..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 23 decembrie 2018

Usturoiul negru, beneficii uimitoare fără miros neplăcut

 
De ce multă lume se ferește de usturoi?
Răspunsul este simplu. Efectele lui asupra respirației îi fac pe cei mai mulți să îl excludă din dieta zilnică. Și astfel se țin departe de multiplele efecte benefice pentru sănătate pe care acest aliment le are. Este considerat cel mai puternic antibiotic natural, soluție pentru prevenirea cancerului și puternic antioxidant.
Dacă în trecut era folosit ca tratament alternativ fără a se pune problema respirației neplăcute, astăzi puțini îl mai consumă tocmai din cauza mirosului.
Care este totuși soluția?
Usturoiul negru a apărut tocmai din dorința de a elimina gustul puternic și mirosul neplăcut, păstrând însă proprietățile terapeutice.
Pentru a se obține usturoiul negru, se macerează usturoiul alb printr-un proces 100% natural. Durează aproximativ 45 de zile, timp în care este expus la condiții optime de umiditate și temperatură, după o rețetă care este păstrată secretă.
Vracii şi medicii din vechime din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul pentru a extrage principiile active din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut.
Rezultatele sunt uimitoare!
Mirosul și gustul înțepător dispar, structura usturoiului devine cremoasă iar gustul său este delicios și rafinat. În timpul procesului de transformare a usturoiului alb în usturoi negru au loc numeroase reacții biochimice. Când este pus la fermentat, se produce melanoidin, o substanță de culoare închisă, care este responsabilă pentru culoarea lui și care aduce beneficii excepționale pentru sănătate.
Introdus pe pieţele internaţionale în urmă cu aproximativ cinci ani de către coreeni, usturoiul negru a ajuns foarte popular atât în tot extremul orient, cât și în Occident după importarea lui.
Ce gust are usturoiul negru?
Usturoiul negru are o savoare foarte complexă, aromatică, cu tente de lemn dulce și prună uscată, ușor afumat și dulceag. Această savoare este cunoscută în extremul orient cu numele de „umami”, termen care tradus înseamnă gust (uma) delicios (mi). Umami este al șaselea gust, recunoscut recent de către occidentali, și se înscrie pe listă după cel sărat, dulce, acru, picant şi amar.
Beneficiile usturoiului negru
Puternic antioxidant
Antioxidanții sunt substanțe ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi care afectează celulele. Acumularea de radicali liberi duce la îmbolnăviri de inimă, plămâni, creier, îmbătrânire prematură și chiar cancer.
Usturoiul negru conține o cantitate de antioxidanți de 5 ori mai mare decât usturoiul obișnuit.
În plus, dintre cei 20 de aminoacizi naturali ce intră în compoziția proteinelor, usturoiul negru conține un număr de 18, printre care se numără și cei 8 aminoacizi esențiali, care nu pot fi produși de organismul uman și este necesar să fie aduși din exterior, prin alimentație.
Previne cancerul
Usturoiul este cea mai studiată plantă, fiind obiectul a numeroase cercetări pentru prevenția cancerului în multe universități și laboratoare din întreaga lume.
Conform studiului realizat de The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition(EPIC), o instituție ce investighează relația dintre dietă si cancer, consumul de usturoi este asociat cu un risc scăzut de a avea cancer de stomac, esofag, pancreas și sân. Usturoiul s-a dovedit a fi cel mai eficient în prevenția cancerului, dintre cele 48 de alimente studiate în cadrul studiului.
O cercetare de lungă durată realizată în cadrul Iowa Women’s Health Study pe un eşantion de 41.837 de femei cu vârste cuprinse între 55 și 69 de ani, demonstrează scăderea riscului de cancer de colon prin consumul ridicat de usturoi.
Sănătos pentru inimă
Usturoiul negru este denumit și alimentul inimii și al sistemului circulator. Favorizează circulația optimă a sângelui, combate rigidizarea arterelor, previne bolile cardiovasculare și cerebrovasculare, subțiază sângele și are rol vasodilatator.
Usturoiul negru asigură protecție împotriva îmbătrânirii vaselor. De aceea este recomandat hipertensivilor și persoanelor cu colesterolul peste limitele normale.
Stimulează sistemul imunitar
Sistemul imunitar este responsabil de apărarea împotriva agenților patogeni ce pot afecta sănătatea organismului. Vitaminele C, B6, mineralele seleniu și mangan pe care le conține usturoiul negru sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar.
Puternic antiviral si antimicrobian
Este cel mai puternic antiviral după algele albastre. Usturoiul negru este considerat un tratament natural excelent pentru tuse și răceală. Consumul lui regulat reduce riscul de infecții respiratorii superioare.
Usturoiul negru ajută organismul să lupte cu infecţiile din trup. Conţinutul de alicină din usturoi generează efecte antimicrobiene, antibiotice și antimicotice. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.
Favorizează digestia
Usturoiul negru activează digestia și îmbunătățește funcțiile organelor digestive. Poate fi asociat mancărurilor mai grase, favorizând digestia acestora. Un consum regulat îmbunătățește digestia persoanelor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare.
Usturoiul negru în gastronomie
Pe piața occidentală, a câștigat popularitate tocmai datorită gustului nemaiîntâlnit și texturii sale suave.
Într-un articol publicat în secțiunea Design & living a publicației New York Times, usturoiul negru este descris ca fiind „un ingredient exotic pentru meniurile rafinate”.
Matthias Merges, chef la Charlie Trotter, a menționat în Restaurant News usturoiul negru ca fiind una dintre cele 5 descoperiri de top.
Pe lângă beneficiile terapeutice, acest superaliment are un potențial fără sfârșit ca ingredient în prepararea mâncărurilor.
Unde se poate cumpăra?
Usturoiul negru poate fi achiziționat acum și în România în unele magazine naturiste sau pe site-uri de profil.
yogaesoteric
18 decembrie 2018

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu