..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 23 mai 2019

Substanțele care înălbesc făina fac să fie pâinea periculoasă!


 Dacă veți face acasă făină pentru necesitățile personale (cu o moară specială), veți observa un aspect interesant: oricum ați cerne această făină, ea rămâne gri. Și atunci de ce făina pe care o cumpărăm din magazin este atât de albă? Deoarece făina albă de la magazin trece printr-un proces de albire.
 
În partea dreaptă, la margine, este făina de casă. Lângă ea, spre stânga, aceeași făină cernută de zeci de ori. Următoarele trei – făină de la magazin. În partea stângă, la margine, este făina îmbogățită, care se vinde în magazine sub eticheta unui produs sănătos și folositor. Cu ce este colorată și îmbogățită nu se cunoaște exact.
Ca să obții făină, la prima vedere pare că nu este nimic complicat: ai măcinat cerealele și iată făina. Dar o astfel de făină se strică repede, adesea atrage insecte, care găsesc în ea substanțele nutritive necesare. Este clar că producătorii nu sunt deloc interesați de aceasta, de aceea o curăță foarte bine. Și așa cum s-a dovedit, o curăță și de substanțele utile pentru om. O cantitate mare de vitamine, microelemente și fibrele atât de necesare organismului nostru – toate acestea se pierd. Rămâne aproape doar amidonul.
Dar aceasta nu este tot. Pentru a face făina mai albă și, în opinia producătorilor, mai atrăgătoare, ea este înălbită cu substanțe chimice, astfel că, un produs destul de natural se transformă într-un surogat.
Bromat de potasiu
Acesta este un compus anorganic, sarea de potasiu, este foarte solubil în apă. În clasificarea aditivilor alimentari este desemnat ca E924a. Utilizarea acestuia contribuie la apariția cancerului tiroidian și al rinichilor la șobolani și șoareci. La temperaturi ridicate, care apar în timpul coacerii, bromatul de potasiu este transformat în bromură de potasiu, considerată inofensivă. Pâinea din făină bromată este pufoasă și nu este naturală.
Bromatul de potasiu este interzis în industria alimentară din Rusia, țările UE, China, Brazilia, Canada. Însă este permis în SUA.
Dioxid de clor
Substanța gazoasă are un miros specific, este un compus anorganic de clor și oxigen, o substanță antimicrobiană puternică. Exploziv. În clasificarea aditivilor alimentari este desemnat ca E926.
După ce făina a fost tratată cu dioxid de clor, tocoferolii (vitamina E), acizii grași esențiali sunt îndepărtați complet. Studiile efectuate pe șoareci au arătat că, atunci când au fost hrăniți cu pâine din făină tratată cu dioxid de clor, animalele au simțit deficiență de vitamina E.
Suplimentul E926 este permis în Ucraina, Rusia. Acesta este folosit și pentru dezinfectarea și purificarea apei potabile.
Benzoil peroxid
Compus aromatic organic, substanță albă sub formă de pulbere. În clasificarea aditivilor alimentari este desemnat ca E928. Este folosit pentru albirea făinii și în calitate de agent de îmbunătățire a proprietăților de coacere. Făina prelucrată cu peroxidul de benzoil este mai friabilă și mai albă. E928 este adesea utilizat în fabricarea uleiurilor pentru deodorizare și în producerea cașcavalului, precum și pentru tratamentul acneei, sub formă de creme și unguente. În forma sa pură este un cancerigen puternic (o substanță care provoacă apariția tumorilor maligne).
Din nefericire, este permis, de exemplu, în Ucraina pentru utilizarea în industria de panificație.
Persulfat de amoniu
Compus organic activ, sare de amoniu. În clasificarea aditivilor alimentari este desemnat ca E923. Aparține celei de a treia clase de periculozitate. Inhalarea poate provoca atacuri severe de astm, este periculos pentru piele și ochi. Persulfatul de amoniu este interzis în producția de alimente în toate țările lumii. Dar, uneori, este folosit ilegal ca drojdie pentru aluat, pentru albirea făinii, în producerea băuturilor răcoritoare și produselor de cofetărie, cum ar fi glazura.
Alloxan
Este un compus obținut prin oxidarea acidului uric. Alloxanul inhibă acțiunea multor enzime. Provoacă necroza insulelor Langerhans (celule pancreatice specifice), necroza tubulilor renali și alte modificări mai puțin pronunțate în hipofiză, timus, glandele suprarenale și glanda tiroidă la animale experimentale. Se folosește pentru obținerea diabetului experimental la animale, pentru studierea ulterioară a diferitor medicamente.
În concluzie, putem spune că făina albă este, de fapt, amidon, care, în cel mai bun caz, nu va fi de folos omului, iar în cel mai rău caz și cu probabilitate ridicată, este chiar periculos. Anume din acest motiv este mai bine să folosim făină de cereale integrală. Sau cel puțin să reducem utilizarea produselor din făină albă.
 
yogaesoteric
21 mai 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu