..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 8 mai 2020

13 utilizări surprinzătoare ale apei oxigenate

Apa oxigenată este cunoscută în primul rând pentru întrebuinţările ei medicale, însă ea poate fi folosită în multe alte scopuri. Această substanţă puternică şi netoxică poate face minuni la tine acasă. Şi în plus este şi ieftină!
Atenţie: Toate aceste sfaturi se referă la apă oxigenată în concentraţie de 3%, adică aşa cum se găseşte de regulă în farmacii.
În bucătărie
- Curăţă tocătorul de lemn. Un tocător care nu se este curăţat corespunzător poate fi un mediu propice pentru bacterii. Se poate curăţa şi fără substanţe toxice agresive, doar cu apă oxigenată şi oţet.
- Curăţă legumele. Nimeni nu-şi doreşte legume pline de bacterii. Pune apă oxigenată 3% într-o sticlă cu atomizor şi stropeşte produsele proaspete, lasă să acţioneze cinci minute, apoi curăţă-le bine.
- Curăţă bureţii de vase. Nu reuşeşti să scoţi mirosul acela ciudat din buretele de vase? Combina apă oxigenată cu apă caldă în proporţii egale într-un castron şi lasă buretele la înmuiat în această soluţie cam 15 minute, apoi clăteşte-l bine.
Elimină petele
- Vinul roşu. O soluţie din părţi egale de apă oxigenată şi detergent lichid care se aplică pe patele de vin roşu le face să dispară. Foloseşte un prosop pentru a absorbi excesul de lichid, spală cu apă călduţă şi lasă să se usuce.
- Zona axilelor. Petele de la subraţ lăsate de transpiraţie pot fi îndepărtate cu o soluţie în care amesteci 1 parte detergent lichid de vase şi 2 părţi apă oxigenată. Lasă să acţioneze timp de o oră înainte de a clăti cu apă rece.
- Sânge. Apa oxigenată este un decolorant, aşa că poate înlătura şi petele de sânge. Se toarnă direct peste pată şi se lasă cinci minute. Se clăteşte apoi cu apă rece. Repetă o dată sau de două ori până când pata se curăţă în întregime. Avertizare: fiind un decolorant (cu acţiune moderată) poate înălbi hainele – aşa că evitaţi să o folosiţi pe articole vestimentare colorate!
- Curăţă petele de pe faianţă şi blat din piatră. Indiferent de sursa petelor, apa oxigenată face minuni pentru petele de pe faianţă şi piatră. Se amestecă lichidul cu făină pentru a obţine o pastă groasă, care se aplică pe pată. Se acoperă cu folie de plastic şi se lasă peste noapte. Dimineaţa se înlătură cu grijă.
Sănătate şi frumuseţe
- Alungă răceala. Chiar dacă sună ciudat, câteva picături de apă oxigenată picurate în fiecare ureche ar putea alunga răceala.
Aplică mai întâi în una dintre urechi. Este posibil să auzi o bolboroseală, ceea ce este perfect normal şi chiar să simţi o senzaţie de înţepătură. Aşteaptă până aceste senzaţii trec (de regulă 5 - 10 minute), apoi scurge lichidul în exces pe un şerveţel şi repetă operaţia cu cealaltă ureche. Se foloseşte apă oxigenată disponibilă la farmacie, în concentraţie de 3%. Este un tratament simplu şi eficient, care dă rezultate pentru cei mai mulţi oameni.
- Se foloseşte ca apă de gură. Diluează apa oxigenată în apă (în proporţii egale) şi foloseşte-o ca apă de gură, dar ai grijă să nu o înghiţi. Ucide microbii şi albeşte dinţii. Unii experţi sunt de părere că poate chiar ameliora durerile de dinţi şi aftele!
Curăţenie
- Dezinfectează blatul de bucătărie. Apa oxigenată este foarte bună pentru dezinfectarea blatului de bucătărie. Se stropeşte blatul, se lasă să acţioneze şi apoi se curăţă bine.
- Curăţă bazinul de WC. Se stropeşte bazinul şi se lasă să acţioneze 20-30 minute, apoi se clăteşte bine.
- Curăţă frigiderul. Apa oxigenată nu este toxică, fiind astfel ideală pentru curăţarea frigiderului. Se aplică, se lasă să acţioneze, apoi se clăteşte. La fel se poate proceda şi cu maşina de spălat vase.
- Înlătură mucegaiul. Apa oxigenată face minuni cu mucegaiul persistent! Pulverizaţi pe suprafeţele afectate şi lăsaţi să acţioneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu