..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 13 martie 2013

Slovenii ies în stradă împotriva corupției.



09 martie 2013

Mii se oameni din capitala Slovenă, Ljubliana, ies în stradă, cerând alegeri anticipate, după ce guvernul conservator a fost demis.

Protestatarii au "marcat", clădirea băncii centrale cu autocolante pe care scria: "Acesta este proprietatea noastră" [AFP]
Demonstranții a protestat la Ljubljana împotriva corupției și elitei politice a țării.
Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă, în ciuda ploii, la Kongresni TRG, pentru a cere modificări importante, în urma căderii guvernului de centru-dreapta condus de Janez Jansa.
"Cerem demisia tuturor membrilor incapabili și corupți ai elitei politice ”, au scris într-o petiție semnată de 18.000 de oameni pe Facebook
.
Ei au cerut primului-ministru desemnat, Alenka Bratusek, să oganizeze cât mai curând alegeri anticipate, imediat după preluarea postului în care a fost numită. Anterior, pe 8 feb., se desfășurase un raliu care a atras peste 20.000 de protestatari.
A fost una dintre cele mai importante demonstrații anti-guvernamentale dintr-un stat care a făcut parte din fosta Jugoslavie, stat care numără doar 2 milioane de locuitori, și care și-a căpătat independența în 1991.
În timpul protestului, nu s-au înregistrat incidente mojore, cu excepția unui mic dispozitiv de incendiere, aruncat spre zidurile clădrii Băncii Centrale, stins promt de oganele de ordine. Mandatul de formare a noului guvern a fost acordat lui Bratusek care va urma fostului prim-ministru, Jansa, care era considerat el însuși un corupt aflat în fruntea unui guvern de corupți.
În cazul în care reușește să formeze o nouă coaliție guvernamentală, lui Bratusek i se cere să oganizeze alegeri anticipate în Slovenia, pentru a doua oară în ultimii doi ani.
 
 



Sursa: http://www.aljazeera.com/news/europe/2013/03/201339192211323156.html


(pentru confoarmitate, C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu