Vă
recomandăm o rețetă potrivită pentru vegetarieni dar şi pentru zilele de
post și nu numai. Chiftelele din legume sunt gustoase, hrănitoare şi
aduc un plus de variaţie în meniu.
Iată cum le prepari:
Ingrediente:
- 2 cepe roșii
- 3 fire ceapă verde
- 3-4 căței usturoi
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 100 g varză albă
- 2-3 lingurițe ulei de măsline
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- piper alb măcinat
- 200 g pesmet alb
- ulei pentru prăjit
- 2 cepe roșii
- 3 fire ceapă verde
- 3-4 căței usturoi
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 100 g varză albă
- 2-3 lingurițe ulei de măsline
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- piper alb măcinat
- 200 g pesmet alb
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se
curăță legumele, se spală și se rad pe răzătoarea mică. Cartofii se rad
separat și apoi se scurg de zeamă. Varza se toacă mărunt și se amestecă
cu restul legumelor. Se adaugă și verdeața tocată mărunt, ulei de
măsline, 100 g pesmet, se condimentează cu sare și piper și se frământă
bine.
Se pregătesc chiftelele și apoi se trec printr-un strat de pesmet alb.
Se prăjesc în ulei încins sau, o variantă şi mai sănătoasă, se coc în tavă, la cuptor.
yogaesoteric
22 noiembrie 2019
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu