..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

luni, 25 septembrie 2023

Cânepa, canabisul și marijuana.

Slobodan Veda Radic,
prin Eleonora Lascu

Suntem în anul 1914, ani ai Primul Război Mondial, când fermierii cultivau canabis și-l vindeau legal pe dolari americani.
Avantajele și beneficiile acestei plante, interzisă astăzi.
De ce? Pentru că:
👉1. Un hectar de canabis produce oxigen cât 25 de hectare de pădure.
👉2. Un hectar de cânepă poate produce o cantitate de hârtie cât cea obținută din copacii de pe 4 hectare de pădure;
👉3. În timp ce cânepa poate fi de 8 ori prelucrată în hârtie,  cea din lemn poate fi transformată doar de 3 ori.
👉4. Cânepa crește în 4 luni, copacul în 20-50 ani.
👉5. Canabisul este o adevărată capcană pentru radiații.
👉6. Canabisul poate fi cultivat oriunde în lume și are nevoie de foarte puțină apă. De asemenea, nu are nevoie de pesticide, insectele evitându-l.
👉7. Dacă textilele din cânepă s-ar generaliza, industria pesticidelor ar putea dispărea complet.
👉8. Primii blugi au fost făcuți din cânepă; chiar și cuvântul „PÂNZĂ” este numele pe care l-au primit produsele din Cannabis. Cânepa este, de asemenea, o plantă ideală pentru producerea de frânghii, șireturi, genți, pantofi și pălării.
👉9. Cânepa reduce efectele chimioterapiei și radiațiilor în tratamentul SIDA și cancerului; este un foarte bun remediu  în cel puțin 250 de boli, (reumatism, inima, epilepsie, astm, stomac, insomnie, boli psihice, coloană rigidă etc).
👉10. Valoarea proteică a semințelor de cânepă este foarte ridicată, iar cei doi acizi grași pe care îi conțin nu se află în natură.
👉11. Culturile de cânepă costă mai puțin decât cele de soia; 
👉12. Animalele care mănâncă canabis nu au nevoie de aditivi hormonali.
👉13. Toate produsele din plastic pot fi eliminate cu produse produse din cânepă, cele din cânepă fiind biodegradabile și, deci, nepoluante.
👉14. O caroserie de mașinii făcută din cânepă e de 10 ori mai rezistentă în timp și la  lovituri decât oțelul.
👉15. Cânepa poate fi utilizată cu brio la izolarea construcțiilor; este durabilă, ieftină și conferă multă flexibilitate;
👉16. Săpunurile și cosmeticele făcute din cânepă nu contaminează apa și sunt complet prietenoase cu mediul.
În America secolului XVIII, cultivarea cânepii era obligatorie, iar fermierii care nu o cultivau erau pedepsiți.În prezent, situația este exact invers. De ce?
👎-V R. Hurst, producător american de hârtie de ziar, prin anii 1900, avea fabrici de hârtie din cânepă, obținută mult mai ieftin decât hârtia din lemn.
👎-Rockefeller, cel mai bogat om din lume, îmbogățit din exploatarea petrolului, a devenit cel mai mare dușman al folosirii uleiul de canabis ca biocombustibil.
👎 Melon, unul dintre principalii acționari ai companiei Dupont, deținea un brevet pentru producerea plasticului din derivate petroliere. A fost un aprig dușman al industriei canabisului, care-i făcea concurență.
Melon a devenit mai târziu ministrul de finanțe al președintelui Hoover. Ei au decis desființarea concurenței uleiului de canabis, folosit drept combustibil. Prin mass-media aservită, au indus ideea că marijuana este o otravă iar
medicamentele pe bază de canabis au fost scoase de pe piață, și înlocuite cu medicamentele chimice folosite și astăzi.
Nu se mai cultivă cânepa iar pentru hârtie se defrișează milioane de ha. de pădure. Consecințe? Poluare, otrăvirea mediului, marea incidență a cancerului de toate tipurile, începând de la vârste din ce în ce mai fragede.
Deșeurile din plastice, extrem de greu degradabile, au inundat apele și solul planetei, cu consecințe nefaste asupra mediului și sănătății plantelor și biologicului.
 
 354448419_6229868513787806_6692200029739862641_n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu