..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 13 martie 2021

Ştiaţi că ceapa are astfel de proprietăți uimitoare?

Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. Pe lângă gustul pe care îl oferă mâncărurilor, ea are numeroase efecte benefice pentru organism, pe care dacă oamenii le-ar cunoaşte şi le-ar utiliza cu înţelepciune, ar fi cu siguranţă mai mai sănătoşi.

Ceapa este folosită încă din antichitate ca tratament pentru mai multe boli, pentru grăbirea vindecării rănilor şi diminuarea durerii. Ceapa este considerată de către mulţi ca fiind un antibiotic natural ce ajută organismul să lupte împotriva stafilococilor, are efect asupra tusei, acţionează ca un emolient, sedativ, digestiv, calmant. Este medicamentul naturist cel mai frecvent utilizat în trecut de părinţii şi bunicii noştri pentru gripă şi răceală, ea ajutând – vara – şi la îndepărtarea ţânţarilor. Are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare (de ajutor în caz de gută şi artrită), antiseptice (luptă împotriva bacteriilor, inclusiv E. Coli şi Salmonella, şi a infecţiilor la nivelul tractului urinar), antimicrobiene şi carminative (de ajutor în constipaţie şi balonări).

Ceapa este o sursă bogată de fier, fibre, potasiu (cu rol în echilibrul electrolitic al organismului), vitamina A (protejează pielea şi mucoasele), vitamina B (ajută la creşterea metabolismului şi are un rol clar în îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a celui nervos, precum şi în menţinerea sănătăţii pielii şi muşchilor) şi vitamina C, crescând rezistenţa sistemului imunitar.

Ceapa are o compoziţie bogată în tiosulfinate, sulfuri şi sulfoide. Tiosulfinatele au proprietăţi antimicrobiene, dar în ceapă se găsesc doar un sfert din compuşii sulfului, spre deosebire de usturoi, care are o acţiune antimicrobiană mult mai puternică.

Ceapa este de asemenea bogată în antioxidanți, cum ar fi quercetina, care curăță organismul de radicalii liberi și protejează sănătatea generală.

Datorită conţinutului său de crom, ceapa ajută în diabet sau în prevenirea lui, în sensul că duce la scăderea nivelului de insulină din organism şi creşte toleranţa la glucoză. Totodată, este un excelent diuretic, împiedicând retenţia de apă în organism. Conţinutul de sulf îi conferă un rol protector asupra ficatului.

În plus, ceapa se folosește în tratamentul bolilor cardiovasculare, al artritei, ajută la scăderea tensiunii arteriale şi contribuie semnificativ la scăderea colesterolului.

Iată alte câteva modalități de utilizare a cepei în scopuri medicinale.

Colici la copii
Luați felii de ceapă galbenă și fierbeți-le în apă. Lăsați lichidul să se răcească și strecurați-l. Dați copilului câte o linguriță de băutură obţinută astfel la fiecare oră, până când simptomele vor dispărea.

Dureri în piept
Amestecați o ceapă mărunțită și un pic de ulei de nucă de cocos. Pregătiți o pastă și ungeți-vă cu ea pe piept. Fixaţi deasupra un prosop și apoi îmbrăcați-vă. Lăsați să acționeze cât timp simțiți cald, apoi spălați.

Infecții și dureri de urechi
Luați o ceapă tăiată și puneți-o într-un ciorap (cu cât este mai subțire, cu atât mai bine). Legați-l și aplicați-l pe zonele dureroase.

Tuse
Curățați o ceapă mare și tăiați-o în două. Puneţi deasupra fiecărei jumătăţi câte o lingură de miere naturală și lăsați pentru o jumătate de oră. Apoi mâncați ceapa și repetați această procedură de două ori pe zi pentru a scăpa de tuse.

Febră
Tăiați o felie de ceapă în bucăți foarte subțiri. Amestecați cu ulei de cocos și folosiți pentru masarea părții inferioare a picioarelor. Plasați câteva bucăți de ceapă pe tălpi și fixați-le cu folie alimentară. Îmbrăcați șosete și lăsați peste noapte. Acest remediu este un excelent antioxidant.

Vomă
Cu ajutorul unui tifon, stoarceți sucul de la o ceapă. Pregătiți o ceașcă de ceai sub formă de macerat la rece de mentă. Beți două lingurițe de suc de ceapă. După 5 minute, beți două lingurițe de ceai de mentă rece. Așteptați încă 5-10 minute și luați din nou două lingurițe de suc de ceapă. Repetați până când simptomele dispar. Practic, în 20 de minute, voma va dispărea.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pledează activ pentru utilizarea cepei în caz de bronșită, tuse, infecții, răceală și gripă.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu