..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 martie 2016

ESTI LIPSIT DE ENTUZIASM SI ENERGIE? 10 SFATURI PENTRU A-TI CONSTRUI INSTANT STIMA DE SINE

de  la 17 Mar. 2016
Chiar si oamenii cei mai pozitivi si increzatori in propriile forte au zile in care se simt deprimati si lipsiti de stima de sine. Vestea buna este ca in fiecare zi noi avem, in fapt, de ales. Putem alege sa facem ceva si sa introducem in viata noastra obiceiuri care construiesc stima de sine, obiceiuri care ne vor imbunatati drastic nivelurile de energie, felul in care simtim in legatura cu noi insine si perspectiva pe care o avem asupra lumii care ne inconjoara. 
Iata 10 lucruri care iti vor alimenta instant stima de sine
1. Alege-ti starea mentala in care te pregatesti de somn
Inainte de a adormi, reaminteste-ti de toate lucrurile bune despre tine. Ultimele 5 minute ale zilei, chiar inainte sa intri in starea de somn, sunt de fapt cele mai importante 5 minute ale zilei. In acest rastimp, o sa ii spui de fapt subconstientului cum te simti. Logic este sa iti umpli mintea cu tot ceea ce este bun in legatura cu tine si nu cu ceea ce e gresit, nu-i asa? Lasa in urma toate grijile zilei si priveste doar spre ziua noua ce va veni si spre un nou inceput.

2. Ridica-te si straluceste
Alege o dispozitie pozitiva pentru ziua cea noua de indata ce te trezesti. Acele cateva  minute imediat dupa trezire reprezinta un moment perfect pentru a pregati o stare de spirit si mentala potrivite pentru ziua ce de-abia incepe. Recunostinta este, cu siguranta, o atitudine pe care poti construi o viata pozitiva. Ca atare, inainte de a parasi patul in fiecare dimineata, reflecta si multumeste pentru toate lucrurile minunate din viata ta. Atunci cand te concentrezi pe toate lucrurile bune care deja exista, vei realiza ca esti cu mult mai bogat decat ai crezut.

3. Practica afirmatiile pozitive
In principiu, o afirmatie este o propozitie scurta care declara ceva ca fiind adevarat. Afirmatiile reprezinta o metoda dovedita de imbunatatire a sinelui, datorita abilitatii lor de a repune in functiune creierele noastre si, spuse indeajuns de des si cu destula convingere, acestea ne pot imbunatati universul si ridica stima de sine. Poti repeta urmatoarele afirmatii, in cazul in care nu esti sigur de unde sa incepi: 
  • Sunt puternic.
  • Cred in mine insumi.
  • Sunt de acord cu mine. 
Daca iti alimentezi continuu mintea cu ceea ce este bine si nu cu ceea ce este gresit, toate aspectele vietii tale se vor imbunatati.

4. Sprijina-ti propriile decizii
Sustine fiecare decizie pe care o iei. Nu exista nimeni mai calificat decat tine pentru a decide aupra directiei viitoare a vietii tale. Nu-i lasa pe ceilalti sa iti faca stralucirea sa paleasca sau sa iti submineze increderea in tine. Dedica-te atingerii tuturor telurilor tale personale si profesionale in propriii tai termeni. Aceasta este viata ta. Dedica-te trairii ei cu pasiune. Nimic nu alimenteaza mai mult stima de sine decat trairea scopului propriei vieti.

5. Ai grija la felul cum vorbesti
Modul in care ne adresam noua insine alimenteaza propria noastra stare de bine, sanatatea si stima noastra de sine. O auto-adresare negativista este intr-adevar un obicei spre care se poate aluneca foarte usor, in special daca te afli inconjurat de oameni negativisti sau doar te simti coplesit. Fii atent la felul in care iti vorbesti de acum inainte. Auto-adresarea in termeni negativi iti poate influenta perspectiva asupra vietii, nivelurile de energie, relatiile si chiar propria sanatate.

Folosesti in mod obisnuit fraze ca Nu pot, nu sunt indeajuns de bun, sunt prost? Fa-ti un scop din a renunta pentru totdeauna la aceasta auto-adresare negativista. Incepe sa faci pasii necesari spre a-ti curata vocabularul. Indeparteaza cuvintele si frazele descriptive negative si obisnuieste-te sa le inlocuiesti cu unele care sunt pozitive. 
Stii cat de bine iti este cand cineva iti face un compliment sincer? Ei bine, nu astepta ca asta sa se intample, ci fii propriul tau cel mai bun prieten si incepe sa iti recunosti toate calitatile pozitive, precum si realizarile tale uimitoare.

6. Ai grija de propriile tale ganduri 
Mintea ta e ca un strat de pamant. Daca plantezi seminte puternice, pozitive in mintea ta, intreaga ta fiinta va inflori. Fa-ti un obicei din a-ti decongestiona mintea de-a lungul zilei. Nu subestima puterea gandurilor. La fel cum pot face nivelul de stres sa creasca, gandurile il pot face si sa se diminueze.

Incepe sa te concentrezi asupra a ce fel de ganduri ai in mod repetat. Cu ce iti umpli mintea? Stii, gandurile pozitive chiar atrag o viata pozitiva, deci invata sa valorifici puterea propriilor tale ganduri si credinte pentru a te asigura ca stima ta de sine sporeste. 
7. Spune NU 
Incepe sa spui NU perfectionismului si comparatiilor. Una din caile care duce direct la scaderea stimei de sine este comparatia constanta cu ceilalti. Cei mai multi dintre noi sunt gata sa recunoasca faptul ca nimic bun nu iese din compararea vietii noastre cu a altuia, dar cu toate acestea, fie ca ne place sau nu, multi dintre noi suntem vinovati de a face acest lucru.

Data viitoare cand te surprinzi folosind pe altcineva drept punct de reper pentru propria ta valoare, iata un sfat pretios: OPRESTE-TE! In loc de a face asta, canalizeaza-ti usor energia si atentia spre propriile realizari, propriile scopuri, calitatile si atributele tale pozitive. Felul in care te compari cu altii nu are absolut nicio importanta in viata ta. De ce sa te compari cu ceilalti? Nimeni altcineva pe lume nu poate fi mai bun la a fi tu decat tu insuti. 
Si, in timp ce faci asta, spune NU si perfectionismului. A fi perfect este pur si simplu de neatins pentru noi toti. Uita de asta. In schimb, tinteste spre cea mai sanatoasa si buna versiune a ta. 
 8. Exprima-te pe tine insuti 
Daca ne exprimam propriile nevoi, dorinte, valori si granite in mod clar si cu incredere in fata familiei si prietenilor, atunci vom avea o stima de sine buna si intr-adevar in crestere. Este sanatos sa iti faci cunoscute adevarurile si sa iti gestionezi corect energia. Atat energia fizica, cat si cea mentala au nevoie de atentie, iar energia ta poate fi epuizata cu usurinta, in special de altii, daca nu reusesti sa pui accent pe ceea ce tu simti ca este bine pentru tine.

9. Fii cinstit fata de tine insuti 
Traieste-ti viata facand ceea ce tu simti ca este bine pentru tine, nu ceea ce altcineva crede ca ar trebui sa faci.

10. Practica grija de sine
Daca facem in fiecare zi alegeri sanatoase in ceea ce priveste mancarea si exercitiul fizic, vom fi fara indoiala rasplatiti cu o stare de bine, vitalitate crescuta si totodata ne vom imbunatati cu siguranta nivelul stimei de sine.

Daca facem doar cateva lucruri in mod regulat ca sa ne reinnoim energia si sa ne revitalizam spiritul, ca de exemplu sa privim un apus sau un rasarit, sa ii imbratisam pe cei dragi, sa radem cu prietenii sau sa ne plimbam pe plaja, acestea vor imbunatati starea noastra de bine si ne vor ajuta sa ne sporim stima de sine. 
Noi toti avem zile in care ne simtim epuizati pe toate planurile, dar este important sa faci efortul de a investi in tine insuti in fiecare zi. Aminteste-ti de propria maretie. A face o prioritate din grija de sine, din propria stare de bine si din construirea stimei de sine este una din caile prin care iti poti arata dragostea pentru tine, pentru familie si prieteni. 
http://www.sanatatesistaredebine.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu