumele și durerea cronică?
Traumele și emoțiile dureroase care le însoțesc pot să fie destul de dăunătoare sănătății mentale și fizice. Aceste emoții se pot manifesta prin tremurături, coșmaruri, dureri cronice, boli și multe altele. Incapacitatea de a ne elibera de emoțiile traumatice poate fi foarte dăunătoare pentru sănătatea noastră și pentru starea noastră de bine.
EFT folosește expunerea și desensibilizarea, pentru a „dezamorsa” emoțiile traumatice. Primul element al metodei este acela de a tapota o serie de puncte de acupunctură de pe trup. A doua componentă este repetarea anumitor fraze legate de evenimentul nefast. Pacientul face aceste afirmații într-un mod care implică acceptarea. Drept urmare, intensitatea emoțională a memoriei traumatice se reduce. Trauma și efectele sale fizice dispar treptat.
Ce ne spune știința
Mulți cercetători studiază EFT și modul în care aceasta impactează SSPT, căutând să afle dacă poate într-adevăr să vindece traumele.
Un studiu realizat de Dawson Church și colaboratorii săi a studiat efectul EFT asupra SSPT și a simptomelor de stres psihologic, în cazul veteranilor de război care urmau tratamente psihiatrice. Ei și-au publicat concluziile cercetărilor în Journal of Nervous and Mental Disease:
Într-o analiză longitudinală a subiecților implicați, după trei ședințe de EFT, 60% dintre aceștia nu mai îndeplineau criteriile clinice ale SSPT. După șase ședințe, numărul lor a crescut la 86% – pentru cei 49 de subiecți care au primit EFT –, și a rămas la 86% vreme de 3 luni și la 80% vreme de 6 luni. Rezultatele sunt în concordanță cu cele ale altor rapoarte publicate, și care prezintă eficacitatea EFT în tratarea simptomelor SSPT și a simptomelor comorbide, cât și efectele EFT pe termen lung.”
Într-un alt efort de a evalua eficacitatea EFT, David Feinstein a analizat 51 de articole evaluate inter pares, care raportau sau investigau rezultatele clinice ce urmau aplicării tapotamentului asupra punctelor de acupunctură, cu scopul de a trata problemele psihologice. Acest lot a inclus 12 studii aleatoare controlate, pe care Feinstein le-a evaluat ulterior pentru calitatea conceptului.
În articolul său, Feinstein concluzionează:
Aceste studii au demonstrat în mod sistematic efecte puternice și alte rezultate statistice pozitive, care depășesc cu mult existența jocului întâmplării, și aceasta după un număr relativ mic de ședințe de tratament. Studiile realizate în peste 12 țări, de către echipe independente de cercetare, au generat rezultate similare.
Ipotezele emise cu privire la mecanismele implicate sugerează că tapotamentul aplicat asupra punctelor de acupunctură, în timp ce o problemă emoțională este evocată mental rapid, produce transformările dorite în neurochimia implicată în acea problemă.
Dacă cercetările care să indice rezultate favorabile privind psihologia energiilor vor continua să se acumuleze – așa cum par să arate evoluțiile recente – și modelele explicative pentru efectele observate vor continua să evolueze, stimularea punctelor de acupunctură va oferi medicilor clinicieni o tehnică ce poate fi utilizată cu încredere, pentru a transforma rapid căile neuronale care stau la baza problemelor psihologice.”
Feinstein și-a publicat lucrarea în Review of General Psychology.
EFT este foarte accesibilă pentru toată lumea
În ceea ce privește tehnica tapotamentului asupra unor puncte specifice de acupunctură, există o mulțime de surse de documentare. În prezent, Summitul Mondial pentru EFT este difuzat online gratuit. Dacă doriți să învățați cum să începeți să vă vindecați și să eliminați emoțiile distructive și durerile fizice din propriul trup, dați clic aici pentru a vă înscrie.
Desigur, avem și YouTube la îndemână, iar Amazon pune la dispoziție multe cărți pe această temă. Una dintre cele mai populare resurse este Soluția Tapotamentului (The Tapping Solution), de Rick Ortner. Mai jos, vă oferim un scurt videoclip realizat de Jessica Ortner, care parcurge punctele de bază ale EFT.

yogaesoteric
15 ianuarie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu