..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 17 martie 2018

CE POTI FACE PENTRU A AVEA PICIOARE SANATOASE?

de  la 13 Mar. 2018

Este minunat sa nu ai probleme de sanatate cat mai mult timp si sa te bucuri de tot ceea ce inseamna viata. Insa, uneori, uitam sa ne bucuram de lucrurile cu adevarat importante si avem tendinta de a le lua de-a gata. Gandeste-te cat de minunat este ca te poti bucura in fiecare clipa de faptul ca poti sa vezi, ca poti sa simti atingerea, ca te poti bucura de parfumul deosebit al unei plante, sau de gustul fructelor proaspete.
In egala masura, ti se pare extrem de normal sa fii in continua miscare si sa te poti folosi de musculatura picioarelor in voie. Functia de locomotie este una foarte importanta, insa realizam cu adevarat acest lucru atunci cand ea este afectata sau, si mai rau, atunci cand o pierdem.
Picioarele, ca orice alta parte ca corpului, trebuie intretinute cat mai bine pentru a putea fi in conditii optime de miscare cat mai mult timp. Pe masura trecerii timpului, atat oasele cat si musculatura tind sa devina vulnerabile, insa adesea sanatatea picioarelor este afectata de timpuriu si de alti factori.
Ce poti face pentru a iti mentine picioarele in forma maxima? Iata cateva exemple:
Controleaza-ti greutatea
Daca esti supraponderal sau ai multe kilograme in plus, vei resimti acest lucru din plin. In primul rand ca te vei simti greoi, si in al doilea rand ca te vei misca ca atare.
Pe perioade lungi, kilogramele in plus pot cauza aparitia varicelor sau a venelor varicoase, provocand degradarea acestora dar si ingreunarea circulatiei sangelui la nivelul picioarelor. Mentine un numar optim de kilograme pentru a evita aceste probleme.
Fa miscare
Este important sa ai activitate fizica zilnic. Nu doar ca in felul acesta eviti sa acumulezi kilograme, dar mentii si o tensiune optima la nivelul picioarelor. Musculatura picioarelor trebuie lucrata, si sangele trebuie sa circule adecvat a nivelul picioarelor.
Daca petreci mult timp la birou, ia pauze scurte si dese pentru a te ridica si a face putina miscare. De asemenea, alege urcatul scarilor in locul scarii rulante.
Renunta la fumat
Fumatul este nociv pentru sanatate si poate cauza ingrosarea si ingustarea vaselor de sange. Acest lucru inseamna ca sangele nu mai poate circula la fel de bine la nivelul membrelor, provocand o serie de afectiuni ale acestora, dar si cheaguri care pot migra la nivelul diferitelor organe si cauza afectiuni severe. Nu este usor sa te lasi de fumat, insa corpul iti va multumi pentru asta.
Relaxeaza-ti musculatura membrelor si incurajeaza circulatia sangelui
Petrecem cea mai mare parte a timpului cu picioarele pozitionate catre suprafata solului. Cand esti acasa, incearca sa ridici picioarele pe birou sau pe perete pentru a relaxa musculatura si a ajuta sangele sa isi faca mai usor circuitul complet.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/ingrijirea-corpului-12/ce-poti-face-pentru-a-avea-picioare-sanatoase-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu