........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE, REPREZINTĂ ABUZ DE PUTERE ȘI FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ.

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 22 martie 2020

Nu mai mâncați usturoi chinezesc! Iată cât de toxic este

Usturoiul este nelipsit din bucătăria oricărei gospodine şi este un aliat preţios în sezonul rece, mai ales că este considerat unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.
Însă cât de natural poate fi usturoiul chinezesc care are un miros ce aduce mai degrabă a mucegai decât a usturoi?
Potrivit derspiegel.de, usturoiul importat din China nu este nici pe departe un aliment sănătos. Şi la fel stau lucrurile şi în privinţa altor alimente, cum ar fi orezul făcut din plastic, formulele de lapte cu chimicale toxice şi mâncarea de animale care vă poate intoxica patrupedul.
Usturoi albit cu clor
China este, se pare, sursa celor mai toxice alimente, iar asta se petrece din cauză că fermierii stropesc recoltele cu substanţe interzise în alte ţări. De asemenea, pământul în care cresc acestea conţine metale toxice precum arsenic şi cadmiu. Aşadar, nu e de mirare că gustul usturoiului chinezesc împrumută din „calităţile” solului în care creşte.
După recoltare, usturoiul este dat prin clor (da, aţi auzit bine, clor). Chinezii se pare că au o obsesie pentru albirea alimentelor (în special usturoiul, făina, zahărul, sarea şi orezul) cu dioxid de clor sau peroxid de benzoil, pentru a le face mai „atractive” şi mai „sănătoase” în ochii consumatorilor.
Hormoni care opresc procesul de încolţire
Pentru ca usturoiul să nu încolţească şi pentru a ţine la distanţă insectele, mai ales că va fi depozitat pe perioade lungi, se folosesc inhibitori de creştere care au la bază hormoni sau diverse substanţe chimice. Apoi, usturoiul este adus în magazinele din toată lumea, proces care poate lua până la o lună, din cauza transportului cu vaporul din China.
Deoarece producătorii ştiu că regulile de trecere a vămii sunt destul de stricte în privinţa conţinutului de chimicale, ei elimină cu orice preţ rădăcinile usturoiului, pentru a îndepărta orice urmă de pământ infestat.
Lipsa „mustăţilor” usturoiului, este un indiciu că alimentul respectiv este toxic
Aşadar, data viitoare când cumperi usturoi din magazine, verifică dacă usturoiul are acele „mustăţi” şi ţine minte că lipsa lor denotă un conţinut ridicat de substanţe toxice. Desigur, şi toxinele din usturoi pot fi depistate cu o simplă analiză de rutină, dacă există… voinţă. Însă nimeni nu pare să fie interesat momentan să facă un pas în faţă legat de problema privind toxicitatea usturoiului chinezesc.
Potrivit derspiegel.de, peste 80% din cantitatea de usturoi care se găseşte în toate magazinele din lume provine din China.
Pentru a te asigura că mănânci natural, cel mai bine este să-ţi cultivi propriul usturoi. Poţi face asta inclusiv într-un ghiveci, pe balcon, dar ai grijă ca bulbii să provină de la cultivatori certificaţi sau… de la ţărani care încă nu s-au lăsat prinşi de mirajul recoltelor bogate şi rezistente la dăunători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu