Istoria tragică a vaccinului ROR în Japonia
Japonia a încetat să mai utilizeze vaccinul anti rujoelă-oreion-rubeolă (ROR) cu 24 de ani în urmă, fiind practic singura națiune dezvoltată care a întors spatele acestui vaccin, scrie Daily Mail.
Șefii de sănătate din guvernul japonez au afirmat că un experiment făcut cu acesta timp de patru ani a avut costuri financiare și umane grave. Dintre cele 3.969 de cereri de despăgubire medicală legate de vaccinuri din ultimii 30 de ani, un sfert au fost făcute de cei afectați grav de vaccinul combinat împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, spun oficialii japonezi.
Vaccinurile triple au fost interzise în Japonia în 1993, după ce 1,8 milioane de copii au primit două tipuri de ROR ce au determinat un număr record de meningite non-virale și alte reacții adverse. Cifrele oficiale arată că au survenit 3 decese, în timp ce 8 copii au rămas cu handicapuri permanente pe viață, de la deteriorarea auzului și orbire până la pierderea controlului asupra membrelor.
Oficialii japonezi au fost, de asemenea, îngrijorați de vaccinul ROR și pentru că acesta provoca cazuri suplimentare de oreion, citând numeroase studii din publicația „The Lancet”.
Guvernul japonez a reconsiderat utilizarea ROR în 1999, dar a decis că este mai sigur să mențină interdicția și să continue să utilizeze vaccinuri individuale pentru rujeolă, oreion și rubeolă în loc să folosească vaccinul ROR care le include pe toate trei.
Departamentul britanic de Sănătate a declarat că Japonia a folosit un tip de vaccin ROR care a inclus o tulpină de vaccin împotriva oreionului ce a cauzat probleme particulare, utilizarea acestei tulpini fiind întreruptă în Marea Britanie din cauza preocupărilor legate de siguranța sa.
Guvernul japonez a realizat că există o problemă cu vaccinul ROR la scurt timp după introducerea acestuia, în aprilie 1989, când vaccinarea era obligatorie în Japonia. Părinții care au refuzat vaccinarea au trebuit să plătească o amendă conform legii vaccinării obligatorii din Japonia.
O analiză efectuată pe o perioadă de trei luni de la vaccinare a arătat că la 1 din fiecare 900 de copii apăruseră probleme de sănătate. Această incidență a fost de peste 2.000 de ori mai mare decât rata așteptată, de 1 la 100.000 până la 200.000 de copii.
Ministerul a trecut la utilizarea unui alt vaccin ROR în octombrie 1991, dar incidența efectelor adverse a fost tot ridicată, fiind de 1 la 1.755 de copii. Nu s-a ținut o evidență separată a cazurilor de apariție a autismului.
Au fost efectuate teste pe lichidul spinal a 125 copii afectați pentru a vedea dacă vaccinul a intrat în sistemul nervos al copiilor. S-a găsit un caz confirmat și alte două cazuri suspecte.
În 1993, după o serie de proteste publice alimentate de îngrijorările legate de vaccinul antigripal, guvernul a renunțat la cerința ca vaccinarea copiilor împotriva rujeolei, oreionului și a rubeolei să fie obligatorie.
Dr. Hiroki Nakatani, director al Diviziei de boli infecțioase de la Ministerul Sănătății și Protecției Sociale din Japonia, a declarat că „administrarea de vaccinuri individuale costă de două ori mai mult decât administrarea ROR, dar credem că merită acest efort”.
Un membru al Ministerului Sănătății a declarat, de asemenea, că interdicția vaccinului ROR nu a provocat o creștere a deceselor cauzate de rujeolă.
Și vaccinul împotriva hepatitei B a fost eliminat și nu mai face parte parte din programul național de imunizare din Japonia.
yogaesoteric
30 mai 2017
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu