..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 14 iulie 2013

Primul ajutor în caz de atac vascular cerebral



Merită să pierdeți câteva minute pentru această scurtă lectură.


Un ac poate salva viața unui pacient cu inceput / simptome de accident vascular, afirmă un profesor din China.. 
Păstrați totdeauna la îndemână un ac de cusut, pentru a putea aplica o metoda neconvențională prin care puteți salva viața cuiva care a avut un ACV (atac cerebral vascular) .
Când vedeți pe cineva cu simptome de ACV, păstrați-vă calmul . Indiferent unde se afla victima, nu o mutați din loc. Când se întampla un ACV, venele capilare ale creierului creier se rup gradual. Daca persoana se mișcă, venele capilare se rup mai repede.
Cel mai bine puteți folosi o seringă (de fapt, acul unei seringi). Daca nu, puteti utiliza un ac de cusut sau cu gămalie.
 -) Mai întâi sterilizați vârful acului (la flacăra unui băț de chibrit, de ex.) și apoi ințepati fiecare deget de la mâinile pacientului. 
-) Nu sunt puncte specifice în degete pentru acupunctură; puteți înțepa la cca.1-2 mm de unghie.
-) Ințepați atât cât să inceapă să iasă sânge.
-) Dacă sângele nu iese, apăsați în jurul înțepăturii.
-) Când toate degetele sângerează, așteptați cateva minute apoi frecționați lobul urechilor pacientului până devin roșii.
-) Ințepati fiecare lob al urechilor pacientului până incepe să sângereze.
-) După câteva minute persoana își va recapăta cunoștința.
Așteptați până își revine și numai după aceia il puteți transporta la spital.
Dacă il veți duce în grabă la spital (fără să-și fi revenit), transportul i-ar putea cauza ruperea vaselor capilare din creier.
M-a învățat să scot picături de sânge un medic de medicina traditională din China. Se numește Ho Bu Ting. Are experiență practică in domeniu și poate demonstra că această metodă este 100% eficientă.

Un caz de salvare.  
In 1979, mă aflam, ca profesoară, la Universitatea Fung Gaap, din Tai Chungkin. Într-o după amiază, un profesor din altă clasă, a venit în fugă și mi-a zis: d-na Liu, veniți repede, supervisor-ul nostru are un atac cerebral! Am fugit imediat către locul in care se afla d-nul Chen Fu, care era palid, nu putea vorbi, gura era strambă – simptome de ACV.
I-am cerut unui student să procure o seringa de la farmacie si am inceput să ințep degetele d-lui Chen. Când toate degetele sângerau (fiecare deget cu o picatura de sange de marimea unui bob de mazare), d-nul Chen a inceput sa-si recapete culoarea.
Dar gura era tot strambă. Atunci, am fricționat energic loburii urechilor pacientului până s-au înroșit, după care am ințepat lobul urechii drepte în două locuri, pentru ca sa înceapă să sângereze. La fel am procedat și cu lobul stâng. Dupa 3-5 min. gura i-a revenit la forma normala și omul a început să vorbească.
L-am lasat sa se odihneasca un pic, apoi l-am dus la spital.
A stat internat o noapte iar ziua urmatoare a fost externat și și-a putut relua activitatea la catedră. Totul a decurs normal. Nu a aparut nici o complicație derivată din modul în care i s-a aplicat primul ajutor.
De regulă, víctimele ACV suferă rupturi iremediabile ale vaselor capilare ale creierului, in timpul transportului spre spital ceea ce le face irecuperabile.
ACV este a doua cauza de deces in lume. Cei care au noroc, pot supravietui, dar pot ramane paralizați sau cu leziuni pentru tot restul vieții.
Trimite acest e-mail dupa ce il citești. Puteți salva viața cuiva care a suferit un ACV.
SURSA: http://www.slideshare.net

(pentru conf. C.M.)

4 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Nu ati precizat pe ce parte a degetelor, buricele sau partea cu unghiile. Foarte interesanta metoda si foarte simpla.
    O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Răspuns pentru Diana:e vident, buricele degetelor. O zi bună și .....să nu aveți nevoie de procedeu!
      C.M.

      Ștergere
  2. Soarta a facut ca sa citesc acum un an acest articol si,acum cateva ore am fost nevoit sa il aplic la soacra mea in varsta de 92 de ani.A avut un accident vascular cerebra(Pierdere cunostinta,gura stramba,nu putea vorbi,nu simtea mana dreapta)) si,imediat sotia i-a intepat toate degetele si le-a apasat ca sa curga singe.Dupa cca 10 minute si-a revenit,a putut vorbi,mana nu era amortita si a raspuns corect la intrebarile pe care le-am pus.Deci,in concluzie,a functionat !!!

    RăspundețiȘtergere