..................................................................................................PENSIILE SPECIALE ȘI FONDURILE ALOCATE PARTIDELOR POLITICE DIN BUGETUL STATULUI SUNT ILEGALE ȘI REPREZINTĂ FURT DIN AVUȚIA NAȚIONALĂ

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 23 noiembrie 2018

DE CE NU REUSESTI NICIODATA SA AI INCREDERE IN TINE

  la 15 nov. 201                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Poate ca ar trebui sa fii mai bun cu tine insuti

Desi nu s-ar zice, increderea si stima de sine denota masura in care te iubesti pe tine insuti. Oamenii care nu se simt bine in pielea lor, sau care, din contra, au o parere generala proasta despre ei insisi, tind sa fie deficitari la capitolul stima de sine. Ai putea crede ca felul in care ne percepem pe noi insine influenteaza doar partial calitatea vietii pe care o ducem.
Nu este insa asa – increderea este esentiala pentru oricare dintre noi. Daca ea lipseste sau daca este prea multa, vor exista mai devreme sau mai tarziu derapaje, in sensul in care realitatea incepe sa se deformeze din ce in ce mai tare uneori chiar fara sa ne dam seama de toate aceste schimbari.
Este unul din motivele pentru care poate fi sanatos sa te uiti mereu in urma, pentru ca facand asta vei avea mereu o imagine reala a momentului in care te afli. Ce afecteaza totusi stima de sine atat de rau?
Copilaria dificila
Daca ai fost genul de copil lasat sa creasca singur din cauza ca parintii nu aveu timp de el, este posibil sa devii adultul care are destul de putina incredere in el insuri.
Abuzurile de orice fel
De asemenea, daca ai avut parte de abuzuri (atat de natura fizica cat si de natura emotionala), ori de situatii in care ai fost pus in mod evident in inferioritate, se prea poate ca stima de sine si lipsa increderii sa se numere printre neajunsurile vietii tale de adult.
Aspectul
Sunt atat de multi oameni care sufera din cauza diferitelor complexe pe care le au, fie ca este vorba despre kilograme in plus sau minus, nas mare, etc.
Felul in care ne percep ceilalti va fi intotdeauna important pentru noi, astfel ca avem de ales intre a ne simti bine cu noi insine, sau a ne judeca in permanenta pentru aspecte ale vietii pe care nu le vom putea niciodata controla.
Ce poti face pentru a iti creste increderea in tine insuti?
Iubeste
Daca nu reusesti tu sa vezi in tine potential, frumusete si determinare, cu siguranta ca la un moment dat cineva o va face. Nu ezita sa dai curs relatiilor daca simti ca vrei sa faci lucrul asta. Dragostea implineste si ofera o alta perspectiva asupra vietii. Cu toate ca iti este greu sa ai incredere in tine, vei putea vedea sau face acest lucru prin ochii partenerului tau.
Persevereaza
Chiar daca uneori jobul pare prea dificil, ori tu te simti incompetent, solutia ar fi sa incerci sa mergi mai departe, fara a te gandi prea mult la cum te percep ceilalti. Trecand peste o serie de frustrari si peste sentimentul de ratare, vei vedea ca cu timpul, vei deveni varianta ta cea mai buna. Nu poti astepta ajungi la acel nivel nefacand nimic, asadar, ia initiativa si nu ceda.
Ce spun ceilalti nu conteaza
Decat daca e de bine. Asta trebuie sa fie deviza ta. Altfel, vor exista tot timpul momente in care parerea celorlalti va fi atat de evidenta si atat de nedorita, incat iti va fi greu sa te faci ca trece neobservata. Si cu toate acestea, la finalul zilei esti doar tu, mai bun si mai frumos. Ce spun ceilalti nu trebuie sa fie important pentru tine. Incearca sa fii tot timpul cea mai buna varianta a ta si stima de sine va avea numai de castigat.
http://www.sanatatesistaredebine.ro/secrete-25/de-ce-nu-reusesti-niciodata-sa-ai-incredere-in-tine-1932.html?utm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu