..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 17 iulie 2019

Cuptorul cu microunde este o sursă de boli! Ce face cu mâncarea noastră


Multora le plac cuptoarele cu microunde. Aceste aparate reprezintă o metodă simplă şi comodă de preparare a bucatelor pentru oameni din întreaga lume. În SUA sunt populare de mai bine de 30 de ani. Dar sunt ele oare o variantă benefică pentru prepararea hranei? La această întrebare deja putem răspunde cu certitudine că nu; există metode mult mai bune, sănătoase, datorită cărora substanţele nutritive ale alimentelor vor rămâne în hrana pe care o gătiți.
Cuptorul cu microunde recurge la o formă de radiaţie non-ionizantă, de frecvență înaltă, care impregnează alimentele ce sunt gătite astfel și le face să devină nocive pentru sănătate, așa cum au arătat o serie de studii.
Cum prepară mâncarea cuptoarele cu microunde?
Iată ce este important să cunoaştem despre modul în care funcționează cuptoarele cu microunde:
Într-un astfel de cuptor, se produc microunde cu frecvenţa de 2,45 GHz de către o componentă numită magnetron. Aceste microunde bombardează alimentele determinând moleculele din întregul aliment să se rotească cu aceeaşi frecvenţă, de milioane de ori pe secundă. Această agitare creează fricţiune, frecare la nivelul moleculelor, ceea ce face ca mâncarea să se încălzească în ansamblul ei.
Când se apasă butonul de start al cuptorului cu microunde, o parte din aceste radiaţii cu frecvenţa de 2,45GHz pătrund și în casă, propagându-se fără niciun obstacol în camere, prin pereţi, tavan, dar intensitatea lor diminuează în funcţie de distanţă. La aceasta se mai adaugă faptul că atât cablurile cât şi motorul cuptorului generează câmpuri magnetice puternice (de multe ori peste 10mG), care ajung la o distanţă de peste 1m de cablu/motor.
De ce cuptoarele cu microunde sunt periculoase?
În interiorul cuptorului cu microunde sunt 2.450.000.000 Hz. Iar nivelul de la care frecvenţele undelor electromagnetice încep să fie dăunătoare pentru sănătatea omului este de 10Hz – deci 2,45 GHz înseamnă de 245 de milioane de ori mai mult!!! 
Dacă microundele, care încălzesc orice aliment în toată profunzimea lui, scapă în mediul ambiant, vor face la fel cu fiinţele care se află în vecinătatea cuptorului, afectându-le ţesuturile şi organele. Iar această afectare nu estre resimțită decât atunci când deja este prea târziu.
De aceea, dacă insistăm să utilizăm un cuptor cu microunde, este bine să stăm la distanţă de el după ce l-am pus în funcţiune.
Cum dăunează organismului cuptorul cu microunde?
S-a observat în urma diferitelor studii că folosirea cuptoarelor cu microunde pentru prepararea hranei poate provoca cataractă, slăbirea sistemului imunitar, o diminuare a rezistenţei la infecţii virale şi bacteriene, cancer şi chiar defecte ereditare.
Pe de o parte, datorită expunerii la microunde, alimentele pierd antioxidanţi, ceea ce le reduce abilitatea lor de a întări organismul şi de a lupta cu bolile. Pe de altă parte, datorită agitaţiei moleculare din timpul iradierii cu microunde, foarte mulţi radicali liberi sunt eliberaţi în interiorul alimentelor astfel încălzite sau gătite, radicali ce vor ataca celulele trupului şi vor modifica configuraţia acestora, când alimentele vor fi consumate. Una dintre cauzele cheie ale formării cancerului este exact modificarea şi creşterea anormală a celulelor datorită pierderii configuraţiei lor iniţiale.
O altă problemă a utilizării cuptorului cu microunde este faptul că se folosesc ambalaje de plastic. Un studiu a pus în evidenţă faptul că cel mai obişnuit plastic utilizat în cuptorul cu microunde produce un carcinogen cunoscut şi denumit pe scurt DEHA (dietilhexil), care se transferă foarte uşor pe alimentele încălzite/gătite în plasticul respectiv.
Substanţele carcinogene eliminate în tipul iradierii cu microunde de materialele adiţionale utilizate mimează acţiunea sistemului endocrin, blocând secreţia şi activitatea normală a hormonilor. Când aceasta se petrece, există un risc semnificativ de a apare probleme legate de fertilitate şi chiar cancer.
Ce face cuptorul cu microunde cu mâncarea noastră?
Microundele distrug legăturile chimice şi moleculare, afectând astfel capacitatea nutritivă reală a alimentelor. Acest aspect este susţinut de mulţi experţi în domeniu.
Studii realizate de cercetători ruşi şi japonezi arată că alimentele pierd între 60-90% din valoarea nutritivă când sunt gătite sau încălzite în cuptoarele cu microunde. De fapt, în prezent este demonstrat că se pierd proporţii semnificative de vitamină B, C şi E, minerale şi alte ingrediente esenţiale din alimente când acestea sunt expuse iradierii în cuptoarele cu microunde.
Laptele matern pierde 96% din anticorpi dacă este pus în cuptorul cu microunde. Structura mixurilor pentru sugari se schimbă, dacă sunt încălzite la microunde, determinând în timp deficienţe imunologice.
În 1992, cercetătorii au studiat impactul asupra fiziologiei organismului uman prin monitorizarea anumitor parametri la participanţii care consumau legume încălzite la microunde. Ei au depistat următoarele:
- apare o modificare rapidă a nivelului colesterolului;
- apare o reducere a nivelului hemoglobinei, ceea ce în timp provoacă anemie;
- creșterea numărului de leucocite (fapt ce indică apariţia unei agresiuni asupra organismului).
Pericolele utilizării cuptoarelor cu microunde sunt reale. Ce puteţi face pentru a vă proteja:
- dacă nu aveţi un cuptor cu microunde, nici nu vă cumpăraţi. Luați-vă mai bine un aparat de gătit alimentele la abur; este mult mai sănătos şi fără pericole;
- dacă aveţi deja un cuptor cu microunde, renunțați complet să îl mai folosiţi;
- dacă totuşi îl folosiţi, şi dacă aveţi copii, femei însărcinate, persoane cu imunitate scăzută în casă, nu le permiteţi să ajungă în zona de gătit sau în spatele pereţilor ce o delimitează, când cuptorul este în funcţiune;
- păstraţi distanţa de 1m față de cuptorul cu microunde când acesta funcționează; intensitatea iradierii este invers proporţională cu pătratul distanţei faţă de sursă (se consideră că după 1m intensitatea iradierii nu mai este nocivă);
- dacă vreţi să vedeţi intensitatea câmpului emis de cuptorul cu microunde, cumpăraţi-vă un EMF-metru.
Chiar dacă vi se pare mai la îndemână să gătiți la cuptoarele cu microunde decât la cele obişnuite, valoarea nutritivă a alimentelor şi sănătatea familiei vor plăti un preţ semnificativ pentru aceste comodităţi.
yogaesoteric
14 iulie 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu