”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 19 martie 2016

Această otravă nebănuită ne distruge oasele, însă unii dintre noi o consumăm zilnic!

V-aţi întrebat vreodată ce se petrece cu organismul dumneavoastră după ce beţi o doză de Coca-Cola?
Mulţi oameni nu se gândesc la asta şi nici nu consideră că este important. Însă, această băutură populară, de culoare închisă, are un impact substanţial asupra organismului. Dr West Conner, un „farmacist renegat” a scos în evidenţă, pe pagina lui de internet, acest impact:
Primele 10 minute
După ce aţi consumat o doză de Coca-Cola, organismul dumneavoastră este bombardat cu zahăr. Mai concret, înseamnă că aţi consumat 10 linguriţe de zahăr, adică doza zilnică recomandată. Faptul că nu vi se face greață din cauza dulceții copleșitoare se datorează acidului fosforic, care taie gustul dulce.
După 20 de minute
Nivelul de glucoză din sânge înregistrează un vârf, provocând o descărcare rapidă de insulină. Ficatul răspunde la această situație convertind toată glucoza care ajunge la el în grăsimi (astfel că, în acest moment, glucoza se găsește din plin în sânge).
După 40 de minute
Acum, cafeina prezentă în Cola a fost absorbită total de organism. Pupilele vi se dilată, presiunea arterială crește, iar, ca răspuns, ficatul elimină şi mai mult zahăr în sânge. Nu vă mai simţiţi extenuaţi, şi asta datorită blocării receptorilor adenozinei.
După 45 de minute
Organismul crește producția de dopamină, care stimulează centrii plăcerii din creier. Heroina acționează exact în același mod.
După 60 de minute
Acidul fosforic ajuns în intestinul subțire se leagă de zinc, magneziu şi calciu formând compuși insolubili, care împiedică absorbția acestor elemente. Situația este agravată de dozele mari de zahăr și îndulcitori artificiali care cresc eliminarea calciului prin urină. 
Tot acum îşi fac simţită prezenţa proprietăţile diuretice ale cafeinei. Veţi simţi nevoia să mergeţi la toaletă. Veţi elimina calciul, zincul şi magneziul care trebuiau să vă alimenteze oasele, dar şi apă, sodiu şi electroliţi.
Glucoza din sânge care crescuse rapid, acum scade brusc și se instalează o stare de agitație, irascibilitate şi, uneori, lentoare.
Apa din băutură este deja eliminată, astfel că hidratarea organismului este aproape nulă. Iar, odată cu apa, au fost eliminate şi alte suplimente necesare pentru întărirea dinţilor, oaselor sau pentru funcţionarea optimă a sistemului digestiv.
În sfârșit, suita de reacții declanșate de cantitatea enormă de zahăr conținută de Coca-Cola accelerează creșterea riscului dezvoltării diabetului.
Acestea sunt efectele unei singure doze de Cola; imaginați-vă ce înseamnă consumarea acestei băuturi zi de zi, săptămână de săptămână. 

yogaesoteric
18 martie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu