..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 16 noiembrie 2018

Este timpul să nu mai plătim cu sănătatea noastră pentru pesticidele din alimentele produse de ei. Trebuie să impunem o alimentație naturală, fără poluanți.

(12 nov. 2018; de Edward Morgan și Kendra Klein
Traducere Const. Mihăilescu.


Un nou studiu revoluționar publicat în revista prestigioasa a Asociatiei Medicale Americane arata ca riscul de cancer se poate reduce respectarea unei diete ecologice. Constatările sunt dramatice. Studiul s-a efectuat pe aproape 70.000 de persoane. Cei care au mâncat cele mai ecologice alimente au redus riscul general de a dezvolta cancer cu 25%. Cele mai bune rezultate s-au obținut asupra a două tipuri de cancer. Participanții care au consumat frecvent organice aveau 76% mai puține 
limfoame și au făcut cu 34% mai puține forme de cancer mamar, care s-au dezvoltat mai ales după menopauză.
Această cercetare confirmă ceea ce intuitiv se bănuia cu aproape un deceniu în urmă: reducerea expunerii la substanțe chimice care cauzează cancer, inclusiv pesticide, diminuiază riscul de apariție a cancerului.
În primul rând, știm că consumul de alimente ecologice reduce expunerea noastră la pesticide. Cercetările au arătat că nivelul pesticidelor măsurat în organismele oamenilor scade semnificativ în câteva zile de la trecerea de la o alimentație neecologică la cea ecologică.
În al doilea rând, știm că multe dintre pesticidele utilizate în mod obișnuit în fermele din S.U.A. și regăsite ca reziduuri în alimente sunt asociate cu cancer și cu o serie de alte probleme de sănătate, de la ADHD și autism până la infertilitate și Alzheimer.
Mai mult de 90% dintre americani au urme detectabile de pesticide în corpul lor. Mâncarea pe care o consumăm este cel mai semnificativ mod de a introduce în corp pesticide, depășirea contatându-se doar la cei care vin în contact cu pesticidele în procesele de producție de la locul de muncă. Fermierii, muncitorii agricoli și gunoierii sunt cei mai expuși riscului de îmbolnăvire din cauza contactului cu pesticidele.
Unii dintre noi sunt mai vulnerabili decât alții. Sugarii sunt născuți pre-poluați cu pesticide în S.U.A. și aproape toți copiii sunt expuși pesticidelor prin alimentele pe care le consumă.
Sugarii și copiii au sensibilități unice față de efectele nocive ale pesticidelor, deoarece creierul și corpul lor este în perioada dezoltării rapide.
Expunerea timpurie poate avea un impact asupra vieții copiilor. Ea poate scadea drastic IQ-ul unui copil, creste riscul de autism sau poate duce la aparitia cancerului mai tarziu in viata.  

Un alt studiu arată că se impune interzicerea tuturor pesticidelor organofosfate, cum ar fi clorpirifos, din cauza legăturii lor cu leziunile cerebrale la copii.
De aceea, Academia Americană de Pediatrie spune că "expunerea copiilor la pesticide ar trebui limitată cât mai mult posibil".
Alte studii au arătat că scăderea cantității de pesticide la care suntem expuși prin consumul de substanțe organice ne poate îmbunătăți sănătatea. Un studiu recent, a constatat că femeile care mâncau mai multe alimente ecologice au avut o probabilitate mai mare de a rămâne gravide și de a ține sarrcina.
De asemenea, studiul "Million Women" din Marea Britanie a constatat că femeile care mâncau mai multe alimente ecologice au avut un risc de 21% mai mic de limfom non-Hodgkin.

Ceea ce ne spun aceste studii este că sunt importante și expunerile mici - cu alte cuvinte, și pesticidele pe care le consumăm ca reziduuri alimentare.
Pentru a intelege de ce, luați in considerare faptul ca oamenii de stiinta masoară pesticidele din corpul uman la niveluri similare cu medicamentele prescrise de medici, cum ar fi Ritalin. Aceste cantități mici de pesticide pot acționa precum medicamentele în corpul nostru, modificând dezvoltarea creierului, hormonii, sistemul imunitar și multe altele.
De fapt, nu suntem expuși la un singur pesticid ci la o sumedenie, rezultate din consumul de alimente. Când mâncăm alimente neecologice, suntem expuși unui "cocktail" de pesticide diferite. De exemplu căpșunile: Departamentul Agriculturii din S.U.A. a constatat că aproape o treime din căpșunile neecologice au reziduuri de la 10 sau mai multe pesticide diferite
.

Reglementările guvernamentale sunt inadecvate sau insuficiente pentru a ne proteja sănătatea. Limitele legale pentru cantitatea de reziduuri de pesticide din produsele alimentare sunt stabilite ca și când am fi expuși la un singur pesticid, la un moment dat, dar acest lucru nu este niciodată adevărat. După cum arată acest studiu, aproximativ 40% din copiii din S.U.A. sunt expuși la o cantitate cumulată de pesticide organofosfatice din alimentele pe care le consumă și prin apa pe care o beau, la niveluri care depășesc valorile de referință pentru leziuni neurologice. Mai mult, datele emergente arată că anumite combinații de pesticide pot avea efecte sinergice mai mari decât efectul fiecărui produs chimic individual.
Există mai multe pesticide în produsele alimentare decât cu mai bine de un deceniu în urmă.
Și, ceea ce este mai grav, în general, aceste rezidii nu sunt înlăturate prin spălarea produsului, decât parțial sau de loc.
Plătim pentru această suprasolicitare a pesticidelor toxice cu sănătatea și viața noastră. Costurile estimative datorate mediului poluat și alimentrelor neconforme în SUA - la niveluri care sunt legale, în conformitate cu reglementările guvernamentale - se estimează a avea o creștere de 12 miliarde de dolari în fiecare an.
Între timp, industria pesticidelor câștigă în fiecare an peste 150 miliarde dolari din profitul obținut din vânzarea pesticidelor și altor tehnologii agricole. Estevo otrăvire treptată a populației, care s-a cronicizat și care aduce câștiguri financiare colosale câtorva indivizi.
Contribuabilii sunt folosiți și manipulați pentru a susține acest sistem devastator. Congresul subvenționează agricultura intensivă industrializată și chimizată, pentru care se cheltuiesc miliarde de dolari pe an, în timp ce programele și cercetarea ecologică sunt insuficient finanțate. De exemplu, mai puțin de un procent din dolarul federal dirijat spre cercetare agricolă se îndreaptă către metode de agricultură ecologică sau alte abordări agricole durabile.
Este timpul să reorientăm acest sistem și să producem alimente ecologice standard pentru toți oamenii.
Un raport recent al Națiunilor Unite dezvăluie mitul că pesticidele sunt necesare pentru a alimenta o populație din ce în ce mai mare din lume și susține că fiecare dintre noi are dreptul la hrană care nu conține pesticide toxice.
De asemenea, cei care trăiesc în comunitățile agricole ar trebui să aibă dreptul de a nu fi expuși la pesticide toxice, începând cu copiii care trăiesc și merg la școală în apropierea câmpurilor agricole în care sunt pulverizate pesticide și a fermierilor și lucrătorilor agricoli expuși zilnic.
Aceia dintre noi care pot cumpăra alimente organice, nepoluate chimic trebuie să continue să stimuleze creșterea alimentelor ecologice pe piață. Împreună, trebuie să luptăm pentru politicile publice care caută impunerea unei soluții de alimentare organică pentru toți.
Aceasta înseamnă revizuirea legii privind agricultura, care va fi renegociată în 2019.
Între timp, unii comercianți cu amănuntul de produse alimentare fac pași în direcția corectă, prin creșterea ofertelor de produse ecologice și reducerea utilizării pesticidelor toxice în lanțurile lor de aprovizionare.
Experimentul în agricultura intensivă chimică care a metastazat în întreaga lume în ultimii 80 de ani trebuie să dispară.
Un viitor ecologic al alimentelor nu este numai posibil dar este VITAL.

https://prepareforchange.net/author/edwardmorgan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu