..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 4 august 2014

Ferește-ne, Doamne, de Ponta!



de Cristian Campeanu , 04 august 2014
Noul prieten al poporului român, Victor Ponta, este, probabil, unul dintre cei mai periculoși oameni pentru viitorul acestui popor. În mod similar cu acțiunile omologului său ungar, Viktor Orban, Ponta trage România pe o traiectorie putinistă.
Fără a insista asupra discursului de lansare a candidaturii domnului Ponta la prezidențiale,
analizat în detaliu deja până acum, revenim asupra unei observații care a fost oarecum puțin comentată. Domnul prim-ministru nu a găsit cu cale să facă absolut nici o referire la criza ucraineană și la Rusia într-un discurs de o oră. Or, din punctul de vedere al unui potențial candidat la președinție, viitorul mandat va fi definit de această unică problemă, fundamentală pentru securitatea României: cum se va poziționa față de conflictul din Ucraina și față de Rusia?
Ponta a demonstrat deja că este defazat în problema Rusiei. În vreme ce Europa făcea o răsturnare copernicană, trecând de la o atitudine ezitantă și ambiguă față de sancțiunile impuse Rusiei la o poziție intransigentă de impunere a unor sancțiuni dure unor sectoare esențiale pentru funcționarea oligarhiei de la Moscova, Ponta încă vorbea la București despre nevoia de a ține seama de „interesele economice și comerciale ale unor state europene“ și de a „nu o lua cu zece pași înainte“. Episodul este relevant atât pentru natura, cât și pentru înclinațiile politice ale candidatului PSD la președinție. Ponta a crezut că știe ceva despre ceea ce se întâmplă în Europa în legătură cu pozițiile față de Rusia și a vorbit sigur de sine, bazându-se pe faptul că există numeroase țări din Uniunea Europeană cu interese comerciale majore în Rusia, începând de la Germania, Marea Britanie, Olanda, Italia și terminând cu Spania, Portugalia, Austria și Ungaria, ca să nu mai vorbim de cei trei „cai troieni“ ai Rusiei în UE, Grecia, Cipru și Bulgaria. Calculul rece al lui Ponta a fost că state precum Polonia, România, Suedia și țările baltice nu au cum să câștige această bătălie și de aceea s-a poziționat în mod laș de partea celor care a crezut el că sunt mai puternici. Cât de mult s-a înșelat!
Ceea ce nu a înțeles Ponta este cât de mult a schimbat atacul asupra avionului Malaysian Airlines MH17 opinia publică din țările occidentale și, în consecință, pe cea a guvernelor acestor țări. Prin urmare, nici Mark Rutte în Olanda, nici David Cameron în Marea Britanie, nici Angela Merkel în Germania nu își permiteau să nu țină seama de acest curent de opinie și să nu reacționeze în consecință, cu toate sutele de miliarde de dolari rusești care trec prin City-ul londonez, prin portul Rotterdam sau prin gazoductul Nord Stream. Când 298 de oameni nevinovați care merg în vacanță sau la o conferință pe tema SIDA sunt carbonizați de o rachetă rusească, guvernele au tendința să-și modifice politica, chiar în pofida „intereselor economice și comerciale“.
Să comparăm puțin. David Cameron a afirmat săptămâna trecută că ar fi inacceptabil ca Occidentul să stea deoparte și să asiste la agresiunea rusă, pentru că Putin ar putea încerca să destabilizeze în viitor România și țările baltice. Sâmbătă, Cameron a trimis o scrisoare liderilor celor 28 de state NATO și secretarului general al Alianței, în care afirmă, cu limpezimea specifică liderilor politici britanici, că „Trebuie să revizuim relația pe termen lung cu Rusia. În vreme ce NATO a privit întotdeauna Rusia drept un partener, nu o amenințare, este clar că Rusia vede în NATO un adversar. Trebuie să acceptăm așadar că recenta cooperare din ultimii ani nu mai este posibilă din cauza acțiunilor ilegale ale Rusiei (care a rupt cartea de reguli internaționale) și să revizuim principiile care ghidează relațiile noastre cu Rusia“. Drept pentru care Cameron cere o prezență militară „robustă“ a Alianței în Europa de Est, în cadrul unei Forțe de Răspuns a NATO întărite, și instalarea de echipamente și provizii în locații-cheie prestabilite. Mesajul care trebuie transmis Moscovei este că „nici NATO, nici membrii ei nu vor fi intimidați“. Acesta este discursul responsabil al unui lider politic căruia „îi pasă de oameni“.
Ce a făcut Ponta? S-a așezat alături de prietenii săi Stanișev din Bulgaria și Matteo Renzi din Italia (devenit lider al campaniei antisancțiuni), dar și de pretinsul său adversar Viktor Orban în a predica moderația și grija față de „interesele economice și comerciale“. De ce a făcut asta? La suprafață, din calcul politic prost și din oportunism, dar în profunzime, pentru că este incapabil să înțeleagă și să simtă ceva când e vorba de o nenorocire de proporțiile doborârii zborului MH17, este incapabil să înțeleagă „oamenii“ altfel decât ca abstracțiuni statistice și obiecte de interes electoral. Tot discursul lui despre cum vrea să fie președintele oamenilor, nu al instituțiilor (într-un moment când oameni adevărați mureau cu adevărat), toată grija față de pensionari și de sinistrați nu sunt altceva decât manifestări cinice ale unui personaj gol pe dinăuntru. Să ne ferească Dumnezeu de un președinte ca Victor Ponta!
P.S.: După ortodoxismul naționalist regăsit al lui pseudo-Che Guevara, acum s-a atins limita grotescului în campania lui Ponta. Televiziunea amicului Ghiță a „analizat“ candidații la președinție în funcție de apartenența lor religioasă, un lucru care nu se face nicăiericr în lumea civilizată și democratică. S-a ajuns însă până la a-l acuza pe Mihai Răzvan Ungureanu că aparține „sectei mozaice“. Acest antisemitism de cea mai joasă factură ar fi atras oriunde în lume sancțiuni pentru televiziunea respectivă și reacții politice vehemente. Faptul că Ponta nu s-a delimitat de aceste practici demonstrează încă o dată natura fascistă a acestui personaj.
Sursa: http://www.romanialibera.ro

6 comentarii:

  1. faci politica bortzosule.

    asa e cu ponta, dar natia romana nu vede un presedinte.

    de ce nu cautati voi un candidat autentic la presedentie si, propuneti tot felul de stifturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nația română conștientă are un candidat viabil:Cristian Diaconescu. Oricum l-ai analiza, C.D,este corespunzător pentru a candida la președinție. Că mafioții, „orbii”, corupții, inculții (prostimea, în general, adică pătura cea mai ușor de manipulat) nu vor un președinte corect ci unul corupt (sau măcar coruptibil) este lesne de înțeles. A-ți exprima părerea și a lua atitudine asupra unor probleme care privesc țara și poporul este de dorit, din partea fiecărui român. „Politica” nu trebuie să fie apanajul exclusiv al politicienilor.
      În ceea ce privește modul dv. de a vă adresa, v-aș invita să faceți efortul de a vă exprima civilizat.(E posibiul să vă cer prea mult, dar eu încerc).C.M.

      Ștergere
  2. Sa ne fereasca Dumnezeu de ponta presedinte, dar ce faceti cu cei care nu inteleg nimic si il voteaza? De altefel nu au inteles nimic de aproape 25 de ani. Ponta face mult rau Romaniei, poate mai mult decat Ceausescu. Cum convingem acest popor sa nu se mai uite la o galeata, zahar, ulei, etc. ori antena 3 si RTV? Cum? cand nu au nici un neuron (precum m.badea)?raspundeti dv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai întâi că NU trebuie să ne considerăm învinși și neputincioși în fața celor care promovează corupția și nonvaloarea. Căderea dictaturii comunismului (în 1989) ne-a adus cel puțin dreptul de a ne manifesta, de a ne exprima părerea și de a-i demasca pe cei care fac rău acestei țări și acestei nații. Cei care ați avut puterea de a-l asculta pe ponta la Craiova ați înțeles cât de malefic este acest individ pentru prezentul și, mai ales, pentru viitorul acestei țări. Manifestați-vă dezaprobarea față de acest guvern mafiot prin toate mijloacele de care dispuneți. Scrieți parlamentarilor, scrieți guvernanților (prin scrisori, internet etc) și argumentați-le minciuna, incompetența și hoția.
      Discutați cu toți cei cu care aveți ocazia (mai ales cu captivii antenelor escrocului voiculescu și ghiță), documentați-le cu calm ce se întâmplă cu adevărat în țară și, mai ales, ce ne așteaptă dacă vom merge (din nou, ca oile) pe mâna psd-ului și distrugătorilor de țară: ponta, voiculescu, sârbu, tăriceanu, zgonea, ecaterina andronescu, calimente etc.etc). NU va veni nimeni să ne salveze dacă nu ne vom uni forțele și voința pentru a înlătura ciuma psd-istă. Nu vă risipiți voturile (la prezidențiale) votând pe cei fără șansă să-l învingă
      pe ponta. Tăriceanu face un mare rău țării, ajutând psd-ul să-și promoveze candidatul. (Acest fost prim-ministru și-a demonstat incompetența și lipsa de scrupule, cât a fost la guvernare). Dacă veți analiza corect,veți găsi repede că SINGURUL care poate să ne scoată din mocirla în care ne-a împins ponta și ai lui, este Cristian Diaconescu. Scrieți posturilor de tv reacționare (Ant.3, România tv,și chiar TVR1) și condamnați-le atitudinea și politica editorială, contrare intereselor acestei țări. NU UITAȚI CĂ, DACĂ NE UNIM, AVEM PUTEREA! Putem face să nu ne mai fie rușine că suntem români. C.M.

      Ștergere
    2. Mmmăăă, poate ca au vazut scarbosenia ce ne conduce ( trebuie sa puneti accentul cum trebuie si vorbirea taraganata, ca la exemplarul original). El nu face rau tarii si-i nenoroceste pe rusi. Le ia banii. Aia mare le notaraste benzinariile iar spaima ..utzii ( coana leana ) ii vamuieste la Alro. Adevarati romani!
      Mmmăăă, si justitia libera, si daruirea lui pentru bunastarea poporului si in general pt binele tarii. N-a vazut tara asta asa ceva de la fanarioti. Furt, rapt, secursim rasat, tupeu inimaginabil, numai scursuri santajabile/cu grade cu care s-a inconjurat ca sa reuseasca.
      Nu cumva si voi aveti vreo sensibilitate?
      Nu va mai agitati, nu prea sunt sanse sa-l mai ajunga vreodata cineva pe Ass escu la capitolul intoarcerea stomacului la romani. Ever. Si asta o fac oamenii cu placere, fara efort.
      Iar o parte din cei care ar fi vrut sa voteze cu dreapta, ca unii pe care-i stiu eu, vor vota cu scarba pe Ponta, numai ca sa fie siguri ca invacalitul va ajunge acolo unde trebuie. Poate sa se duca Ponta si catre martieni sau alte specii ca nu mai conteaza. Nici dracu' zdravan la cap sau nemanjit nu mai suporta pe haznasescu si scarbavnicii lui. Chiar daca i-au votat odata. Sau tocmai de aceea.

      Ștergere
  3. Sunt prea putini romani constienti. Toti sunt indoctrinati de antena 3 si RTV. Cum ii facem pe romani sa se trezeasca dupa 25 de ani? Cum ii facem sa gandeasca? Ponta este un blestem pt.Romania.

    RăspundețiȘtergere