..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 17 octombrie 2020

Documente: Ai test negativ? Tot suspect de Covid-19 eşti. Ai fost externat? Eşti suspect de boală infectocontagioasă

 Este strigător la cer modul în care sunt manipulate testele Covid-19, pentru că, indiferent de rezultatul obținut, tot suspect rămâi. Cum poți fi suspect de Covid-19 având dovada – testul negativ – că nu ești? În România, până şi mortul de infarct este suspect de Covid-19.

Z20.8 este codul pe care majoritatea medicilor sunt obligați să-l folosească la externarea pacienților, conform unei circulare de raportare a cazurilor pe timpul crizei sanitare de Covid-19, trimisă de la INSP către medicii din spitale. Această circulară nu a fost semnată, deci este neasumată de emitenți. Cu alte cuvinte, a fost o metodă de a forța mâna medicilor, care, cu nume şi prenume, introduc în sistemul medical acest cod pentru pacienții externați. Aceasta înseamnă că ei vor răspunde pentru aceste anomalii și nu cei care le-au forțat mâna.

Ce înseamnă acest cod Z20.8?
Inițial, când a fost trimisă circulara, era folosit ca diagnostic principal la externarea pacientului și înseamnă „suspect de boală infectocontagioasă”. Acum este folosit ca diagnostic secundar, fiind în continuare prezent la externare. Acest cod este folosit și în alte țări, putând fi găsit cu ușurință în manualul de codificare a diagnosticelor. Asta este cu atât mai grav, cu cât observăm ambiguitatea diagnosticului, deoarece există o mulţime de boli infectocontagioase. De ce anume ești suspect? Se creează un precedent extrem de periculos.

Care este, în fapt, problema?
La internare, pacientul este, firesc, suspect de Covid-19, dat fiind faptul că virusul este prezent pe teritoriul României. I se face testul, dacă iese pozitiv, este trimis la secția de Covid și tratat acolo. Dacă iese negativ, i se face operația sau intervenția medicală pentru care s-a internat și apoi este externat. Problema uriașă este că, având test negativ, fiind într-un mediu lipsit de prezența bolnavilor de Covid-19, la externare tot suspect de boală infectocontagioasă rămâne în baza de date a sistemului informatic Hipocrate.

Mai mult decât atât, ca dovadă a premeditării, tu, ca medic, nu poți introduce un cod pentru opțiunea „test negativ + lipsă contacți Covid-19”. Cel mult poți introduce codul pentru „test negativ + suspiciune contact cu Covid-19”. Nu există varianta în care să poți menționa că pacientul este negativ și nici nu a avut contact cu persoane infectate. Rămâne prezumat a fi avut contact cu persoane infectate, chiar dacă nu a avut şi are testul negativ.

Această circulară a apărut, în varianta finală, în aprilie, unele surse medicale spunând că ar fi apărut mai devreme, prin martie.

Te-ai gândi că dacă îţi faci un test şi rezultatul este negativ, situația ar fi firesc să fie clară… Sau nu? Citiţi cu atenţie ce scrie la secțiunea „Comentarii” pe acest buletin de analize:

În primul rând, acest buletin de analize confirmă rata uriașă de eroare a testelor RT-PCR. Iată de câți factori depinde, de fapt, un rezultat cât de cât concludent la testul RT-PCR. De la modul şi momentul în care a fost prelevata proba, la modul și condițiile de transportare a probelor etc. Conform acestor comentarii, dacă virusul suferă mutaţii, nu este garantat să iasă pozitiv, sau negativ, la test. Sau, dacă este identificat un alt patogen decât SARS-CoV2, asta nu înseamnă că nu ai şi SARS-CoV2?! Cum ar veni, RT-PCR este cam degeaba, sau cel mult probabilistic, dacă sunt atâţia factori care pot influenţa şi crea variaţii neconcludente ale virusului?!

Practic, indiferent de rezultatul testului sau dacă ai fost internat şi tratat, tot suspect de Covid-19 rămâi. Această practică dubioasă și nejustificată a pregătit terenul și baza de date pentru Legea Carantinării (în care se vorbește despre boli infectocontagioase, nu nominal despre Covid-19), unde a apare noțiunea de „suspect de boală infectocontagioasă” şi se vorbeşte pentru prima dată de izolarea şi internarea forțată a acestui suspect.

Acum se înțelege de ce a fost mutată baza de date de la Ministerul Sănătății la Ministerul Afacerilor Interne? Să se pună la dispoziție, public, numărul de „suspecți de boală infectocontagioasă” din martie 2020 până în prezent! O să avem, oare, surpriza să vedem o cifră uriaşă?

 http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=24825

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu