..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 21 mai 2020

Verdețuri-minune care curăță ficatul de toxine, vă scapă de kilogramele în plus și aduc colesterolul în limite normale

Păpădia, leurda, ştirul, ştevia sunt doar câteva dintre plantele „minune” excelente pentru detoxifiere și slăbit. Sunt bogate în vitamine, minerale, scad colesterolul, întăresc imunitatea şi au foarte puţine calorii.
Cel puţin trei dintre cele cinci mese zilnice este indicat să conţină verdeţuri sub diferite forme: salate, ciorbă, felul doi.
Păpădia detoxifiază şi protejează ficatul
Chiar dacă este mai puţin obişnuit la noi, păpădia poate să îşi găsească locul în mâncare. Are aceleaşi proprietăţi ca şi verdeţurile, fiind bogată în vitamine. Dă un gust deosebit salatelor, datorită gustului său puţin amărui.
Este o plantă nedreptăţită şi uitată, dar are proprietăţi extraordinare pentru detoxifierea organismului”, spune medicul nutriţionist Eduard Adamescu care o recomandă ca un bun digestiv, un protector al ficatului şi o sursă bogată de vitamina K.
Nu ştiu de ce oamenii nu o consumă mai des. Poate pentru faptul că o găsesc peste tot”, spune medicul.
Rucola, un pic mai acrişoară
Este ruda nobilă a păpădiei, cu un gust puţin mai acrişor, dar cu proprietăţi similare. Se foloseşte, de asemenea, în salate.
Faţă de umila păpădie sălbatică, rucola are mai puţini nutrienţi, dar este şi ea benefică organismului. O plantă crescută pentru comerţ va fi întotdeauna mai săracă în vitamine decât una sălbatică, obişnuită cu vitregiile. Planta sălbatică dezvoltă mai mulţi fitonutrienţi”, explică nutriționistul.
Leurda scade colesterolul
Este varianta sălbatică a usturoiului. Datorită unui fitonutrient pe care îl conţine (alicina), are efect asupra virusurilor şi poate fi utilizată împotriva gripelor şi răcelilor.
Este un bun imunostimulator, un digestiv excelent, scade tensiunea şi colesterolul”, precizează dr. Eduard Adamescu.
Se poate folosi în mâncăruri, alături de urzici, ceapă, usturoi şi praz.
Ştirul tonifică sistemul nervos
Mâncarea de ştir este şi ea uitată, dar această plantă sălbatică este extrem de bogată în magneziu şi este un bun tonic pentru sistemul nervos.
Se poate găti împreună cu ştevia şi loboda. În ciorbă, va căpăta un gust extrem de bun”, este de părere Eduard Adamescu.
Măcrişul crud, bun pentru salate
Se consumă mai bine crud, în salate. Este bogat în vitamina C. Dacă aveţi probleme cu articulaţiile, suferiţi de pietre la rinichi sau afecţiuni biliare, măcrişul este contraindicat.
Condimentaţi cu busuioc, coriandru şi mentă
Mirodeniile dau un gust deosebit salatelor de primăvară. Mai mult, ele vor facilita digestia şi vor avea un efect puternic împotriva ciupercilor şi bacteriilor digestive.
Sunt binevenite în salate, deoarece stimulează secreţia gastrică”, adaugă medicul nutriţionist Eduard Adamescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu