........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 24 decembrie 2017

Excepțional – Cele mai vechi fosile de Homo Sapiens au fost descoperite în Maroc. Cum rescriu acestea istoria strămoșului omului?

 
Arheologii au descoperit în situl Jebel Irhoud, Maroc, niște fosile de Homo Sapiens care vor rescrie istoria omenirii. Osemintele vechi de 300.000 de ani dovedesc că specia noastră a evoluat mult mai devreme – cu cel puțin 100.000 de ani mai devreme – decât se credea anterior. Descoperirea a fost făcută de cei de la Institutul „Max Planck” pentru Antropologie din Leipzig, Germania, și Institutul Național de Arheologie și Patrimoniu din Rabat, Maroc.
Experții cred cu tărie că această descoperire este o dovadă a unei istorii evolutive umane complexe, care a avut loc pe întregul continent african. Înainte de această descoperire, cele mai vechi fosile de Homo sapiens erau cele descoperite la situl arheologic Omo Kibi din Etiopia. Acestea datează de acum 195.000 de ani. În urma acestor noi descoperiri din Maroc, autorii cercetării consideră că Homo sapiens a evoluat gradual, începând din urmă cu aproximativ 400.000 ani, iar acum cca. 300.000 de ani ar fi fost răspândit pe tot continentul African.
Credeam că există un leagăn al omenirii în urmă cu 200.000 de ani în Africa de Est, dar noile noastre date arată că Homo sapiens era răspândit pe tot continentul african în urmă cu 300.000 de ani”, a declarat profesorul Jean-Jacques Hublin, autorul principal al cercetării.
Situl Jebel Irhoud este situat în nord-estul statului Maroc, la aproximativ 90 km de Marrakech. Deși este cunoscut încă din anii 1960 pentru fosilele umane și artefactele din Paleoliticul mijlociu, situl nu a putut fi datat cu exactitate.
Cele mai bune estimări indicau o vechime maximă de 160.000 ani. Începând din 2004, noi săpături arheologice au condus la descoperirea de noi fosile umane – cranii, dinți și oase lungi de la cel puțin cinci indivizi.

yogaesoteric 
23 decembrie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu