”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Antena 3 e aici și chiar te poate ucide!de Laurentiu Mihu , 25 septembrie 2014 
 
L.M.
Televiziunea lui Voiculescu și politicienii fostului USL, inclusiv premierul în exercițiu, țin apăsat batista peste cazul Sobaru. Intrarea acestuia cu mașina în bariera de la Guvern nu e o dramă nici pentru hăitașii mogulului Voiculescu, nici pentru Victor Ponta. Pentru ei, dramă ar fi ca un număr cât mai mare de oameni să afle că nefericitul Sobaru s-a simțit tras pe sfoară de acești apostoli ai întoarcerii României în timp, că au abuzat de un om cu psihicul la pământ și că, de fapt, guvernarea Ponta dă poporului circ, dar îi ia de la gură pâinea. Prin urmare, s-a luat, "inteligent", decizia că Mica Poveste trebuie îngropată rapid, pentru că nu se potrivește deloc cu Marea Narațiune.
Din spatele grilajului care-l desparte de lumea liberă, Dan Voiculescu se poate declara satisfăcut: mașinăria de propagandă, pe care a pus-o pe picioare cu banii obținuți din tunurile date patrimoniului public, a pus, iată, în mișcare nu doar idei care pot omorî statul de drept, ci și bombe umblătoare ce pot ucide oameni.
Altfel spus: dacă el, mogulul Voiculescu, nu are cum să mai bântuie sălbatic pe străzile Capitalei deoarece nu îi dă voie gardianul, atunci nici cetățenii ce nu și-au pierdut libertatea să nu o poată face, cel puțin nu făr-a se teme că o plimbare prin centrul Bucureștiului a devenit, grație lui Voiculescu, suficient de riscantă încât să-i îngrămădească, la propriu, în sacul negru pe care cei de la IML îl sigilează cu fermoarul.
O dulce răzbunare pe societatea oamenilor liberi, care, probabil, i-ar fi făcut mai liniștite, lui „Dom' Profesor”, lungile nopți carcerale!
Din fericire, n-a fost să fie!
Mașina-capcană s-a oprit în bariera de la Guvern fără scânteie.
Dar, tocmai pentru că am avut noroc, haideți să nu uităm că arsenalul pe care nefericitul Adrian Sobaru se spune că l-a cărat după el în Dacia Break cu care a îndoit miercuri țeava orizontală de la Palatul Victoria, ținea sub presiune un potențial letal de toată frumusețea.
De altfel, însăși intenția de a se izbi cu automobilul de gardul Executivului avea ea însăși un potențial mortal, dat fiind faptul că ar fi putut lua pe parbriz trecători fără vreo vină, dar urmăriți de purul ghinion.
În fața evidenței, mai poți susține contrariul doar dacă ai orbit de la prostie sau dacă te numești Dan Voiculescu, Radu Tudor, Dana Grecu, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Adrian Ursu sau, pur și simplu, Gâdea.
În ciuda atâtor subiecte arzătoare de pe agenda curentă - precum ofițerul acoperit din mica lume a prezidențiabililor, ofițerul acoperit din amestecata lume a presei, procesul-cheie al candidatului Iohannis, vizita ratată de Ponta în America sau împuținarea locurilor de muncă, în loc de promisa apariție a unui milion de slujbe noi, din cele anunțate de premier - am ales să atac subiectul Sobaru pentru că ițele lui duc dincolo, mult dincolo, de statutul, convenabil pentru unii, al unui straniu „incident”.
Nu, dragi cititori, nu a fost un straniu incident!
Și nici un atentat ratat, dar izolat, pus într-adevăr la cale de un om cu psihicul doborât, nu a fost!
A fost, în schimb, o alarmă al cărei ticăit ar trebui să spargă timpanele întregii societăți.
O alarmă care să ne trimită la doctor, de unde să plecăm apoi, în sfârșit, vindecați.
A fost cireașa de pe tortul otrăvit oferit populației de către un aparat infernal de propagandă, acoperit sub mantia de proastă calitate a unui trust de presă.
În fine, a fost demonstrația de forță a unor minți bolnave.
O demonstrație de forță la originea căreia stau niște sub-oameni care au încercat să modeleze lumea până-ntr-acolo încât noi, toți ceilalți, să ne supunem lor suficient încât să îi considerăm doctori, vraci sau dumnezei.
Din acest punct de vedere, intrarea lui Sobaru în bariera Guvernului României, cu toată oprirea lui în acel punct și fără a face în final victime, ar trebui să antreneze o revărsare de luciditate.
Adrian Sobaru, un om pe care îl așteaptă acasă un adolescent bolnav de autism, ca și un al doilea copil, de numai câțiva anișori, a cărui viață va rămâne cu siguranță marcată de excesele tatălui, a fost folosit de Antena 3 până la epuizare.
Adrian Sobaru, un om cu o viață și o familie definitiv distruse, a fost tranzacționat ca un obiect de niște oameni mult mai bolnavi decât el.
Niște brute!
Niște inși care, spre deosebire de amărâtul Sobaru, nu pot atrage de partea lor grația compătimirii, din contră, ar merita exilați în spațiul insalubru al definirii ca paria.
Dan Voiculescu, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Radu Tudor, Dana Grecu, Mugur Ciuvică, Adrian Ursu și toți cei care, alături de ei, i-au cântat lui Adrian Sobaru recviemul încă din timpul vieții au făcut societății un rău infinit mai mare.
Pentru că, dincolo de a avea pe conștiință un om simplu - cu probleme evidente și o familie care fusese deja încercată mult peste puterile ei și ale oricăruia dintre noi - călăii Voiculescu, Badea, Tudor, Grecu, Ciuvică, Ursu și invitații lor permanenți au dat drumul pe străzile Capitalei unui pericol social, propagând totodată idei otrăvite în sute de mii de gospodării.
Prin intermediul unuia ca Sobaru, le-au dat acestor idei un chip, iar telespectatorilor le-au creat așteptări maximale, dar cu substrat patologic.
În lumea reală, Adrian Sobaru a fost plasat în arest la domiciliu, deznodământul neputând fi sub nici o formă unul mai blând.
Într-o lume ideală, în schimb, aceste vârfuri ale faunei propagandiste – Voiculescu, Gâdea, Badea, Tudor, Grecu, Ciuvică, Ursu și „invitații-diaconi”, care invitați în platou le-au făcut și mai strident cântul – ar fi fost indubitabil trași, cu toții, la o nemiloasă răspundere.
Cum în cazul de față, ca în atâtea altele de altfel, idealul nu se prea pupă cu realul, nu ne rămâne decât să le amenajăm noi un țarc acestor vectori de imagine ai mizeriei umane.
Oricât te-ar fi spălat Antenele pe creier, ar fi păcat să pierzi și ultima ocazie de a înțelege că între manipulare și larga ei paletă de urmări concrete ( chiar potențial mortale) viermuiește o graniță subțire. Cazul Sobaru e unul școală!
Prin imperii media de acest gen, oameni precum Dan Voiculescu alterează mentalități, dar în același timp pun în pericol oameni nevinovați și distrug viețile celor mai amărâți dintre amărâți.
Iată, deci, un subiect de meditație profundă, asupra căruia ar trebui să ne aplecăm cu toții și asupra căruia, fără să mai piardă măcar o clipă, ar fi cazul să zăbovească, chiar și preț de o țigară, inclusiv premierul României.
Și cum să nu amintești aici tocmai de el, de șeful Guvernului în bariera căruia și-a înfipt Sobaru Dacia Break?
Victor Ponta, în persoană, declara acum câțiva ani, după „zborul” sinucigaș din 2010 al electricianului de la TVR, că incidentul consumat la vremea respectivă în Parlament a jucat un rol esențial în formarea USL.
În stilul său parșiv, Ponta și-a tras la vremea lui toate diviendele posibile din drama lui Adrian Sobaru, numărându-se printre vulturii pleșuvi care au planat constant cdasupra acestui om nefericit.
Suferințele lui Sobaru au hrănit numeroase guri lacome din media camuflată și din politica răsuflată. Chiar dacă vicepremierul Dragnea se arăta zilele trecute cam revoltat de lipsa de recunoștință a acestui „erou” creat în subsolul minții celor de la Antena 3, cred că supărarea liderilor PSD vine mai degrabă din „șocul” că nu pot pune 100% bază pe oameni cu psihicul la pământ.
Dacă bunul simț va prevala în final, oameni ca Dragnea și Ponta vor avea ocazia să retrăiască și la alegeri acest șoc, de data asta simțind mai acut ca niciodată costurile aferente abrutizării lor.
 http://www.romanialibera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu