........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 24 decembrie 2017

Bisericile sculptate în stâncă din Etiopia. Locul unde creștinii au vrut să creeze un nou Ierusalim


În orașul Lalibela din Etiopia, aflat la circa 645 km de Addis Abeba, sunt unsprezece biserici monolitice medievale sculptate în stâncă. Bisericile au fost comandate de regele Lalibela care a căutat să recreeze un nou Ierusalim în secolul al XII-lea. Bisericile de la Lalibela sunt realizate în două grupuri majore, una reprezentând Ierusalimul pământesc, iar cealaltă reprezentând Ierusalimul ceresc. Acestea sunt despărțite de un șanț care reprezintă râul Iordan. Între aceste două diviziuni se comunică prin tuneluri și trecători. În punctul de plecare a pelerinajului există o cruce monolitică.
Bisericile sculptate în piatră au fost înregistrate ca patrimoniu al UNESCO în 1978. Este vorba de un ansamblu de 11 biserici creștine, dintre care 4 sunt separate de roca în care au fost create, iar celelalte 7 au un perete sau chiar acoperișul unit cu aceasta. Aceste biserici sunt tăiate din piatră bazaltică roșiatică.
Nu este cunoscută cu exactitate data la care au fost construite aceste lăcașuri de cult. Potrivit puținelor dovezi arheologice, ar fi fost sculptate pe timpul regelui Gebra Makal Lalibela, ceea ce înseamnă cam în jurul anului 1200.
 
 
yogaesoteric 
decembrie 2017
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu