”Mă vindec de tot trecutul meu întunecat, de toate faptele și gândurile care m-au oprit să evoluez și care m-au îndepărtat de Lumină. Vreau să evoluez în iubire. Eu sunt iubire. Așa să fie!” (în sprijinul cititorului interesat)

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 noiembrie 2013

De ce sunt evreii mai deștepti ?Cât o fi adevar si cat.....presupuneri?


Dr. Stephen Carr Leon: Am petrecut câțiva ani în Israel - pentru un stagiu, în câteva spitale de acolo - și mi-a venit ideea de a face o cercetare:  „De ce sunt evreii atat de inteligenti?"
Este evident faptul că evreii sunt mai avansați în multe aspecte ale vieții cum ar fi ingineria, muzica, știința și, cel mai evident, în mediul de afaceri; aproape 70 % din comerțul mondial este deținut de evrei, cum ar fi cosmeticele, moda, produsele alimentare, armament, hoteluri, industria filmului ( Hollywood și altele ), etc. Este aceasta o coincidență, sau este ceva făcut în mod rațional? Cercetarea mi-a luat aproximativ 8 ani pentru a aduna informații, într-un mod cât mai exact posibil, despre alimentația evreilor, cultură, religie, pregătirea inițială a sarcinii, etc., pentru a le compara cu obiceiurile altor nații.

Să începem cu pregătirea inițială a sarcinii. În Israel, primul lucru pe care l-am observat este că mama însărcinată cântă mereu și încearcă să rezolve, cât mai des, probleme de matematică, împreună cu soțul. Am fost foarte surprins să văd că viitoarea mamă purta  mereu cărți de matematică și, uneori, chiar mă ajuta în rezolvarea unor probleme. La întrebarea: " Faci asta pentru copilul din tine? ", ea mi-a raspuns:
" Da, pentru a instrui copilul încă din burtă, numai asa va fi un geniu mai târziu."
Până se va naște copilul, problema de matematica va fi rezolvată...
Un alt lucru pe care l-am observat - este vorba despre mâncare.
Viitoarei mame îi place să mănânce migdale și curmale cu lapte, salate
amestecate cu migdale și alte fructe cu coajă lemnoasă cum ar fi nucile. 
Pentru masa de prânz : pâine și pește fără cap.

Există convingerea că peștele este bun pentru dezvoltarea creierului dar capul  peștelui este nociv pentru creier. Și, de asemenea, este o cultură a evreilor ca mamele gravide să consume ulei de ficat de cod.

De câte ori am fost invitat la masă, am observat că, evreii, în momentul în care mănâncă pește ( carne șau file ), nu consumă și carne animală.

În credința lor, carnea de animal și peștele, consumat împreună, nu vor da nici un beneficiu pentru corpul nostru.
Deasemenea, ei mănâncă întotdeauna înainte de masa principală fructe. În convingerea lor, dacă mănânci mai întâi masa principala (cu pâine sau orez ), apoi fructele, te vei simți somnoros și îți va fi greu să înțelegi orice lecție care ți se va preda la școală. Modul de alimentatie a copilului este întotdeauna sub îndrumarea părinților, în primul rând se consumă salata de fructe cu migdale, urmată de ulei de ficat de cod.


În Israel, fumatul este tabu. În cazul în care sunteți invitatul lor, nu încercați să aprindeți o țigară în casă, vă vor cere politicos să mergeți afară pentru a fuma. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Israel, nicotina distruge celule din creier și afectează genele și ADN-ul, lucru ce poate avea ca efect generarea unui idiot.
Deci, fumatori, vă rugăm să luați notă! (În mod ironic, cel mai mare producător de țigări este un evreu... cred ca știi cine .. te las sa ghicesti!)
Din ceea ce am văzut, cei mai mulți dintre copii evrei stiu cel putin 3 limbi: ebraica, araba si engleza.
Încă din copilarie ei vor învăța să cânte la pian sau la vioară, acest lucru fiind absolut necesar.
Există convingerea că această practică crește IQ-ul unui copil și va face din el un geniu. După constatările oamenilor de știință, vibratia muzicii stimulează creierul și acesta ar fi
motivul pentru care există o mulțime de genii printre evrei ...
Încă din clasa I, copiilor li se va preda matematică cu trimitere la afaceri și subiecte de știință care le fac plăcere...
Pentru comparație, am putut vedea copii de aceeași vârstă în California, IQ-ul lor este cu aproximativ 6 ani în urmă.
Copiii evrei sunt, de asemenea, implicați în atletism, sau în sporturi cum ar fi tirul cu arcul șau tirul cu arma (cu aer comprimat).
Aceasta, deoarece se crede că tirul ar face creierul mult mai axat pe decizii și precizie.

În liceu, elevii sunt îndemnați să studieze științele, să creeze produse, să se implice în tot felul de proiecte, chiar dacă unele arata ca fiind foarte amuzante sau chiar inutile. Dar, toată atenția este acordatăîntr-un mod cât se poate de  serios când este vorba de știință aplicată, medicină sau inginerie.
Această cutumă este introdusă și în instituțiile de învățământ superior politehnic si universități.
În facultațile  cu profil economic  se dă multă libertate imaginației, așa că, în ultimul an de facultate, studenții trebuie să facă un proiect și, practic, ei pot trece doar în cazul în care grupul lor ( aproximativ 10 studenti într-un grup ) poate face profit de cel puțin un milion USD. Nu fiți surprinși, asta este realitatea, iată de ce jumătate din numărul afacerilor din lume este deținută de evrei. Cele mai recente produse ale firmei Levis, au fost proiectate în cadrul Universității din Israel, la Facultatea de afaceri și de moda.

I-ați văzut cum se roagă? Ei dau mereu din cap; au înțeles că această acțiune va stimula și va oferi mai mult oxigen creierului.

Uitați-vă la japonezi, care întotdeauna își înclină capetele, conform tradiției, le place sushi (pește proaspăt); majoritatea dintre ei sunt inteligenți. O fi aceasta o coincidență ?
În New York, centrul comercial al evreilor din SUA, comunitatea se axează pe căutarea și ajutorarea acelor evrei care au   o idee benefică, comitetul oamenilor de afaceri evrei oferind împrumut, fără dobândă, pentru a asigura dezvoltarea   unor afaceri prospere. Datorită acestui fapt, Starbucks, Dell Computer, Coca-Cola, DKNY, Oracle, Levis, Dunkin Donut, filme de la Hollywood și sute de alte companii au fost sub sponsorizarea lor.
Absolvenții evrei de la Facultatea de Medicină din New York, au fost încurajați să apeleze la ei, lucru care le-a permis  practicarea medicinei private, cu acest împrumut fără dobândă. Acum, știu de ce cele mai multe spitale din New York și California duc, dintotdeauna, lipsă de medici specialiști.


În teoria mea, eu nu mă ating de religie sau rasă. Întrebarea pe care o pun este: am putea să producem generații inteligente urmând practica evreilor?
Răspunsul ar putea fi afirmativ. Modificările necesare sunt în obiceiurile noastre de zi cu zi de a te ocupa de viitorul tău copil, în modul de a mânca, în educația pe care o dau
părinții, și cred că în termen de 3 generații, acesta ar putea fi atins .


Fie ca noi toți să fim în pace și să reușim  să producem noi generații, de geniu, pentru binele omenirii, fără să conteze cine ești ca nație sau religie. .


Pentru un zâmbet, un banc:
Un catolic, un protestant și un evreu vorbeau cu un prieten căruia tocmai i se spusese că mai avea  șase luni de trăit.
- Tu ce ai face dacă doctorul ți-ar da doar șase luni de trăit? îl întrebă omul pe catolic.
- Ah! spuse catolicul. Mi-aș dărui toate bunurile bisericii, m-aș impărtăși în fiecare duminică și mi-aș spune în mod regulat rugăciunile.
 
- Dar tu? îl întrebă omul pe protestant.  
- Eu aș vinde tot și aș pleca într-o călătorie în jurul lumii și m-aș distra pe cinste.  
- Și tu? îl întrebă omul pe evreu.  
- Eu? Eu aș consulta alt doctor.


(primit pe net ,C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu