..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 aprilie 2018

Stiati ca inca de pe vremea lui Columb, fierturile de porumb erau apreciate in scop curativ



Cu o multime de proprietati astringentediureticeantiinflamatoare si tonice, porumbul este un aliment care contribuie la buna functionare a organismului. 
Mamaliga are un continut bogat de vitamine si minerale precum vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, calciu, magneziu, fosfor, sodiu si zinc.

Malaiul este, de asemenea, si o sursa excelenta de carotenoizi naturali, antioxidanti de pret pentru sanatate. Specialistii sustin chiar ca acest tip de carotenoizi, proveniti din malai, sunt mult mai usor de digerat, in comparatie cu cei ce provin din morcovi sau spanac. Acesti antioxidanti sunt solubili in grasimi, ceea ce inseamna ca sunt mai usor de digerat atunci cand sunt consumati alaturi de grasimi.

Consumul de mamaliga regleaza concentratia de glucoza in singe, fiind de folos diabeticilor. Reduce cantitatea de colesterol din sange, scazind astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct.

Protejeaza stomacul si ficatul. Considerata initial hrana saracilor, mamaliga a demonstrat, de-a lungul timpului, niste beneficii incontestabile in protejarea intestinelor. Efectul detoxifiant al substantelor din porumb usureaza efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducind considerabil riscul la insuficiente si ciroze hepatice. La populatiile unde se consuma zilnic terci de malai, incidenta bolilor hepatice este de 10 ori mai mica, iar copiii au o dezvoltare mai buna.

Gastrita si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, malaiul avand efect de reducere a aciditatii si de calmare, sedative.

Este remediu naturist pentru durerea de gat si raceli. Unul dintre leacurile vechi de tratare a durerilor de gat si a racelilor avea ca ingredient principal mamaliga. Mai mult, cataplasma cu mamaliga calda este de ajutor in caz de bronsita sau gripa.

Reduce cantitatea de colesterol din sange. Astfel, riscul de ateroscleroza si de infarct este mult diminuat.

Amelioreaza tulburarile hormonale. Consumata des, mamaliga poate contribui la ameliorarea tulburarilor hormonale la femei, ajuta la vindecarea rapida a anexitelor si poate diminua efectele nedorite ale menopauzei, dar si durerile menstruale.

Protejeaza vederea. Zeaxantina continuta de porumb asigura acuitatea vizuala.

Preparatul din porumb este util si celor care sufera de obezitate deoarece ofera o senzatie de satietate extrem de rapida (datorita fibrelor alimentare din compozitia sa).

Asigura buna functionare a inimii. Porumbul fiert contine si potasiu, necesar pentru buna functionare a muschilor si a inimii.

Previne cancerul de plamani. Ajuta la prevenirea acestui tip de cancer datorita continutului mare de beta-cryptoxanthin.
(Preluare de pe Facebook)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu