..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

joi, 21 martie 2019

Sucul de urzică – unul dintre cele mai puternice remedii pentru curăţarea organismului de toxine


Sucul de urzică este o băutură foarte bună pentru detoxifierea organismului. Concentrează toate componentele vindecătoare ale plantei, care după ingerare vor fi absorbite rapid de organism. Indicat este ca sucul de urzică să fie preparat din frunze şi tulpini fragede de la plante ce au fost culese cu cel mult 3 ore în urmă. Astfel nu există riscul de oxidare şi deci proprietăţile acesteia se păstrează complet.
Urzicile, adevărate minuni pentru sănătate
Urzicile sunt printre plantele cele mai benefice organismului prin conţinutul lor extraordinar de bogat în vitamine, substanţe proteice, azotoase, glucide, acizi, săruri minerale, clorofilă, având toţi aminoacizii esenţiali. Datorită acestei compoziţii, urzica este un adevărat miracol pentru sănătate, astfel că ea se întrebuinţează pe scară largă în medicină, industria farmaceutică şi ca aliment.
Frunzele tinere de urzică conţin, la 100 g: 40 mg vitamina C; 0,250 mg vitamina B1; 1,400 mg vitamina B2; 2,33 mg vitamina E; 3,45 mg vitamina PP; vitaminele A, K şi multe minerale, cum ar fi: 250 mg potasiu; 144 mg calciu; siliciu; 6 mg fier, etc. Urzicile au în conţinutul lor: 7,9% proteine; 0,7% lipide și 7,1% glucide.
Urzica este una dintre puţinele plante care conţine aproape toţi aminoacizii esenţiali: leucină - izoleucină 0,3%; fenilalnină 0,13%; tirozină 0,06%; lizină 0,15%; cistină 0,008%; alanină 0,15%; histidină 0,15%.
Planta proaspătă conține o substanță ce este vezicantă pentru piele, alcătuită din acid formic, o enzimă şi o toxialbumină. Prin uscare sau opărire, urzicile îşi pierd proprietăţile vezicante.
Beneficiile şi proprietăţile sucului de urzici
- Ajută la curăţarea organismului de toxine
- Purifică sângele şi are efect de detoxifiere asupra tuturor organelor şi sistemelor din organism
- Intensifică procesele metabolice din trup
- Consolidează şi întăreşte sistemul imunitar
- Intensifică procesul de recuperare la cei care au suferit de anumite afecţiuni şi boli
- Sucul de urzică este eficient pentru a menține oasele puternice, adică pentru combaterea osteoporozei
- Normalizează activitatea tractului gastrointestinal
- Îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, combate simptomele care apar în cazuri de arteroscleroză, gută, hemoroizi, diabet, reumatism
- Ajută la calmarea stărilor de nervozitate
- Vindecă afecţiunile pancreasului
- Are efect hipoglicemiant, scade nivelul de zahăr din sânge
- Are efect binefăcător asupra tractului respirator
- Curăţă ficatul, rinichii şi intestinele
- Vindecă anemia deoarece este bogat în minerale, vitamine şi oligoelemente
- Combate obezitatea, are efect diuretic, elimină excesul de lichide din organism
- Este foarte util şi în cazuri de edem cardiac, insuficienţă venoasă, astm, tuberculoză, bronşită etc.
Se bea în fiecare zi câte o cană de suc, cu înghiţituri mici. După 2-3 săptămâni se va observa că efectul său asupra organismului este excelent şi că reduce excesul de greutate.
Să reținem că cea mai activă și mai eficientă formă sub care se pot folosi urzicile este sucul.
Reţetă românească de suc de urzici
O reţetă foarte utilizată mai ales în Transilvania şi Bucovina, care este deosebit de apreciată pentru rezultatele pe care le generează, se prepară astfel: se culeg frunze şi tulpini fragede de urzici, se spală bine, se scurg de excesul de apă, se mărunţesc cu ajutorul unui blender sau cu maşina de tocat; se strecoară prin tifon şi astfel se obţine sucul de urzică concentrat proaspăt.
Se beau câte 20 ml de suc dimineaţa pe stomacul gol, cu 20 minute înainte de micul dejun. Dacă gustul nu este pe placul dumneavoastră, sucul de urzică se poate dilua cu apă (cam 80 ml apă la 20 ml de suc concentrat) sau se poate asocia foarte bine cu o bucăţică de ananas sau o felie de portocală.
Ca regulă generală, frunzele de urzică este necesar să fie stoarse imediat după spălarea cu apă, cât sunt încă umede, pentru a se extrage mai bine sucul. Pentru a avea un gust mai bun, se poate combina cu supă de legume sau de cereale (ovăz).
Un mijloc foarte eficient de a vă recăpăta tonusul este să consumaţi timp de 10 zile, dimineaţa şi seara, 100 g suc obţinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depăşit înălţimea de 15 cm).
Alte moduri de folosire a sucului de urzici
În caz de afte și stomatite se face gargară cu sucul obţinut din frunze. Se administrează câte 1 pahar, dimineaţa şi seara, timp de 10 zile.
Sucul de urzică este foarte preţios pentru calităţile sale homeostatice şi vasoconstrictoare; se administrează în cazul în care pacientul scuipă sânge, precum şi în caz de hematurie, sângerare a nasului, hemoragie uterină (se beau câte 100 grame pe zi, de mai multe ori). 
Se mai foloseşte şi în aplicări locale – astfel, pentru sângerarea nasului, se introduce în nară o bucată de vată îmbibată cu acest suc.
Pentru tratarea hemoragiilor interne, hemoroizilor şi mâncărimilor de piele se recomandă câte o jumătate de pahar de 3 ori pe zi.
Precauţii la consumul de urzici
Urzica proaspătă se administrează cu precauţie persoanelor cu tromboze, eventual aflate sub medicaţie, deoarece conţinutul ridicat de vitamina K determină o creştere a vitezei de coagulare.

yogaesoteric
19 martie 2019
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu